Tero Tuominen

ILMAILIJA suurimmaksi suomalaiseksi?


7 viestiä aiheessa

Johan minä kävin viikonloppuna äänestämässä ilmailuhenkilöä, jokseenkin näillä perusteilla: Vaatimaton, kannustava, lahjakas, nöyrä, tuki toisia raskailla hetkillä, jaksoi kouluttaa nuorta polvea eikä antanut nousta hattuun, hiljainen suuri sankari joka uhrasi henkensä vapautemme puolesta vielä silloin kun oli jo vapaa lähtemään reserviin. Ja todistettavasti ei kaveria jättänyt.

 

(Sopii oikeastaan kahteenkiin huippuarvostamaani suureen ilmailuihmiseen, toinen sentään sai selvitä sodasta hengissä. Tässä olikin jo aika paljon vihjeitä, jo viimeisen lauseen pitäisi paljastaa)

 

Ei nurkunut tuli kaveriksi reissuun sitten kuka, eikä sitäkään että keikat tehtiin laitteilla jotka olisivat kuuluneet museoon. Mitä lieneekään olisi hänesta tullut jos olisi elää saanut, tuskin olisi metsäteknikkoon jäänyt..

(Vieläkin tuli hyvä vinkki...)

 

 

 

Tottakai Paavo Kahlaa äänestin..

 

Janne (jonka kotipalvelimet oli/on paavokahla ja einoilmari)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minä kävin äänestämässä rehellisiä ja aitoja suomalaisia arvoja edustanutta jo edesmennyttä Gunnar Korhosta. Siinä oli kyllä mies joka on vaikuttanut mielettömällä tavalla suomalaiseen liikenneilmailuun... Ja tuossa miehessä kiteytyivät myös ainakin minulle tärkeät arvot ja ajatusmaailma.

 

Finnair olisi kyllä paljon parempi lentoyhtiö jos nykyinen pääjohtaja omaisi edes puolet Korhosen karismasta ja yhtiönjohtotaidosta! Tiedän että ajat muuttuu, ja että nykyään tarvitaan ehkä hieman "kovempaa" johtamista, mutta joku raja silläkin, sen perusteella mitä on kuullut Finnairin nykytilanteesta...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllähän Illu ja Hans + muut ovat kovia kundeja mutta ilmailusta puhuttaessa on sotilaspuoli vain pieni osa koko hommaa. Ehkä Wäinö Bremer mutten häntä voi äänestää kun omatunto kolkuttaa Illun ja Hans:n muistolle... Äh, ei tällaiseen voi vastata...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tosin tässä YLE:n äänestyksessä taitaa olla niin laaja osanotto, ettei edes keskitetty ilmailijoiden ponnistus riitä voittoon. Mutta aina kannattaa yrittää. Ehkäpä muut äänet hajoavat sen verran, että pistesijoille päästäisiin.

 

Tero

 

Ei mitään toivoa tämän jälkeen. Muropaketin voimalla on äänestetty mm. idols kisasta ehdokkaita pois.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos ilmailijoista pitäisi valita, valitsisin Karhumäen Niilon. Taitaapi mahdollinen ääneni kuitenkin mennä edesmenneelle Adolf Ehnroothille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään