Jussi Rantala

Nvidia TV Out - vain mustavalkokuvaa ulos

8 viestiä aiheessa

Käytössä on seuraavanlainen setuppi:

 

eVGA (NVidia 6500) näytönohjain, jonka s-video liitäntään on kytketty TV. Konetta buutatessa TV:n kuva on värillinen, mutta heti kun Windows (XP Pro) lataa ajurit, muuttuu television kuva mustavalkoiseksi. Tämä tapahtuu vähän sen jälkeen kun ruudulla on XP logo.

 

Päivitin näytönohjaimen ajurit uusimpaan versioon mitä Nvidian siteltä löytyy (91.31), mutta siitä huolimatta television kuva on ja pysyy mustavalkoisena.

 

Töllö on NTSC ja näytönohjaimen ajureista pitäisi tämäkin olla kunnossa. Onko ehdotuksia?

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muistaakseni asetuksista täytyi valita composite, s-video tai joku kolmas vaihtoehto. Itselläni oli aikonaan sama ongelma, mutta sain värit näkymään kun ropelsin noita asetuksia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu, on kokeiltu - ei auta.

 

Aikaisempi näytönohjainajuri antoi valita composite, s-videon ja autodetectin välillä. Valitsemalla composite, meni TV ruutu mustaksi, s-videolla tuli mustavalkoinen kuva.

 

Tämä uusi ajuri antaa valinnan vain autodetectin, Componentin ja S-videon välillä. Component on tarkoitettu HDTV:lle ja sen valitsemalla ei tule kuvaa lainkaan. S-video antaa mv-kuvan.

 

Kaapelissa tai töllössä ei liene vikaa, koskapa buutissa homma toimii OK.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

S-videolla tulee mustavalkoinen kuva, ellei piuha ole kiinni S-videoliittimessä, sillä siinä värisignaali kulkee siinä omassa johtimessaan. Jos telkkarissa on S-videosisääntulo, niin kannattaakin kyllä laittaa S-videopiuha väliin, kuvanlaatu on sillä oleellisesti parempi kuin komposiitilla. Mutta kysymys kuuluukin, että mihinkäs komposiitti on hukkunut valinnoista? Ei ole nyt yhtään telkkariin kytkettyä Nvidiaa lähimailla niin en pääse tutkimaan miltä mulla näyttää, mutta saattaa olla ajurissa kyseistä piirimallia koskeva bugi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ongelma on telkkurin päässä. Mulla oli aikanaan samantyyppinen ongelma Radeonin kanssa, ja fixailtiin niin maan perusteellisesti ennen kuin ratkaisu löytyi.

 

Eli ainakin omassa tapauksessani televisiosta piti ottaa käyttöön S-video "toiminto", joka löytyi AV2-kanavan "takaa". Omassa käytössäni oleva Panasonicin telkku siis pitää sisällään AV2-kanavalla, sekä komposiitti että S-video sisääntulon. S-video toiminnon tullessa käyttöön Panasonic ilmoitti kanavavalinnaksi AV2-s, jonka jälkeen näkyi värillisenä.

 

Näyttikseen ei tarvitse tehdä mitään muutoksia, kun olet saanut kuvan näkymään (mustavalkoisena) telkkarissa, eli signaali menee sisään. Televisio vaan täytyy laittaa ymmärtämään S-video signaali, eli television manuaali kouraan.

 

Vaikeasti selitettynä  ;D

 

-tuomo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös bootissa ajurit sun muut ole vielä pois pelistä ja kortilta tulee raaka "perusvideo" (composite)? Kokeile suosiolla telkkarin säätöjä, oireena toi mv-kuva on tosiaan ihan sama kuin vanhojen s-video-nauhurien kanssa hikoillessa. Noitten värijärjestelmien kanssa sekoillessa tulee myös näitä MV-kuvailmiöitä, mutta nämä PAL/NTSC-asetukset varnaan jo tarkistit.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Töllö oli sen verran vanhaa sorttia että Svideota ei löytynyt. Vaan eipä tuo kuvanlaatu muutenkaan ollut oikein kaksinen, joten ostin käytettynä 21" monitorin visuaalin virkaa toimittamaan. Nyt näkyy värit ja kuva on paremmalla resoluutiolla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään