Ilkka Mäkelä

Ruotsalainen dataekspertti koneesta selliin Floridassa - poistettiin maasta

5 viestiä aiheessa

Lähes kuka tahansa voi näköjään olla jollakin USA:n terrorismivalvontalistalla.

 

Tavallisen näköinen tavallisen ruotsalaisen nimen omistava 39-vuotias tietokone-ekspertti oli menossa työkavereidensa kanssa Orlandoon tietokoneohjelmakokoukseen Islannin kautta Icelandairilla. Kun kone laskeutui, häntä tultiin hakemaan nimellään. Eikä nimessä ole Muhammedia eikä bin Ladenia eikä mies ole muslimisiirtolainen, vaan tavallinen svenssoni perheenisä nimeltään Martin Noren.

 

5 rajavalvontavirkailijaa vei miehen kuulusteluihin, joissa tivattiin, onko miehellä radikaaleja poliittisia tai uskonnollisia mielipiteitä tai radikaaleja ystäviä ja kuuluuko hän johonkin äärijärjestöön ja lähettääkö hän tietokoneviruksia nettiin ynnä muuta vastaavaa. Ainoa yhdistys johon mies kuuluu, on Ruotsin skootteriklubi  ;)

 

Taitaa skootterilla ajaminen olla ääriradikaalia toimintaa, koska miehen ei annettu soittaa työkavereilleen ja mies heitettiin kalsareissa ikkunattomaan selliin ilman selityksiä ja poistettiin 18 tuntia myöhemmin maasta ilman, että edes paluulippua annettiin takaisin. Mies pääsi kuitenkin takaisin kotiin Icelandairilla ja Köpiksen kautta, koska varausnumero oli lapulla tallessa.

 

Selitystä ei ole löytynyt. No, minkään maan ei ole pakko päästää ketään maahan, eikä syytä tarvinne esittää. Mies on kuitenkin nostanut asiasta poliisitutkinnan saadakseen selville, mistä mahtoi olla kysymys. USA:n Tukholman suurlähetystöön on oltu yhteydessä. Mies haluaa tietysti palauttaa maineensa.

 

Kannattaako huomioida, jos olette esim. Nokian palkkalistoilla? Voiko tätä tapahtua suomalaisille, jos ruotsalaisille voi? Oliko matkareitti Islannin kautta jotenkin epäilyttävä?

 

http://sydsvenskan.se/sverige/article180953.ece

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin...  mitähän tietoa on sitten kerätty ja mitäkin kautta...  ::) tuli kyllä mieleen se toinen aihe missä keskusteltiin sormenjäljistä ja muusta tiedon keruusta.

 

No mutta kuitenkin, Icelandair ja entinen Loftleidir on lentänyt näitä "Iceland stopover" lentoja jo varmaan 30 vuotta, ei siinä pitäisi olla mitään ihmeellistä. Orlando on myöskin erittäin säännöllisesti Icelandairin matkustuskohteena, joten lentoyhtiö on varmasti aivan tuttu Floridassa. Tähän systeemiin perustuu myös Icelandairin Helsingin lennot.

 

Täällä ei myöskään ole tällaisista tapauksista paljon raportoitu... en usko että tämä liittyy mitenkään lentoreittiin tai lentoyhtiöön. Yksi kaverin kaveri käännytettiin heti Kennedyllä pois kun ilmeni että hän oli menossa hevosfarmille muutamaksi kk töihin ilman green cardia. Hän tuli paluulennolla takaisin, mutta tämähän on ihan selkeä tapaus.

 

Minun mielipiteeni on se että kyllä tämä voi sattua suomalaisellekin ihan siinä missä ruotsalaiselle. Hyvä että hän on kuitenkin nostanut poliisitutkinnan, ehkä ilmenee että hänet on tiedostoissa sotkettu johonkin toiseen henkilöön. Who knows.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin tai kun minä tulen Suomeen saunomaan seuraavan kerran niin ei pääsekään... lähettävät pian Ruotsiin.  ;D Vaan minkä sillä voi jos on perusluonteeltaan hiukan epäileväinen... tuleepahan kuitenkin pelattua aika lailla varman päälle elämässä, tai ainakin niin sitä itse luulisi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yksi kaverin kaveri käännytettiin heti Kennedyllä pois kun ilmeni että hän oli menossa hevosfarmille muutamaksi kk töihin ilman green cardia.

 

Ottamatta sen kummemmin kantaa alkuperäiseen tapaukseen, niin oikaistaan nyt tässä sen verran, että jenkeissä voi ulkomaalaiset toki tehdä töitä ilman green cardia, jos viisumiluokka on asianmukainen (esim. H/L/O/P). Visa Waiverilla ei toki saa hommia paiskoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään