Guest Varvikello

Majakan paikka

7 viestiä aiheessa

Selailin tuossa joku aika sitten vierailijana foorumia aika pitkällisesti ja syvällisesti ja silmiini osui Turun kentän vor/dme-majakasta tiedon pätkä. Threadi ja paikka on nyt kateissa koska se oli melko vanha keskusteluaihe enkä muista millä alueella se oli. Sen verran muistuu mieleen että siinä oli annettu koordinaatit paikalle, (muoto lie jokin kkj-maantieteelliset?). nyt olisi kiva saada nuo koordinaatit selville sekä se että miltä tuo kyseinen majakka fyysisesti näyttää. olen vieraillut vihdin majakalla katsomassa melkoista ilmestystä keskellä "ei mitään" ja nyt turkulaisena ajttelin maastopyöräillä tuolla turun kentän pohjoispuolella (siellä se käsittääkseni on). Jos jollain olisi ystävällisesti antaa koordinaatteja (mieluiten wgs84) ja valokuvaa paikasta, olisin kiitollinen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos, luulin sen olevan enemmän idässä. Maastopyörällä ajattelin polkea paikalle, siellä käy motocross- ja enduro-harrastajat ajamassa niin kyllä tuolla tavan maastopyörällä pitäisi päästä paikalle. Sen vielä kun tietäisi että miltä tuo rakennelma näyttää, verrattuna esimerkiksi Vihtiin, joka on melko futuristisen näköinen laitos?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sen vielä kun tietäisi että miltä tuo rakennelma näyttää,

Se on sellainen vähän Stonehengeä muistuttava ympyrä kehä täynnä tolppia jossa on valkoinen pallukka päässä, oisko jotain 3-4m korkea systeemi terminaalista likimäärin luoteeseen radan pohj.puolella. Sitä ei voi missata millään. Taitaa olla samantapainen futuristinen häkkyrä kuin VTI VOR:rikin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuossa ORIMAA, 2500ft korkeudelta kuvattuna. Ei liene kovin erilainen Turussakaan.

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

-m

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jep, paikka löytyi ja näyttää samalta kuin Vihdissä ja tuossa aiemmassa valokuvassa. Matkalla tuli vastaan myös RX-asema. Onko tuo jokin ilmailuradioihin liittyvä? Ainakin lähetinten käyttö oli kielletty ilman lennonjohdon lupaa. Asema sijaitsee Karhulanvuoren laella muistaakseni n. 600 metriä koilliseen/itään VOR:rilta. Kallio on näemmä louhittu ontoksi, ovet tosin repsottivat mutta kun aitojen sisällä olivat niin en tohtinut mennä edes ovelle. Pv asialla? Jos lisää tietoa löytyy niin kiitollisena otan vastaan. Suuret kiitokset jo asiassa auttaneille, säästyin paljolta rämpimiseltä ja ..tutukselta, hirvikärpäsiä nimittäin riitti jo nyt kotitarpeiksi. (korjaus, ilmansuunnat)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään