Juha Paulavuo

OH-EBE Baselissa

7 viestiä aiheessa

Taitaa kuitenkin olla SWISS Technical Services, jolla on huolto nimenomaan Baselissa. Tuonniminen organisaatio löytyy SWISSin nettisivuilta, joten on SWISSilläkin oma huoltopuoli. SWISSin sivujen mukaan (elokuun 2005 tiedote) SWISS huolsi Blue1:n Saab 2000-koneet, LH-konsernin Avrot ja nimenomaan Embraer 145-tyypin koneet.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ja toinen mahdollinen iso huolto-organisaatio Baselissa on Jet Aviation (mm. Airbus 320-sarjalaiset, Boeing 707-767 ja KAIKKI siltä väliltä ml. 747-400, joten ei ihan pikku putiikki sekään).

 

SR Technics Switzerlandilla, kuten nimi nykyisin kuuluu, huolto on keskittynyt Zurichiin.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

SR Technicsin historia meni jotenkin näin:

 

SR Technics AG erotettiin v. 2002 Sair Groupista ja sen alaisesta Swissairista omaksi itsenäiseksi ja riippumattomaksi yhtiökokonaisuudeksi, jolle tuli uudet omistajat (lähinnä rahoitusyhtiöitä) ja emoyhtiö on SR Technics Holding.

 

Sen kolme tärkeintä alayhtiötä taas ovat SR Technics Switzerland, SR Technics UK ja SR Technics Ireland.

 

Lisäksi löytyy vielä mm. SR Technics Spain, Denmark, Sweden ja Norway.

 

Kyseessä on siis yksityinen, lentoyhtiöistä riippumaton huolto-organisaatio, joka tarjoaa huolto- ja varaosapalveluja mm. Bojoingeille, Mädäreille ja Busseille eri toimipisteissään (Zurich,Stansted, Dublin, Palma jne).

 

Entinen Swissairin tekniikkaosasto on siis ainoa osa entistä Swissairia, joka on pysynyt itsenäisenä, vaikkakin uudelleenjärjesteltynä sekin.

 

No, sitten toimintaansa aloitellut SWISS teki ensin SR Technics (Switzerlandin) kanssa 5-vuotisen huoltosopimuksen v. 2002, mutta enpä ole varma, onko se vielä voimassa ja mitä huoltoja se koskisi. Joka tapauksessa SWISS pisti pystyyn myös oman huolto-organisaation nimenomaan Baseliin.

 

Ja jotta menisi vielä enemmän sekaisin, niin kun LH ja SWISS ovat nykyisin saman katon alla, niin missähän SWISSin huollot tehdään jatkossa?

 

Tulipas pitkä kirjoitus...Sveitsi on Swissairilla 1970 tehdyn kesäharjoittelun jälkeen vanhan sydäntä lähellä.

 

EDIT: unohtuipa mainita, että SWISSin sivuilla oli nuo tiedot mm. regional-Emppujen huoltamisesta Baselissa. Lisäsin sen sinne ylös.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taitaa kuitenkin olla SWISS Technical Services, jolla on huolto nimenomaan Baselissa.

Ilkka lienee oikeassa tuon nimen kansaa.

Firman sivut ovat http://www.swiss-technical-services.com/tsindex

 

Hyvin on sekainen tuo SWISSin huolto-organisaatio. Jostain muistelen lukeneeni, että LH Technics huoltaa myös osan SWISSin kalustosta. Taisi olla kyse isommista koneista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taitaa kuitenkin olla SWISS Technical Services, jolla on huolto nimenomaan Baselissa.

 

Niimpäs taitaakin tosiaan olla, empäs tuota muistanutkaan.

 

Jet Aviation on tosiaan melko suuri lafka sekin, Baselissa on Service Center käytännössä kaikille yleisimmille business-konetyypeille. Paljon muitakin, handling- ja kai operointipalveluja löytyy. Suomestahan muutamia Falcon-tyypit omaavia mekaanikkoja on Jet Aviationillä ollut/on yleensä pari vuotta kerrallaan. Ilmeisesti Keski-Euroopassa työtahti on kuitenkin jokseenkin tiukempi kuin kotimaisissa huoltofirmoissa, eikä ainoastaan töiden määrästä johtuen... Myös ainakin yksi kaveri (mun tiedossa oleva) on ollut pari vuotta taannoin tuolla Swissillä Baselissa.

 

T

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ihan varma ole, mutta luulenpa että suo Baselin SWISS Tekkniikka on CROSSAIRIN tekniikka uudella nimellä - niinkuin SWISSkin muodostettiin Crossairista nimenmuutoksella Swissairin mentyä konkurssiin. Muistelisin että SR Technics oli erillinen yhtiö jo aiemmiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ihan varma ole, mutta luulenpa että suo Baselin SWISS Tekkniikka on CROSSAIRIN tekniikka uudella nimellä

Nimenmuutos tapahtui 2001

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään