Tumi Hämäläinen

Mikkelin lentokentälle luvassa valtionavustusta

4 viestiä aiheessa

Länsi-Savo 22.08.2006:

 

Mikkelin lentokentälle luvassa rahaa valtion budjetista

 

Mikkelin lentokenttä on esillä valtion budjettineuvotteluissa tällä viikolla. Liikenne- ja viestintäministeriö sekä puolustusministeriö ovat sitoutuneet periaatteessa maksamaan Mikkelin kunnalliselle lentokentälle valtiontukea, joka jo lakkasi viime keväänä. Tuen ehtona on ollut säännöllinen reittiliikenne, jota Mikkelissä ei ole ollut viime syksyn jälkeen. Puolustusministeriö näkee lentokentän ylläpidon tärkeänä maavoimien esikunnan tarpeiden takia.

 

Mikkelin kaupunki kiittelee ministeriöiden toimia rahoituksen saamiseksi kentän investointi- ja käyttökustannuksiin. Kaupunki edellyttää, että tuki säilyy viime vuoden tasolla.

 

:thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja vielä tarkennuksia, jos jota kuta kiinnostaa:

 

Valtionapua maksetaan kuluvan vuoden budjetin määrärahan pohjalta, mutta se edellyttää budjettimomentin muuttamista, sillä kuten tuossa lehtijutussakin oli, tuen ehtona on ollut säännöllinen reittiliikenne (jota nyt ei siis Mikkelissä ole).

 

Puolustusministeriölle tuki on vastikkeellista: ministeriö maksaa Mikkelin kentän lähestymisvalojen uusimisen. Ministeriön osuus on noin 100 000 euroa.

 

Maavoimien esikunnan sijoituksessa Mikkeliin painoi nimenomaan se, että paikkakunnalla on toimiva lentokenttä. "Kenttä tukee puolustusvoimien tarpeita", kertoo Länsi-Savo. Haa, näemmekö kohta puoliin Mikkelissä Hornetteja, Hookkeja ja muita valko-sini-rinkulaisia...?!  :D

 

Liikenneministeri Susanna Huovinen sen sijaan toppuuttelee liikaa unelmoivia: tuki on ensisijaisesti vain vuodelle 2007. Tämän jälkeen tuen tarpeellisuutta arvioidaan sen mukaan, mitkä kentän todelliset tarpeet ovat ja perusehtona tulee olemaan edelleen tuo säännöllinen reittiliikenne. Myös puolustushallinnon kentän todellinen käyttötarve on ratkaisevassa asemassa.

 

Ehkä tässä kuolaan turhaan...?  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Helppo luvata tukea mikä perustuu säännölliseen reittiliikenteeseen - sitä ei taida ihan heti olla tulossa. Ja miksi tulisikaan; höpöhommaa rahoittaa vahvasti miinuspohjalta toimivaa liikennettä (kuten täällä Mikkelissä tehtiin). Sitäpaitsi täältä pääsee junalla reilussa parissa tunnissa Helsingin keskustaan, puhumattakaan autosta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No nyt tänään tuli uutinen, että Mikkelin kenttä todella saa valtionavustusta, mutta summa jäänee alle 100.000 euron, jolla ei edes uusita valoja. No, se siitä sitten... :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään