Klaus Wesa

Lentokone syöksyi maahan Pakistanissa

12 viestiä aiheessa

Tästä samasta asiastahan oli jo tuossa alempana ketju, jossa on jopa PIA:n maahansyöksyneen koneyksilön kuva a.netistä poimittuna.

 

Siis nimenomaan se Fokker F-27 Friendship, AP-BAL, on a.netin/historyofpia.comin tietojen mukaan juuri se kone, joka putosi.

 

historyofpia.comissa on kuvia onnettomuuspaikalta ja linkkejä AP-uutistoimiston kuviin, mutta niin ikävää jälkeä on syntynyt, että ei niitä kuvia mielellään katso.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Historyofpia.com -sivuston foorumilla kerrotaan, että silminnäkijät olivat nähneet koneen moottorin olleen tulessa ja sen jälkeen kone oli iskeytynyt voimalinjoihin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin kuten viime vuonnakin elokuussa(edellinen sykli)  totesin jo kauan aikaa näitä onnettomuuksia seuranneena olen huomannut että lento-onnettomuudet tulevat aina sykleissä,ikävä kyllä. Juuri eilen mainitsin tanskalaisille kesälomavieraillemme kun kuulimme Siperian  A-310 onnettomuudesta, että jokohan taas tulee tämä vuotuinen onnettomuussykli ja ikävä kyllä tänä aamuna huomasin olleeni oikeassa kun jo tätä seuraavaa Pakistanin onnettomuutta viedään uutisiin. Saapa nähdä jääkö näihin...

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläni kävi tuossa viimeviikolla mielessä, että ompa ollut vähäisesti onnettomuuksia lähiaikoina.

 

En nyt sitten tietenkään toivonut mitään tälläistä mitä on tapahtunut.

 

Mutta nämä "sarjana" tapahtuvat, lähes samaan aikaan tapahtuvat onnettomuudet kyllä ihmetyttävät.

 

Mistä lie johtuukaan??

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuskinpa tässä mitään varsinaista "taikaa" on.

 

Kun paljon lennetään, niin myös tapahtuu, ja onnettomuudet voivat tapahtua joko kuukauden välein tai sitten samoina päivinä. Liikennekoneille tapahtuvien onnettomuuksien vuosittainen trendi on kuitenkin ollut laskusuunnassa viime vuosina, vaikka koneiden ja lentojen määrä on kasvanut. Ja tänä vuonna on tapahtunut sarja pienempiä onnettomuuksia tai incidenttejä, jotka eivät ole ylittäneet uutiskynnystä, jakautuen melko satunnaisesti sekä ajallisesti että ympäri maailmaa:

 

http://aviation-safety.net/database/dblist.php?Year=2006

 

Hieman ontuva vertailupohja, mutta myös tavallaan suuntaa-antava:

 

NTSB:n general aviation-onnettomuuslistassa kesäkuulta on vain 1 päivä, 16. kesäkuuta, jolloin ei tapahtunut yhtään incidenttiä tai kuolemaan johtanutta onnettomuutta. Kaikkina muina päivinä tapahtui jotain. Pahimpina päivinä jopa 4 kuolemaan johtanutta onnettomuutta saman päivän aikana. Ja vähintään 1 kuolemaan johtanut onnettomuus keskimäärin joka toinen tai joka kolmas päivä. Kuten sanoin, kun paljon lennetään, niin silloin myös tapahtuu. Ikävä kyllä.

 

http://www.ntsb.gov/ntsb/AccList.asp?month=6&year=2006

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mutta nämä "sarjana" tapahtuvat, lähes samaan aikaan tapahtuvat onnettomuudet kyllä ihmetyttävät.

 

Mistä lie johtuukaan??

 

Eiköhän se johdu ihan vaan siitä, että kun ensin tapahtuu yksi vähän isompi lento-onnettomuus kuten nyt Siperiassa, niin media on jonkin aikaa vähän herkempi uutisoimaan pienemmätkin onnettomuudet jolloin tuntuu siltä, että olisi jonkinlainen onnettomuussuma. Koneita tipahtelee maailmassa tasaiseen tahtiin, mutta joku "Vinku-Intiassa" tippunut pienehkö kone ei todennäköisesti ylitä uutiskynnystä lainkaan ellei median mielenkiinto ennen tapahtumaa ole jostain syystä (iso lento-onnettomuus) kiinnittynyt lentoturvallisuuteen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

PIA on vetänyt loput Fokkerit (kuusi kappaletta) pois liikenteestä. Ne korvataan B737 ja C-130 koneilla. Lainaavatkohan paikallisilta ilmavoimilta noita Herculeksia, PIAlla itselllään niitä ei ole.

 

luchtzak

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämäkin onnettomuus on tutkittu, kansainvälisten asiantuntijoiden avulla. Toinen moottori pysähtyi lentoonlähdössä, mutta kone olisi voinut selviytyä tilanteesta, mikäli pilotti olisi tehnyt klassiset 2-moottorikoneen edellyttämät 1-moottoritilannetoimenpiteet oikein, ja siis ottanut heti telineet sisään ilmanvastuksen vähentämiseksi. Raportti kertoo, että pilotti ei jostain syystä "muistanut" tehdä niin.

 

http://www.dawn.com/2008/03/28/top9.htm

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään