Jarmo Puntanen

Härmälän kenttä ruoholla, koska viimeksi?

3 viestiä aiheessa

Löysin uudesta talostani edellisen asukkaan Tampereen seinäkartan leikeltynä peruskarttapohjista. Tässä kartassa Härmälän kentälle ei oltu merkitty lainkaan kiitoratoja, ainoastaan ilmeisestikin ruohopohjainen kenttäalue. Varmaan tietäville nyt helppo nakki tai kebappi: koska ruohokenttä vaihtui päällystettyyn?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Säännöllinen ympärivuotinen lentoliikenne alkoi 1955 ja kaupunki anoi rahaa valtiolta kentän päällystämiseen 1953. Joten vastaan 1954  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tarkennetaan hieman:

 

Härmälään valmistui kyllä jo jatkosodan aikana vuonna 1942 itä-länsisuuntainen sorapintainen kiitotie, joka oli pituudeltaan 1050 metriä. Sen leveys oli 60 metriä , ja soran vahvuus 20 cm. Sitä jatkettiin vuosina 1943-44 1350 metriin. Edelleen oli käytössä myös ovaalinmuotoinen nurmipintainen alue 800 x 600 metriä kiitotien ympärillä.

 

Kiitotie päällystettiin molemmista päistä 200 metrin matkalta ja 30 metrin leveydeltä puoliasfaltilla eli öljysoralla vuonna 1953. Keskiosa oli edelleen soraa.

 

Vuonna 1959 valmistui pidennetty kiitotie, 1800 metriä, edelleen sorapintainen. Kentän kunnostustyöt aloitettiin jo -56. Asfaltti koko kiitotielle saatiin 25.9.1964. Laajennettu asemataso asfaltoitiin vuonna -68.

 

Kaikki tämä ja paljon muuta Härmälän kentän historiasta löytyy Seppo Uolamon kirjasta ”Härmälä, Tampereen lentokenttä”.

 

Jukka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään