Guest cabdriver

Tarkkuusalkometri??

4 viestiä aiheessa

Mikäs on vehkeessä ideana? notta jos viisaammat kertoisivat...

 

No niin... ajattelitte kuitennin että bussari nyt sitten kärähti ratista mutta kun ei!!  :D Ei käynyt Teitillä tuuri... nyt vaan on siis kyse siitä että jos mies puhaltaa tarkkuusalkometriin 0.5 onko hän ns. promillen kännissä vai ns. rajalla eli 0.5..... Mites se lasketaan ihan virallisesti?? Koska kun ymmärrän oikein ns.  tarkkuusalkometri laskee eritavalla ( mooleja?? ) kuin ns. tie-puhallus-malli!!  :-\

 

En ole lyönyt vetoa enkä ole humalassa. Olen vain väsynyt ;)

 

Teemu

 

P.S... Ja ei mitään arvailuja tyyliin... "ehh luulisin että..."

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

jos mies puhaltaa tarkkuusalkometriin 0.5 onko hän ns. promillen kännissä vai ns. rajalla eli 0.5..... Mites se lasketaan ihan virallisesti??

 

http://www.mainio.net/print.asp?path=1;1132;1135;7751;8069

 

Rattijuopumuksesta voidaan tuomita se, joka kuljettaa moottorikäyttöistä ajoneuvoa nautittuaan alkoholia niin, että hänen verensä alkoholipitoisuus ajon aikana tai sen jälkeen on vähintään 0,5 promillea tai että hänellä tällöin on vähintään 0,25 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

...

Rattijuopumus voidaan siis todeta kahdella eri tavalla. Kuljettaja voidaan ensinnäkin viedä perinteiseen verikokeeseen terveyskeskukseen. Verinäyte lähetetään sitten eteenpäin Kansanterveyslaitoksen alkoholilaboratorioon, jossa määritellään veren alkoholipitoisuus promilleina. Tällöin tulosta verrataan tuohon 0,5 promilleen.

...

Tarkkuusalkometriin puhalletaan samaan tapaan kuin poliisin tienpäälläkin käyttämiin alkometreihin, minkä jälkeen laite mittaa alkoholipitoisuuden uloshengitysilmassa. Tällöin tulosta verrataan mainittuun 0,25 milligrammaan.

 

Eli jos tarkkuusalkometri näyttää 0,5 milligrammaa, niin promilleina se on sitten 1,0. Ja ei, ei ole omakohtaista kokemusta täälläkään. Tavalliseen pilliin on kyllä tien päällä joutunut muutaman kerran puhaltamaan, mutta "nollaa näyttää" on niistä tullut tuomioksi.  :)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nykyisin tarkkuusalkometrin rajat ovat 0,23 mg/l tavallisen rattijuopumuksen osalta ja 0,53 mg/l törkeän rattijuopumuksen osalta. Eli tarkkuusalkometrillä ei mitata promilleja verestä vaan milligrammoja litrassa uloshengitysilmaa.

 

Kyseinen laite on lainvoimainen samalla tavalla kun verikoe. Eli jos rattijuopumuksesta epäilty puhaltaa laitteeseen rattijuopumuksen rajan ylittävän lukeman on tulos pitävä oikeudessa samalla tavalla kun kansanterveyslaboratorion antama lausunto veren alkoholipitoisuudesta jos epäilty on käytetty verikokeessa. Tarkkuusalkometri on tosin verikoetta "armollisempi" epäillyn kannalta, koska siinä laite suorittaa ns. varmuusvähennyksen todellisesta tuloksesta, joten lopullinen tulos on pienempi kuin mitä se todellisuudessa onkaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitosta vaan tyhjentävistä vastauksista. Meni aikaslailla juuri niin kuin olin epäillytkin! :)

 

Kiitos ja kumarrus

 

Teemu S.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään