Tero Säärelä

Ultrakevyen lupakirjan suorittaminen Oulussa

4 viestiä aiheessa

Ok, mikäänhän ei ole niin varmaa kuin epävarma, enkä tiedä eteneekö tämä ajatus yhtään sen pidemmälle mutta itseäni on ruvennut houkuttamaan ajatus suorittaa jossain vaiheessa B tyypin ultrakevyen lupakirja. Siihen liittyen tarvitsisi hieman infoa.

 

Minkälaiset mahdollisuudet lupakirjan suorittamiseen olisi Oulussa? Ilmeisestikin paikallisen ilmailukerhon kautta. Pari vuotta vanhasta lehdestä katsoin, että lupakirjan hinta silloin oli 3500€. Tämä ilmeisesti sisältää ainakin teoriatunnit mutta miten on lentotuntien laita. Jakaantuvatko kustannukset useammalle jaksolle vai pitääkö mennä lakki kourassa pankkiin? Ilmeisesti ilmailukerhon jäsenenä on mahdollista vuokrata kerhon kalustoa ja ymmärtääkseni veloitus on lentotunneista. Miten käytännössä, jos haluaa esim. tehdä viikonloppureissun Helsinkiin, niin veloitetaanko myös silloin vain lentotunnit vai pitääkö myös siitä, että kerhon kone on käyttämättömissä vieraalla kentällä pari päivää, suorittaa jonkinmoinen korvaus?

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja vielä: Kyllä 3500€ hintaan pitäisi saada 20 tunnin lennot, joilla voi etevimmät päästä lupakirjatasolle. Varaudu siihen, että konetyypistä riippuen voi mennä 20 tunnin ylikin ja se maksaa. Monessa lentokerhossa jossa itse olen ollut jäsenenä, on pitänyt pitkään poissaollessa lentää vähintään 1 tunti / päivä. Lähtökohtana on ollut se, että konetta saa matkoille, mutta sen vastineeksi koneen pitää myös lentää, jolloin se on kaikkien jäsenten yhteinen etu - vuosittaiset kiinteät kustannukset per lentotunti jäävät tällöin pienemmäksi ja lentäminen on kerholle suhteessa edullisempaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yhteystahoja B-ultrakoulutuksen saamiseksi Oulun seudulla: lennonopettaja Jussi Hiltunen (puh: 040-8330711), Iin ilmailukerho ry, Matti Laukkanen (puh: 050-3282785), Pudasjärven ilmailukerho ry, Marko Kemppainen (puh: 0400-243225) ja Raahen ilmailijat ry, Tapani Mahosenaho (puh: 041-5822708).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään