Jani Salo

Windowsin ohjelmat hidastuneet/jumittavat

13 viestiä aiheessa

moi

 

Ongelma alkoi kun klikkasin BSMP Saabin aircraft.cfg:tä. Resurssienhallinta jumittui täysin eikä muita ohjelmia ollut taustalla toiminnassa ZoneAlarmia lukuunottamatta. Buuttasin tämän jälkeen koneen.

 

Nyt olen huomannut että ohjelmien käynnistys kestää ja Not Responding tekstiä tulee tiuhaan. Äskin skannasin konetta Ad-Awarella niin se kesti tuhottoman kauan ja välilä jumitti mutta jatkoi taas normaalisti.

 

Myös buuttauksen jälkeen ZoneAlarmin käynnistys kesti todella kauan minkä jälkeen installoin sen uudestaan, mutta sama ongelma ohjelmien kanssa on edelleen. Jos käynnistän vaikka resurssienhallinnan ja firefoxin yhtä aikaa ja sitten suljen ne molemmat, seuraavat ohjelmat eivät sitten heti käynnistykkään  :(

 

Missähän mahtaa olla vika ? Haittaohjelmat on skannattu ja niitä ei ole koneella. Virtuaalimuistia olen lisännyt ja ohjelmat toimivat muuten hyvin.

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Katsoppa tehtävienhallinnasta, mikä sieltä syö resursseja? (Tehtävänhallintaan pääset CTRL-ALT-DEL ja sieltä "Tehtävienhallinta"(muistaakseni) tai lontooks "Task Manager"

 

Sieltä Prosessit välilehdeltä katselet, mikä syö CPU:n tehoja (näkyy suoraan prosentteina). "Idle-time" kuvaa tyhjäkäyntiä, joten jos se on suuri, niin ei kannata panikoitua ;)

 

Itselläni heräsi heti epäilykset tuon ZoneAlarmin ansiosta. Sillä on paha tapa imaista koneen resurssit itselleen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Startti menun kautta kun käynnistän ohjelmat niin ne kestävät tuhottoman kauan käynnistyä.

 

Tässä task manager idle käytössä.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei sieltä sitten mitään löydy, kun idle loop (hullunkierto, jota Windows ajaa kun ei ole mitään tekemistä) vie 99%. Jokin nyrjähti systeemissä vituralleen ja hannaa vastaan, mutta sen selvittäminen, mikä on vikana ja kyseisen vian korjaaminen ovat luultavasti iso työ. Todennäköisesti pääset vähimmällä kun otat vaan tärkeän datan talteen, tyhjennät systeemiosion ja asennat Windowsin ja ohjelmat uusiksi. Lisäksi pääset eroon turhasta tauhkasta.

 

Saattaa tuommoinen olla tietty myös alkusoittoa levyn hajoamiselle. Kannattaa sitäkin vähän testailla sen jälkeen kun olet varnistanut, että kaikesta on backup.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläni heräsi heti epäilykset tuon ZoneAlarmin ansiosta. Sillä on paha tapa imaista koneen resurssit itselleen.

 

Nattaava palomuurilla varustettu ADSL-purkki, niin ei tartte tapella noitten softamuurien kanssa. Meillä kun on 4 konetta, ja emäntä että muksut sai aikaisemmin aikaiseksi mitä ihmeellisempiä asioita, nyt on ollut helppoa elämää...ja koneenkin resursseja säästyy simulle pikkasen lisää. Tuntipalkaksi muutettuna tuo purkki maksoi itsensä takaisin aikas nopeaan, kun ylimääräinen sähläys loppui asetusten määrittelyn jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Huomasin että ohjelmat ovat hidastuneet silloin kun netti on päällä. Äsken otin nettipiuhan irti ja ohjelmat toimivat normaalisti ja latautuivat normaali nopeudella. Heti kun nettipiuha on kiinni ja yhteys päällä ohjelmien lataukset kestää kauan  :P

 

 

Tässä task-manager sillon kuin netti ei ole päällä.

[ attachment removed / expired ]

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

hmmm

 

Ihme homma, muutin muutaman asetuksen ZoneAlarmista niin nyt ohjelmat näyttävät latautuvan normaalisti.

 

Täytyy tarkkailla tilannetta.

 

edit: kerpele, komento takaisin.  :P Google Earthin käynnistys kesti monta minuuttia  >:(

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Esa taitaa olla oikeassa, haiskahtaa levyn kosahtamisen ensioireilta, tai sitten käyttis nyrjähti...molemmissa tapauksissa menee käyttis ja simu uusix...

 

Janin tapauksessa tiedän että simun uudelleen asennus "pelottaa" lisäosien määrän takia, tässä tulee ohje, miten se käy helposti silloin kun simussa ei ole ongelmia:

 

1. Kopioi simun asennus kansio talteen

2. Kopioi C:\Documents and Settings\"käyttäjänimi"\Application Data\Microsoft\FS9 talteen

3. Maksullisten palikoiden mahdollisesti tekemät hakemistot talteen

 

Sitten kun on käyttis asennettu:

 

1. Asenna simu

2. Asenna päivitys

3. Jos tilaa riittää, nimeä asennus kansio uusix, ja kopioi vanhasta talteen otettu tilalle(jos ei ole tilaa, poista uusi asennushakemisto)

4. Sama käyttäjän alle olevalle FS9-hakemistolle

5. Maksullisten palikoiden hakemistot oikeille paikoilleen

 

Olen muutaman kerran simun laittanut uuteen koneeseen, ja tuo ylläoleva on aina toiminut, ainoastaan jokunen maksullinen palikka on pitänyt asentaa uusix.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Idle process pyörii kaikilla. Se on se mitä Windows ajaa kun ei ole mitään ajettavaa, koska tietokone ei voi oikeasti levätä.

 

Jos jonkinmoinen verkkoyhteyskytkös löytyy, niin matoset nousevat korkealle epäiltyjen listalla. Se syö kummasti konetehoja kun lähettää miljoona sähköpostia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Täytynee vielä tässä viikonloppu seurata tilannetta. Katsoa josko vika on firewallissa. Kovalevyt on suhteellisen uusia kesällä ostettuja joten epäilen että niissä on vikaa, kun SMART ei ole mitään ilmoitellut.

 

Vasta viimeisenä keinona installoin Windowsin uudestaan. Windows on onneksi omalla osiollaan erillisellä levyllä FS:stä. Viimeksi kun installoin Winukan uudestaan niin FS pelitti ihan hyvin senkin jälkeen muutamaa lisäosaa lukuunottamatta.

 

edit: Lisää tutkintaa. Nyt onnistui wintoosan buuttauskin BIOS:n normaalisti ilman herjoja ja nyt ei ohjelmat näytä jumittavan. Tarkkaillaan edelleen tilannetta  :P

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

HDD Health ei ainakaan sanonut mitään että kummassakaan levyssä olisi ongelmaa. Täytynee kohta varmaan kokeilla Wintoosan uudelleen installoimista.

 

edit: Jaaah... näyttää olevan 300 Giganen Maxtori sitten hajoamassa kun T.E.C. näyttää 2.10.2006 25% varmuudella, onneksi tuo luku on aika pieni, mutta ihmetyttää miksi nämä Maxtorit tuppaavat hajoilemaan. Edellinen kun hajosi viime talvena.  :P

 

edit2: TEC aika hävisi nyt kokonaan  ??? ... täytyy kokeilla josko kovalevyn defragmentointi auttaisi jos ei niin sitten täytyy ensi viikolla installoida wintoosa uudestaan.

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään