Mika Raurala

Virtalähde/emolevy-yhteensopivuus

4 viestiä aiheessa

Terve!

 

Siskon PC kävi korjaamolla ja siinä yhteydessä vaihdettiin uusi PSU ja emolevy. Kone jaksoi toimia muutaman päivän hyytyilemättä, mutta oon taas alkanut

tökkimään. Otin koneesta konepellin auki katsoakseni, josko jokin virtaliitos tjsp. olisi jäänyt "huonoksi". Aivan ensimmäiseksi huomasin että psu:lta tuleva emon virtaliitin on 20 pinninen ja emolevyssä on 24 pinninen. Onko tuolla merkitystä että 4 pinniä on ns. pimeenä?.

 

Emo on Asus P5VDC-MX ja psu  Enermax EG365 AX-VE(G)

 

 

 

[ attachment removed ]

 

edit; kuva lisätty

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei ole merkitystä. Uusissa emoissa on tuommoinen liitin, mutta powereissa en ole vielä nähnyt. Ilmeisesti se erillinen 4-pinninen lisävirtapiuha ollaan yhdistämässä samaan liittimeen, ja emoissa on siksi molemmat vaihtoehdot. Tämä kuitenkin on puhdas arvaus, en ole ottanut asiasta selvää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

24-pinnisiä(EATXPWR) virtalähteitä on olleet kaikki tämän vuoden aikana ostamani virtalähteet, vanhempia emoja varten nuo 4 "uutta" on yleensä irrotettavissa. Tämä ei kuitenkaan liity 4-pinniseen ATX12V-liittimeen, joka edelleen löytyy uusista emoista ja virtalähteistä, emot ei boottaa ilman sitä (en ole vaivautunut selvittämään mitä virkaa 24-pinnisellä on).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei ole merkitystä.

 

Oli ainakin mulla. Vanha 20-pinninen 380W Chieftec ei jaksanut kunnolla syöttää virtaa Asus M2NPV emolle, mutta uusi 24-pinninen 380W Antec NeoHE korjasi tilanteen. Kone ei mm. aina buutannut ollenkaan tai jos buuttasi niin saattoi jumittaa heti buutin jälkeen. Ilmeisesti powerin virransyöttökyky 12V linjaan on uusissa emoissa ja powereissa se tärkein asia. Noissa 4 uudessa pinnissä oli muistaakseni ainakin yksi pinni ylimääräiselle 12V linjalle.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään