Guest Sauli Särkkä

Acerin huoltokokemuksia

5 viestiä aiheessa

Dodi, läppäri lähti siis reilu viikko sitten huoltoon (14.7.) ja sille lupailtiin parin viikon huoltoaika.

 

Ongelmana oli CD/DVD-RW -aseman toimimattomuus sekä näytön lähes jatkuva pätkiminen. Tuon aseman vaihtaminen ei ole mikään ongelma, mutta tuo näytön pätkiminen johtui 100% varmuudella jonkinlaisesta kontaktihäiriöstä ihan emolevyllä, jonne tuo näytönohjain on luonnollisesti integroitu. Kun koneen nosti käteen ja vaihtoi sen paikkaa, saattoi näyttö mennä totaalisen sekaisin. Kun jotakuta nurkkaa läppäristä hieman nosti, palasi näyttöön joskus kuva, joskus ei. Värit olivat 9 kertaa 10:stä aivan mitä sattuu, mutta tuurilla siitä sai kuitenkin selvää.

 

Onkos foorumilaisilla kokemuksia Acerin huollosta? Tämä kampe on kyllä viimeinen Acer, jonka ostan. Olkootkin halpa, mutta parin kuukauden käytön jälkeen on kiekkoasema romuna ja reilun 10kk jälkeen näyttö..onneksi takuu on voimassa täyden vuoden. Aiemminhan Acerin koneissa oli kahden vuoden takuu, joka sittemmin on (ymmärrettävistä syistä) vaihdettu vuoteen.

 

 

-Sale

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei ole yksikään Acereista vielä ollut huollossa. Yhdestä hajosi kiintolevy, mutta semmouisen pikkujutun takia en viitsinyt koko konetta huoltoon panna. Yleisesti ottaen meidän Acerit ovat täyttäneet tehtävänsä varsin hyvin. Mulla ei tosin ole niistä kuluttajille suunnatuista malleista kokemusta, mutta henkilökunta on niitäkin ostellut eikä ole valittanut. Sulla on vaan satunut käymään huono tuuri.

 

Kovaan menoon tiettykään ei kannata noita heppoisemman pään perusvehkeitä ostaa, vaikka ne useimmille ovatkin ihan tarpeeksi kestäviä. Mullakin on omaan käyttöön tilauksessa Toshiban Portege M400, magnesiumrunkoinen iskuvaimennettu roisketiiviillä näppiksellä. Mulla kun se kulkee kädessä paljon eikä aina ole niin hyvällä alustalla. Ja viidellä tonnilla saa sitten jo tosi rankkaan käyttöön sopivia erikoisvehkeitä. Laitteet tarpeiden mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minulta lähti Acerin vuonna 2004 ostettu littunäyttö huoltoon viime perjantaina kun se rupesi käynnistymään itsekseen uudelleen ja välillä siitä katosi virrat kokonaan. DHL vie ja tuo näytön kotiovelle, hyvää palvelua. Olen saanut käsityksen että ainakin Acerin näytöt ovat tuosta huonontuneet, vuonna 2004 AL1721hm oli parhaita markkinoilla olevia 17" littuja.

Kaksi viikkoa pitää selvitä todella vanhalla, mutta hyvin toimineella Acerin läppärillä, (http://www.acersupport.com/notebook/html/tm600_specs.html) ellen sitten saa taiottua jostain lainanäyttöä.

 

 

Vähän ohi aiheen kursioteettinä:

Ostettaessa näyttö maksoi 435€, ja se oli ensimmäisä "halpoja" 17" littuja. Oikeasti minä pidin sitä silloin halpana; nyt samalla rahalla saa kalliiksikin mainitun 20" näytön. Niin se tekniikka kehittyy... ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taikka niin ne tehtaitten perustamiset tulee maksettua ja innokkaimmat rahastettua. Littunäytöissä ei oikeastaan paljon kannata merkistä edes puhua, kun samat paneelit on melkein kaikissa merkeissä kuitenkin ja kullakin merkillä laaja skaala erilaisia paneeleja. Näytön valmistajahan tekee vaan kuoret. Hinta kertoo paneelin laadusta aika paljon. Kannattaa käydä jossain kunnon tietokoneliikkeessä, jossa saa verrata useampaa mallia ihan rinnakkain, niin sen eron näkee.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Perheenlisäyksestä johtuen en sattunut olemaan kotosalla maanantaina enkä tiistaina, kun sitä ensimmäisiä kertoja yritettiin toimittaa takaisin meikäläiselle, mutta läppäri palasi huollosta kaikinpuolin mukavassa kunnossa. Kampe kulkeutui Saksasta UPSilla, kuljetettiin suoraan kotiovelle. Varpajaisten jälkeinen aamuvapina hieman hellitti, kun sai pitkästä aikaa näperrellä mukavan tuttua näppäimistöä, johon on tottunut vajaan vuoden aikana.

 

Koneeseen vaihdettiin emo, optinen asema ja näyttö ja kone tuntuu taas aivan uudelta. Turhat epäilyt hälvenivät onneksi, kun moneen kertaan on kuultu Acerin "huonosta huollosta" - tällä kertaa kaikki siis hyvin.

 

 

 

-Sale

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään