Jani Salo

Uutta prosessoria ja emolevyä hankkimassa

7 viestiä aiheessa

moi

 

Olisi tarkoitus tässä lähiaikoina ostaa uutta prosessoria ja emolevyä. Mikä olisi hyvä "simuilu"prossu hintaluokassa 250-300€ ei ole väliä AMD tai Intel. Samaan syssyyn emolevy joka tukisi AGP näyttistä ja 3x512MB DDR-333 muisteja, ei mielellään yli 80€ maksava.

 

Jos tulisi hyviä ehdotuksia niin ei tarvitsisi ostaa sikaa säkissä. Wanha AMD alkaa olla myllyssäni jo aikansa elänyt.

 

Jani

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos uuden tehokkaan koneen haluat niin sitten nuo muistit ja näytönohjain ei oikein käy, kun sekä AMD Athlon 64 X2 ja Intel Core 2 Duot käyttävät DDR2:ta ja en tiedä onko niille enää agp-emojakaan myynnissä (voi joku yksittäinen olla) .. ?    Mutta tuossa nuo tämän hetken tehokkaimmat prossut ovat, Intel noista kahdesta testien perusteella tehokkaampi.. Hinnoista en tiedä, kun en ole katsonut.

 

Vaihtoehto on sitten ostaa yhtä luokkaa vanhempi prossu / emo johon nuo vanhat muut vermeet vielä menisi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tarkoituksena onkin ostaa nyt vain prossu ja emolevy. Ei oikein samaan syssyyn vielä viitsi ostaa uusia muisteja ja näyttökortteja kun budjetti on rajallinen vain noin 400€.

 

Täytynee sitten ensi vuonne katsella niitä Dual Core prossuja ja PCI-E emolevyjä. Nyt kuitenkin pitäisi saada wanhan AMD:n tilalle nopeampi prosessori niin että vanhat musitit ja näyttökortti käy niihin.

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos budjetti on rajallinen, ei kannata heittää rahaa menemään pitämällä väkisin vanhaa rautaa mukana. Tulee pitkän päälle kalliimmaksi semmoinen. Jos ei ne prossu ja emo ole rikki, siis. Suorituskykyähän et lisää saa mainittavasti, jos pidät vanhat muistit ja näyttökortin. Muistin nopeus on niitä tärkeimpiä asioita, joten ei juuri kannata pitää hiukkaakaan emolevyn maksimia hitaampia muisteja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos sitä lisäbudjettia kaipailet, niin pistä muistien tarkat tiedot (ja vaikka kuvatkin, jos se on mahdollista) mulle mailiin, niin saatat saada niille ostajan ;)

 

Pitäisi omia koneita hieman päivittää, joten nuo passaisivat tähän mun ikääntyvään kalustoon ihan jees, todennäköisesti.

 

 

-Sale

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jani apus socket-a prossu kiitos ;)

 

edit: ..ja kyllä mä sen näyttiksenkin sulta ostan ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

noh...  MSI NF3 250GB S939 SATA RAID 7.1 GBLAN on piirun hyvä emo ja nykyän irto jossain 67€:lla  prossu sille olisi ehkä AMD ATHLON 64 3800+ S939 2.4G VENICE BOX joka on säitten noin 115€ lisä niin muistit mene vakisin vaihton kun 333mhz muistit ei käy mihinkän uuden emon.  TWINMOS 2X512MB DUALCHANNEL KIT DDR 3200 CL 2.5 auta siihen ongelman.  kustanus arvio noin 300€.

onko järkeä ostos...  jaa en tiiedä mutta ainakin AGP yhtensopiva ja alle 400€.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään