Mikko J Köykkä

Mihin menit lintukoto?

12 viestiä aiheessa

Eipä Ruotsi enää ole se lintukoto, jossa kaikilla on mukava olla. Aika hurjaa meininkiä siellä nykyään: arvokuljetuksia ryöstelty, Lindh puukotettu, jotain rähinää lähiöissä jne. Tänä kesänäkin niitä on ollut: pari pommiuhkaa, ampuminen NK:n koruosaston ryöstön yrityksen yhteydessä viime torstaina (onneksi ei osunut kehenkään vaikka silloin väkeä oli paikalla) ja äskettäin ammuskeltiin jossain lähiössä, sikäli kun ruotsia osaan http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,850644,00.html.  Koska tämä ilmiö tulee Suomeen? ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Terve

 

Kyllä merkkejä tuosta on jo Suomessakin. Ns. järjestäynyt rikollisuus on vähitellen ulottamassa lonkeroitaan myös tänne. Tällä suunnalla vaikuttavat pääsääntöisesti venäläiset ja virolaiset. Ruåtsissa ilmeisesti entisen Jugoslavian alueelta tulleilla on merkittävä jalansija. Tuollainen rikollisuus pohjaa hyvin usein huumausainekauppaan. Jos katsot huumausaineiden takavarikkolukuja Suomesa viimeisen 20 v aikana, kasvu on melkoisen jyrkkää. Ja nuo takavarikot edustavat aina ihan pientä osaa todellisista määristä.

Poliisissa tämä on tiedostettu jo pitkään, ja valmiuksia tuollaisten tilanteiden hoitamiseksi on paranneltu kaikessa hiljaisuudessa koko ajan. Alla kuvaa eräästä harjoituksestamme...

 

 

Arttu

 

[ attachment removed ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luulin että oraakkeli on hävinnyt  ;D

Sama juttu.

Mitäs me jostain ruottalaisista.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oi, ei oraakkeli ole minnekään mennyt, sen sijaan saimme vastauksen otsikon kysymykseen:

 

 

Sinä kysyit:

 

Minne lintukoto meni?

 

 

Oraakkeli vastasi:

 

Porttolaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ruotsi tosiaan vaikuttaa hieman oudolta linnulta kahteen skandinaaviseen sukulaiskansaansa verrattuna. Kaiken pitäisi olla ihan tip top ja ruotsalaiset itsekin ovat edelleen vakuuttuneita kuningaskuntansa erinomaisuudesta, mutta jotenkin vaikuttaa kyllä siltä, että Tanskaan ja Norjaan verrattuna jotain on pielessä.

 

Mitä sitten Suomeen tulee, niin minusta Suomen maine lintukotona on ihan pelkkä myytti. Ei sellaista ole koskaan ollut. Maamme on ollut koko sodanjälkeisen ajan Länsi-Euroopan väkivaltaisin maa. Mielestäni sellaista paikkaa ei millään muotoa voi kutsua lintukodoksi, vaikka Suomessa ei järjestäytynyttä rikollisuutta isossa mittakaavassa ole ollutkaan. Kuolleet ja pahoinpidellyt ovat ihan yhtä kuolleita ja pahoinpideltyjä vaikka teot olisikin tehty perisuomalaiseen tapaan puukolla/leipäveitsellä kännissä riidan jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Osaatko Arttu sanoa löytyykö noita huumetakavarikkotilastoja julkisesti töllötettäväksi? En löytänyt ainakaan Tilastokeskuksen sivuilta pikaisella haulla.

 

Kuolleet ja pahoinpidellyt ovat ihan yhtä kuolleita ja pahoinpideltyjä vaikka teot olisikin tehty perisuomalaiseen tapaan puukolla/leipäveitsellä kännissä riidan jälkeen.

Myyttihän lintukoto on aina ollut.

Kuitenkaan suomalaiskansallisen tappamisen uhriksi ei voi joutua kovin helposti vahingossa, mutta järjestäytynyt rikollisuus on mielestäni satunnaiselle kaduntallaajalle, joka osaa vältää kännisiä riitoja suurempi uhka.

 

Mitäs me jostain ruottalaisista.  ;D

 

Ymmärrän toki tämän vitsiksi, mutta minä välitän ruotsalaisita sen verran etten haluaisi niiden tapaista rikollisuutta Suomeen. En haluaisi nähdä allaolevan tapaisia poliiseja kotimaan uutisissa tai katukuvassa kovin usein.

 

[ attachment removed ]

 

Ennen minä elin kovasti uskossa ettei Suomessa voi mitään tapahtua, viime torstain visiitti Tukholmaan muutti kuitenkin mieleni. Oli muutamasta minuutista kiinni etten ollut NK:n koruosaston vieressä kun se ryöstettiin. Pisti miettimään elämän katoavaisuutta. ???

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ymmärrän toki tämän vitsiksi, mutta minä välitän ruotsalaisita sen verran etten haluaisi niiden tapaista rikollisuutta Suomeen.

En haluaisi nähdä allaolevan tapaisia poliiseja kotimaan uutisissa tai katukuvassa kovin usein.

No en kyllä minäkään, mutta tuohon suuntaan kai tässä ollaan menossa..  :-\

 

Kuva poistettu lainauksesta. -Esa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Myyttihän lintukoto on aina ollut.

Kuitenkaan suomalaiskansallisen tappamisen uhriksi ei voi joutua kovin helposti vahingossa, mutta järjestäytynyt rikollisuus on mielestäni satunnaiselle kaduntallaajalle, joka osaa vältää kännisiä riitoja suurempi uhka.

 

Minä kyllä väittäisin, että satunnaisen känniläisen väkivaltarikoksen uhriksi joutuu selvästi suuremmalla todennäköisyydellä kuin järjestäytyneen rikollisuudeen väkivallan uhriksi. Kuka tahansa känniääliö voi kadulla hyökätä kimppuun ilman että millään tavalla olisi aktiivisesti osallisena asiassa. Mafian uhriksi joutuminen edellyttää kyllä jo jonkinasteista oma-aloitteisuutta. Orjakauppaa harjoittavat rikollisjärjestöt poislukien mafiat eivät juurikaan käy ulkopuolisten sivullisten kimppuun. Mafiosojen uhrejahan ovat pääasiassa kilpailevat mafiosot, rikollisjärjestöjen keskinäisissä välienselvittelyissä se järjestäytyneen rikollisuuden väkivalta suureksi osaksi ilmenee. Ja sen kohteeksi joutuakseen on pitänyt itse aktiivisesti hakeutua niihin piireihin. Vaikka sitten vaan lainaamalla rahaa huumediileriltä, mutta omaa aktiivisuutta sekin on. Kyllä ns. tavikseen kohdistuu huomattavasti suurempi väkivallan riski känniääliöiden satunnaisesta riehumisesta kuin venäläisen mafian puuhasteluista.

 

Vaikka Luca Brazi nukkuukin kalojen seurassa, Don Corleone on vaarattomampi tavikselle kuin Kontulan Kake matkalla baarista kotiin kello 1 yöllä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen samaa mieltä siinä, että känniläisten taholta tuleva väkivalta on edelleenkin Helsinki-nimisessä pääkaupungissa todennäköisempää kuin ns. rikollisten taholta tuleva väkivalta, paitsi, jos on itse jotenkin rikollispiirien tuttu tai sitten liian rikas = sopiva uhri.

 

Omia kokemuksia Helsingin keskipäivästä, iltayöstä ja lisäksi vähän muualtakin:

 

Nakkikioskin jonossa tullut 2 kertaa turpiin jo 60-luvulla. Asematunnelissa ollut lähellä, Kolmen Sepän patsaalla kerran, kun oli viulukotelo kainalossa (enpä ymmärrä senkään syytä)...ja Kaivopihan käytävässä kerran. Näistä kerran illalla, loput päivällä.

 

Kaikki ilman mitään provokaatiota. Vastassa kännipäisen/muun hörhön logiikka tai tarkemmin sanottuna logiikan puute.

 

Kerran Los Angelesissä iso sekopää musta mies yritti ryöstää, mutta puhuin ukon ympäri, annoin hänelle 50 centtiä bussilippuun Hollywoodin suuntaan ja työnsin ukon bussiin sanoen, että sielläpäin kulkee rikkaampia ryöstettäviä kuin minä köyhä  ;)

 

No, saksalaisessa keskisuuressa kaupungissa kesällä 1969, suurinpiirtein niihin aikoihin kun Neil Armstrong astui Kuun pinnalle, kuljin keskellä päivää ostoskadulla kymmenien muiden kansalaisten joukossa. Jossain pankissa tms alkoivat hälytyskellot soida ja katu suljettiin hetkessä molemmista päistä poliisien busseilla, joista purkautui parikymmentä mellakkapoliisia koopeet tanassa juosten sisään pankkiin ja heiluen ympäriinsä tosi mielessä sormi liipasimella. Onneksi yhtään laukausta ei kuulunut, taisi olla väärä hälytys, mutta vahingonlaukausten vaara oli ilmeinen.

 

Berliinissä vuonna 1986 oli suuri mielenosoitus, uusnatsit tai jotain vastavaa, ja naamioituneet mielenosoittajat heittivät poliiseja kivillä ja pulloilla. Vetäydyin Ku´Dammin kulmilta suosiolla hotelliin.

 

No, mitäs näistä sen enempää, on myös nähty Suomen poliisin pamputtavan surutta keskellä päivää niin nuorta kuin vanhaa, miestä kuin naista NL:n suurlähetystön lähellä Prahan valtauksen vastaisessa mielenosoituksessa 1968..."Viva Dubcek"...No, poliisi oli saanut poliittisen käskyn korkeammalta taholta?

 

Oikea vinkki kai olisi, että ei pidä olla väärässä paikassa väärään aikaan. Mutta mistä sen etukäteen tietää? Yllätys voi tulla missä tahansa vaikka keskellä kirkasta päivää. Ns. lintukotoa ei ole missään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lintukodossa on taasen räiskitty.

 

Ruåtsissa ryöstettiin eilen rahankuljetusauto sen ollessa poistumassa Arlandasta. Kuulemma 3-4 ryöstäjää, joilla oli automaattiaseet, joilla räiskivät tuleen sekä rahankuljetusauton (joko Falck tai Securitas, lähteestä riippuen) että jonkin muunkin auton ja pelästyttivät ohiajaneet lentokenttäbussissa istuneet.

 

Expressenin mukaan kolmas tapaus tässä kuussa, kun rahaa kuljettaneet turvamiehet on ryöstetty. Siis ryöstö per viikko.

 

Ei Suomessa nyt ihan tällaista vielä ole...

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään