Juho Vastapuu

Kone ei toimi, virus?

4 viestiä aiheessa

Joo elikä olin tavallisesti koneella ja lataamassa erästä pelipäivitystä. No kun asennin tiedostoa, AntiVir ilmoitti jotain. Painoin vaan OK ja sen jälkeen käynnistin koneen uudestaan ja kokeilin, toimiiko päivitys. Mutta mitä? Yritän avata peliä, muta mitään ei tapahdu. Tiimalasi on nuolen vieressä 2 sek, ja poistuu sitten, eikä mitään tapahru. Kokeilin jotain muuta ohjelmaa, (fs mukaan lukien) ja sama juttu. Yritin myös avata AntiViriä, mutta sekään ei toimi. Sitten meni Ohje ja Tuki, yritin paluttaa järjestelmän, mutta sama juttu silläkin, Ohje ja Tuki ei avaudu, tiimalasi käy pari sekkaa, ihan kun kone tekisi jotain, mutta mitään ei tapahdu.

 

Mikä neuvoksi? Wintovssin uudelleenasennuksen varalta otin jo kallisarvoisen Ai liilkenteen talteen ;)

 

LISÄYS: No nyt sitten kävi niin, että windows kysyi levyä palauttaakseen "tunistamattomat" tiedostot. Laitoin levyn, mutta se valitti, että levy on virheellinen. Humeditionista on nyt kyse.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jatkossa kun virustorjunta ilmoittaa jotain, älä paina vaan OK lukematta ilmoitusta.

 

Tuo kuulostaa siltä että olet asentanut viruksen (luultavimmin troijalaisen), joka on rampauttanut järjestelmäsi. Jos tietäisit mikä pöpö se on, voisit etsiä poisto-ohjeet, mutta jos kerran et saa virustutkaa käyntiin, sitä on hintelä enää selvittää. Jos sinulla on useampi kiintolevy tai ainoalla kiintolevyllä useampi osio, saat koneen luultavasti käyntiin asentamalla toisen Windowsin eri osiolle. Jos tämä ei ole mahdollista, voit yrittää asentaa toisen Windowsin eri nimiseen kansioon. Voit  yrittää sitten ajaa virustorjunnan ja katsoa mitä löytyy ja saako poistettua. Joka tapauksessa käynnistämällä tältä uudelta asennukselta voit ottaa tarpeellisen datan talteen ja sitten tyhjentää koko systeemiosion ja asentaa Windowsin uusiksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jatkossa kun virustorjunta ilmoittaa jotain, älä paina vaan OK lukematta ilmoitusta.

 

No siis siinä piti vlaita mitä tehdä, laiton delete (joka oli jo valmiina) ja painoin OK.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo no sittenpä tiedämme, ettei virustorjuntasi osaa poistaa tätä virusta. Mutta aina kannattaa katsoa minkäniminen otus sieltä löytyy, niin on sitten mahdollista etsiä ohjeet sen poistamiseen. Niistähän selviää yleensä muutamilla rekisterimuokkauksilla ja joidenkin järjestelmätidostojen palauttamisella, pöpötiedostojen poistamisen lisäksi, kun vaan tietää täsmälleen mitä pitää tehdä. Etenkin on tärkeää tietää, sisältääkö kyseinen pöpö viruksen, siis toisiin tiedostoihin tarttuvan koodin. Sellaisen poistaminen on aivan eri luokan operaatio kuin yksinkertaisen madon tai troijalaisen. Ilkeät pöpöt ovat nykyään usein hybridejä, jotka sisältävät sekä sähköpostimadon, viruksen että takaportin.

 

Mutta tässä tilanteessa suosittelisin nyt ensimmäiseksi toimivan Windowsin asentamista ja sitten kaikkien levyjen skannausta, jos saat systeemin pystyyn. Luultavasti saat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään