Guest Virta

Koneen käynnistyksessä outoa vikaa

5 viestiä aiheessa

Tervehdys!

Osaako joku kertoa missä mättää, kun tietokone ei meinaa käynnistyä? Oireet ovat seuraavanlaisia. Konetta käynnistettäessä napista kone jää hurisemaan ikään kuin "ylikierroksille". Normaalisti nämä ylikierrokset kestävät noin sekunnin jonka jälkeen kone alkaa käynnistymään, mutta nyt nämä "ylikierrokset" jäävät päälle eikä kone käynnisty. Toisaalta kone ei myöskään sammu edes virtanappia painamalla.

 

Konetta hellästi täräyttämällä ylikierrokset saattaa saada tasaantumaan, jolloin kone alkaa käynnistymään mutta ilmoittaa kohta, ettei löydä käynnistyslevyä. Tässä vaiheessa koneen saa sammutettua virtanapista pitkään painamalla. Sammutuksen jälkeen kone saattaa lähteä napista normaalisti käyntiin, tai sitten ongelma uusiutuu.

 

Takuuta on vielä voimassa, joten kannattaako suoraan lähteä kiikuttamaan kohti Bulldogia vai löytyykö ongelmaan jokin yksinkertainen selitys?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vika voi olla missä vain. Huono liitos, jokin komponentti rikki jne. Vian määrittelyä auttaisi sen selvittäminen, mikä komponentti "jää hurisemaan ylikierroksilla". DVD/CD asema?

 

Jos takuuta on jäljellä ja vaikka itse sen mahdollisesti saisi korjattua, veisin laitteen silti myyjäliikkeeseen korjattavaksi. Vika voi uusia pahimmillaan heti takuuajan jälkeen tai se voi poikia lisää vikoja. Jos vikaa on korjattu takuuaikana myyjäliikkeessä ja se uusiutuu takuun umpeuduttua, voi hyvässä lykyssä saada vielä jatkokorjaukset "heidän korjauksensa takuuseen".

 

Rauno

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En nyt näistä sen kummemmin tiedä, mutta minusta viittaa siihen että kiintolevy olisi hajoamassa. Jotenkin tuo että käynnistyslevyä ei löydy viittaisi kiintolevyn ongelmiin. Kuten Rauno jo mainitsi niin tuon ylikierros-osan selvittäminen auttaisi paljon. Ei muuta kuin kotelo auki ja kuuntelemaan, mistä sitä epämääräistä hurinaa kuuluu.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin siis se eka avautuva näyttö (biosin antamat tiedot) ei näytä aina kovalevyä..? (tai saman voit tarkistaa biosinkin kautta..)  Tarkista ne levyn kaapelin liitokset ensin tosiaan ja samalla kun kannen avaat, niin voit kuulostella että tuleeko se ääni kovalevystä. Jos kyllä, niin takuuvaihtoon .. ei kannattane odottaa hajoamista jos epämääräistä / ei-normaalia ääntä pitää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu, kiitoksia vastauksista. Olin yhteydessä takuukorjaamoon ja epäilivät siellä emolevyn kärvähtäneen. Kone lähti postilla kohti Espoota ja remontin arvioitu kesto on noin viikko. Tiedä sitten, mutta yhden päivän jälkeen olen jo aivan tolaltani kun en ole päässyt FSN:ään enkä lentämään simulla. :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään