Jani Salo

BIOS ja kellotaajuus ongelmaa

3 viestiä aiheessa

moi

 

Ensimmäinen probleema: Buutatessa konetta BIOS jää kohtaan jossa lukee Detecting IDE drives.... Kun koneen taas sammuttaa ja käynnistää uudelleen niin BIOS menee eteenpäin normaalista ja kone käynnistyy hyvin. Kun taas menee restartin kautta BIOS aina jää jumiin Detecting IDE drives kohtaan.  :P

 

Toinen probleema: Prosessorina on AMD Athlon XP 2700+. Nyt kuitenkin kone näyttää että se on 2100+, vaikka se on joskus näyttänyt oikein että prossu on 2700+. BIOS:a näkyy että prosessori on 1733MHz (133x13), FSB 266 kun sen pitäisi olla 2100MHz ja FSB 333. Eli jostain syystä prosessori on downgreidannut itsensä 2100+ nopeuteen vaikka sen pitäisi olla 2700+.

 

Emolevynä on Epoxin 8K9AI jossa on uusin BIOS päivitys. Chipset on KT400 DDR. Eli pitäisi saada nostettua tuo prosessorin kellotaajuus 2700+:n, 2100+:a. Ainoa huono puoli on se että prosessori on kerroinlukittu ja BIOS:a ei sen kertoimen nosto onnistu. Tämä prosessori ongelma tuli kun viime kesänä ostin uuden kotelon ja laitoin siihen kiinni tämän vanhan emolevyn ja prosessorin.

 

Onkohan jotain vinkkiä millä saisin tuon BIOS:n buuttauksen taas toimimaan ja prosessorin taajuutta nostettua arvon gurut.

 

Ajattelin että olisi tuo kiva saada toimimaan, mutta jossain vaiheessa tänä vuonna olen kuitenkin ostamassa uutta Dual Core prosessoria ja emolevyä.

 

Jani

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Buutatessa konetta BIOS jää kohtaan jossa lukee Detecting IDE drives....

 

Mitä oot tehnyt viimeksi?

Onko jumpperit kovoissa ja asemissa oikein?

IDE-kaapeleissa vikaa?

 

Toinen probleema: Prosessorina on AMD Athlon XP 2700+. Nyt kuitenkin kone näyttää että se on 2100+.

 

Onko emolevyn jumpperi missä asennossa? (muistaakseni sellainen löytyi)

Onko vanhaa emoa enää tallella?  ;D

Mihin asti kone toimii vakaana, jos nostat väylänopeutta?

 

Näin aluksi siis.  ;)

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ihän ensiksi tule mielen emon akku.  toi 3.8v joka pita BIOSIN asetukset muistissa, jos se on loppunut kone käynisty aina siihen kohtan että se yritä tunnista kaikki hardwareit ja prossu ja muistit ovat minimi kerrolla.  ;) Eli täydelinen nolaus joka kerta.  ongelmana sinun prosesorin kanssa on se että kone käynistu 133mhz fsb:lla joka on minimi sinun prosesorille, toi pitas nosta 166Mhz:in. AMD 2700 kertomet ovat lukittu eli turha niita yritä säädä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään