Guest henkka92

Vaihto-oppilaaksiko???

3 viestiä aiheessa

Hei!

 

Olisi kiva tietää minne muut tällä palstalla aikoo mennä vaihto-oppilaaksi. Itse olisin lähdössä 3-4 vuoden päästä Japaniin opiskelemaan. Mielellään joku, joka on ollut siellä tai jossain muualla voisi kertoa vähän mielipiteitään paikasta.

 

T. Henkka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös Kaihlasen Esa ollut nimenomaa Japanissa opiskelijavaihdossa? Häneltä saattaisi irrota hyvää kommenttia siitä millainen paikka Japani on pintaa syvemmältä tarkasteltuna.

 

PS. Me vaihto-oppilasiän ohittaneet fossiilit säikähdämme pitkiä merkkijonoja (? ? ?).  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jep, Kanazawan yliopistossa vuoden päivät (2003-2004). Tosin näin äkkiseltään en oikein tiedä, mitä tarkalleen kertoisin. Mutta noin yleisesti ottaen suosittelen vaihtoon lähtemistä jos vain mahdollisuus on, oli kohdemaa sitten Japani tai jokin muu. Se millaista opiskelu on riippuu mm. siitä, millaiseen oppilaitokseen olet menossa ja mitä aiot opiskella, omaa alaa vai pelkästään kieli/kulttuuriopintoja. Samaten myös oma kielitaitosi vaikuttanee tuohon. Auttaisi hieman, jos kertoisit tarkemmin omista suunnitelmistasi ja millaisista asioista haluaisit tietää.

 

Omat kokemukseni Kanazawasta olivat pelkästään positiivisia. Japani on kuitenkin verrattaen erilainen maa, joten kulttuuriin ja kieleen on ihan hyvä perehtyä ennakolta. Oma asenne on kuitenkin se tärkein tekijä.

 

Hannukaisen Juholla olisi varmasti myös kokemuksia jaettavana  :).

 

-Esa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään