Petri Lehtovirta

Lentokentät pursuavat noutamattomia kännyköitä ja läppäreitä

7 viestiä aiheessa

"Yllättävän moni lentokentälle jäänyt kännykkä ja taskutietokone jää noutamatta tai ilman omistajaa. Kannettavien tietokoneiden omistajat löytyvät jo paremmin, mutta läppäreiden tiedot ovat usein täysin suojaamatta ja ne käynnistyvät jopa ilman salasanoja.

 

Tiedot ilmenevät tietoturvayhtiö Pointsecin tekemästä tutkimuksesta. Sen mukaan vajaa kolmannes Helsinki-Vantaan lentokentälle unohdetuista matkapuhelimista jää vaille omistajaansa."

 

kertoo Taloussanomat tänään torstaina:

http://www.taloussanomat.fi/etusivu/6275953.asp

 

---lisäys---

 

Tuohon turvaongelmaan saa lisämaustetta tästä uutisesta:

 

"Tutkijat ostivat kymmenen käytettyä älypuhelinta eBaystä ja löysivät 27 000 sivua henkilökohtaisia tietoja. Mukana oli mm. pankkitietoja ja vaimoaan pettävän miehen kirjeenvaihtoa. "

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei sinällään mikään ihme, vajaalle kolmasosalle on varmasti halvempaa ostaa uusi puhelin, kuin raahata itsensä Hki-Vantaalle

 

Hmm, ja eikös ainakin Finnairin löytötavarat mene Katajanokalle Suomen löytötavaratoimistoon tms? Ilmailulaitoksella on sitten oma palvelunsako?

 

Tuossa myös mainittiin että 3kk jälkeen tavarat huutokaupataan. Missähän näistä ilmoitetaan?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Läppäri on usein omistajalleen täysin korvaamaton tietosisältönsä takia. Ihmetyttää, miten niin paljon jää. Mutta olin itsekin haavi auki, kun kerran Amsterdamissa edellä oleva herrasmies jätti läppärin turvatarkastuksen jälkeen laatikkoon. Ja kun sen huomasin ja katsoin, missäs se herrasmies on, oli hän jo hävinnyt ihmisvilinään. Siinä sitten sanomaan turvatarkastajalle, että tähän jäi edellisen asiakkaan läppäri. Ei tuntunut kaveri kovin yllättyneeltä. Ilmeisesti päivittäinen juttu. Jäin vain miettimään, että missä kaveri huomaa läppärin puuttuvan. Vaan sitähän en koskaan saa tietää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

OT: Pari perusasiaa kannettavan tietoturvan kohottamiseksi; isot firmat yleisesti osaavatkin tämän mutta monella kasvuyrityksellä tämä näyttää jäävän "tärkeämpien hankkeiden" jalkoihin:

 

- kiintolevyn kryptaus -> suojaa tiedon asiattomilta

- työtiedostot yrityksen serverillä josta voi toki ottaa lokaalin kopion Windowsin Offline Folder-toiminnolla -> vaikka kone katoaa/hukkuu/jää katujyrän alle, työtiedostot ovat tallella verkon kotilevyllä tms.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tossa hiljattain löysin koneesta läppärin joka oli kaiken lisäksi jäänyt päälle. Onneksi näin, niin saatiin omistaja selville ja kone palautettua suoraan omistajalle. ihmettelen kyllä että miten sellaisenkin voi koneeseen unohtaa...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Heti kun sinne istuintaskuun jotain laittaa niin varmasti se sinne unohtuu .... jonkun lehden tai kirjan unohtaminen vielä menee, mutta älkää laittako lentolippuja tai passia sinne istuintaskuun edes hetkeksi ("otan sitten pois kun ollaan laskeuduttu"), kun ne kuitenkin unohtuu sinne. Siinä laskeutumisen ja rullauksen jälkeen alkaa aina se yleinen härdelli missä kaikki haluavat heti pois koneesta, niin helposti nuo tavarat jää sinne jos eivät ole laukussa jo valmiiksi.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään