Kalle Laakso

Muutamia tietokone-aiheisia kyssäreitä (mm. PCI-E vs AGP ja käyttisasiaa)

2 viestiä aiheessa

En nyt tiedä miten oikean tempun teen kun lätkäisen näitä kyssäreitä samaan threadiin mutta aattelin että minut tuomitaan viestien metsästyksestä jos laitan useampia threadeja samaan aikaan. Tässä siis pari tietokone -aiheista kyssäriä teille vastailtavaksi.

 

Eli kokoonpanoni on: Prosessori: P4 3,0 GHz, RAM: 1 Gb 400 MHz DDR RAM, Emolevy: Intel joku paska AGP väylänen, Näyttis: Radeon 9800 Pro 128mt.

 

Eli tällä olen nyt 1-2 vuotta vetänyt ja nyt tuntuu että alkaa teho loppua. Käsittääkseni tuo prossu ja giga muistia riittää johonkin mutta tuo näyttis alkaa olla vähän aikansa elänyt. Siihen liittyy ensimmäinen kysymykseni. Eli vähän olen silmäillyt uusia näytönohjaimia. Tuo AGP on aika arsesta, eli menisi ilmeisesti sitten vaihtoon myös emolevy. Olisiko järkevämpää hankkia AGP vai PCI-E näytönohain. Tuo PCI-E vaatisi sitten sen emolevyn. Vai olisiko järkevää pysyä AGP:ssa ja vaihtaa sitten koko kokoonpano vuoden sisällä? Seuraava kysymys (2.); mitä tulisi ottaa huomioon emolevyä hankittaessa. Tietysti sockettien on mätsättävä prosessorin kanssa mutta onko jotain muuta? Mitä näyttis + emo yhdistelmää suosittelisitte? Konetta käytetään pelailuun ja hyötykäyttöön.

 

Sitten hypätään ihan eri asiaan. Eli olen Win XP:tä tässä koneessa pyöritellyt. Tuossa on kaapissa myös vanhempi Win 2000. Olisiko mitään järkeä asentaa XP:n rinnalle tuota kaks tonnista, saataisiinko sillä hyötyä esim. pelatessa lisääntyneinä prosessori-/muistiresursseina? Mitä muita ongelmia tälläinen "yhteiselo" saattaisi aiheuttaa?

 

Siinä varmaan kyssärit tällä kertaa..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos vaihdat parempaan emoon, vaihdat myös muistit ja prosessorin. Mitään välimallin emoa ei kannata ostaa sen näyttökortin takia tai nykyiset muistit/prosessorin säilyttääksesi, eikä näyttökorttia nykyiseen kokoonpanoonkaan ole juuri järkeä vaihtaa kun se kerran on noinkin hyvä. Eli uusi koko kone sitten kun siltä tuntuu. Nykyinen koneesi on kumminkin ihan kurantti vielä, tuskin edes kaksinkertaista tehoa saisit nyt vaihtamalla.

 

AGP:ssa ei ole muuta vikaa kuin että se loppuu kohta, eli uutta AGP-emoa ei kannata tiettykään ostaa kuin aivan poikkeustapauksessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään