Ilkka Mäkelä

C-180 laskeutui vahingossa kadulle USA:ssa (+ toinen onnettomuus 4.10.)

4 viestiä aiheessa

Tässä taas yksi näitä Ameriikan ihmeellisyyksiä, jossa pilotilla ei ollut harkintakykyä ja henki lähti:

 

Cessna C-180 oli 2.7. matkalla pikkukentälle, mutta erehtyi laskeutumaan 181. Streetille Owasson kaupungissa Oklahomassa (asukkaita kaupungissa 33000 +) ja kolhaisi jo laskeutuessaan yhtä katukylttiä.

 

Todistaja näki mennessään katsomaan tapahtunutta, että pilotti oli kääntänyt koneen ympäri, rullannut takaisin ja lähtenyt saman tien uudelleen lentoon 181. Streetiltä kolhaissen toisen kerran katukylttiä, ja kone osui sitten sähkölinjoihin ja putosi maahan. Pilotti kuoli ja kyytiläinen vammautui vakavasti.

 

Sinänsä katu ja läheisen kentän kiitotie olivat ilmeisesti samansuuntaisia ja kadun lähelläkin oli tuulipussi, mutta hullunrohkeaa on lähteä tuosta vain joltain kadulta yrittämään uudelleen lentoon, varsinkin kun varmasti oli huomannut laskeutuneensa vikapaikkaan ja vielä kolhinut konettaan...

 

Lento tapahtui päiväsaikaan eikä näkyvyydessäkään näyttäisi olleen mitään vikaa.

 

http://www.ntsb.gov/ntsb/brief.asp?ev_id=20060706X00883&key=1

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No, voi sitä käydä ihan missä vaan vrt. esimerkiksi se turkkilainen (?) matkustajakone, joka oli aikanaan laskeutumassa Malmin taxiway Echolle Helsinki-Vantaan 33:n sijaan.

 

Täytyy muistaa, että Yhdysvallat on käsittämättömän iso maa (300 miljoonaa ihmistä + kaikki laittomat siirtolaiset siihen päälle) ja siellä(kin) porukkaa laidasta laitaan - ja lentäjiä ja harrastajia on hippasen enemmän kuin tässä minimalistisessa kotimaassamme. Nämä amerikoissa sattuneet tapaukset vain uutisoidaan paljon paremmin kuin esimerkiksi vaikkapa jos sama tapaus olisi sattunut Manalassa, Filippiineillä.

 

-Mikko

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pistetään tähän jatkoksi toinen ikävä onnettomuustapaus, koska on käynyt ilmi, että yllämainitussa tapauksessa kuollut pilotti oli lääkäri, jolla oli 2 lääkärin klinikka kimpassa toisen lääkärin kanssa, joka on nyt myös kuollut lento-onnettomuudessa tässä kuussa.

 

Tämä toinen lääkäri oli 60-vuotias ilmailulääkäri, jolla oli jos jonkinlaista lupakirjaa ja 4000 tunnin lentokokemus ja taitolentoesityksiä 4 vuoden ajan. Hänen omistamansa Extra 300 tuli virhearvion takia tonttiin Tucumcari Airshowssa 4. lokakuuta. Uutisten mukaan oli kysymys niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin silmukan oikaisusta, joka jäi liian myöhäiseksi.

 

60 vuoden ikä esiintyvällä taitolentäjällä taitaa olla sieltä korkeammasta päästä? No, mies oli itse ilmailulääkäri, joten kai hän tiesi oman kuntonsa... Nettisivuilla on ensin surunvalittelut ja etusivulta pääsee sitten eteenpäin varsinaisille sivuille alalaidasta klikkaamalla.

 

http://www.acrodoc.com/

 

Onnettomuudesta:

 

http://www.ntsb.gov/ntsb/brief.asp?ev_id=20061012X01502&key=1

 

http://www.tulsaworld.com/NewsStory.asp?ID=061005_Ne_A1_Aircr22882

 

(jonka lopussa todetaan: "When it´s your time to go, you´re going to go". Niin kai se sitten on  :-\ )

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään