Guest viljke-5

Ilmailun termeistä eräissä kielissä

8 viestiä aiheessa

Ruotsalainen Svante Stubelius kirjoitti vuosina 1958 ja 1960 kaksi kirjaa ilma-alusten englanninkielisistä termeistä. Opukset ovat mielestäni varsin ansiokkaita, mutta niitä ei nykyään saa juuri mistään, vaikka mielenkiintoa riittäisikin. Näitten Stubeliuksen kirjojen liikkeelle työntämänä olen viimeisten parin vuosikymmenen aikana kerännyt aineistoa ja lopulta kirjoittanut kirjan, joka tavallaan lähtee siitä, mihin Stubelius lopetti. Kirjasta tuli melkoisen suuri, ehkä liiankin suuri.

Kirjani käsittelee ilmailun keskeisten termien syntyä ja kehitystä eräissä kielissä. Kirja on kirjoitettu englanniksi ja valtaosa aineistosta on englannin, saksan ja ranskan kielistä, mutta myös suomen kielen varhaisia ilmailutermejä on koko joukko.

Kokemukseni mukaan ilmailun harrastajia on aika tavalla, mutta ilmailun kielestä kiinnostuneita ilmeisesti selvästi vähemmän. Jos kuitenkin haluat tutustua opukseeni, niin löydät sen osoitteesta

 

http://personal.inet.fi/private/keijo.viljanen/

 

Vastailen mielelläni kommentteihin, toivottavasti niitä tulee.

 

 

P.S. Jos tiedät muun kuin suomalaisen ilmailun keskustelufoorumin osoitteen, niin kuulisin sen hyvin mielelläni.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koska teoksesi on englanninkielinen, laaja artikkeli, se saattaisi sopia seuraavaan foorumiin osastoon "publish your article":

 

http://www.airliners.net/articles/publish.main'>http://www.airliners.net/articles/publish.main

 

Kyseessä on erittäin vilkas keskustelufoorumi, mutta käyttäjätunnuksen saaminen vaatii 25 USA:n dollarin kertamaksun, ennenkuin sen foorumille voi postata uuden ketjun. Ja siellä keskustelualueena tulisi kyseeseen lähinnä "Civil aviation", johon tulee joka puolelta maailmaa uusia viestejä ympäri vuorokauden, joten yksi aloitettu ketju joka linkittäisi sinun artikkeliisi, hukkuu helposti sinne joukkoon saamatta suurempaa huomiota.

 

Jos haluat sinne rekisteröityä, ohjeet löytyvät osoitteesta

 

http://www.airliners.net/login/signup.main '>http://www.airliners.net/login/signup.main  ja siellä se halvin tapa liittyä on "Premium member" eli tuo 25 USD kertamaksu.

 

Jos haluat ensin vain katsoa keskustelun tasoa, ilmaiseksi pääsee toki katsomaan.

 

http://www.airliners.net/ ja yläkulmasta valitset "Forum" ja sieltä "Aviation discussions" ja sieltä "Civil aviation", joka lähinnä vastaa kirjoituksesi alaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitokset vastaajille ja varsinkin Ilkka Mäkelälle; ulkomainen foorumi saattaa hyvinkin osoittautua hyödylliseksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hei Armin Zuger

 

Kiitos paljon lähettämistäsi yhteystiedoista, jotka lienevät sveitsiläisiä ja saksalaisia. Tiedot hyödyttävät minua varmasti, joten olen hyvin tyytyväinen.

 

Hyvät jatkot!

 

Keijo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään