Sami Puro

"Harva pärjää kuuden tunnin yöunilla"

60 viestiä aiheessa

Valtalehti Vantaan Sanomien mielipidepalstalla nimimerkki "Nyt tarvitsen unta" kirjoittaa ärtyneesti seuraavalla tavalla ...

 

---------

Miten on mahdollista, että Vantaa riistää asukkailtaan oikeuden nukkua? Tietääkseni nukkumisen estäminen on eräs kidutuskeino. Ja sitä valitettavasti Vantaa harjoittaa.

 

Erityisesti lounaasta laskeutuvat lentokoneet tulevat nykyään sellaisten asuinalueiden yli, joita ei ole rakennettu tätä erittäin voimakasta melua ajatellen. Laskeutuvat koneet lentävät usein Linnaisten ja Hämeenkylän yli niin matalalta, että puunlatvat heiluvat ja ikkunat helisevät.

 

Valitettavasti Vantaa ei ole miettinyt miten kalliiksi kaupungille tulee, kun ihmiset hakeutuvat entistä enemmän Pohjois-Rekolaan nukkumaan pahimpina öinä, jolloin laskeutuvat koneet herättävät 20-30 kertaa yössä. Ja pari seuraavaa päivää muuten täysissä voimisaan oleva ihminen on työ- ja toimintakyvytön. Lisäksi melusta aiheutuu sydänvaivoja, jotka tappavat ihmisen ennen aikojaan.

 

Vielä niille, jotka sanovat, että tiesit mihin muutit. En todellakaan tiennyt, että lentomelu lisääntyisi täällä näin olennaisesti. En tiennyt sitäkään, että öisin ihminen ei saa nukkua, eikä yömelun aiheuttaman työkyvyttömyyden jälkeen yleensä päivisinkään, kun laskeutuvat koneet tulevat kuin liukuhihnalta; ensin kamala ujellus, sitten jylinä, ja sitten on jo taas uusi tulossa. Ja tämä kokemus on sisätiloissa, joissa ei pahimmilaan pysty edes kuulemaan vieressä olevan puhetta, jollei hän huuda!

 

Ihmetyttää, miksi Juvanmalmin ja Petikon teollisuusalueita ei hyödynnetä kun koneet laskeutuvat. Tämä oli mahdollista ennen kolmatta kiitorataa. Miksi ei nyt?

 

Toivottavasti tämä jälkeen yöunet menevät muilta kuin Länsi-Vantaan asukkailta, esimerkiksi Vantaan päättäjiltä. Berliinin uusi lentokenttä rakennetaan sillä ehdolla, että öisin ei lennetä! Miksi meillä jonkun on pakko tulla lentokoneella keskellä yötä Ruotsista? Älytöntä! Tai jos ei le älytöntä, niin miksi hän ei voi mennä koneellaan esimerkiksi Tampereelle, josta on loistava junayhteys eri puolille Suomea. Aika harva taitaa todellakaan jäädä tänne Vantaalle!

 

Älytöntä ajatellakaan rakentaa uutta asuinaluetta lentomelualueelle, ennen kuin melu on saatu pois niiltä alueilta, jonne se on nyt siirretty.

---------

 

 

Kiitotie 15:hän on ollut kiinni kesän ajan, ja tämä on näköjään ylittänyt ärsytyskynnyksen tältä valittajaluonteelta...

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hehe, jos toi noin paljon häiritsee toi pieni lentomelu (Ilmiselvästi kirjottaja ei ole ollut täällä asumassa 80 luvulla, jolloin Sterlingin 727:kan kuuli kaaaukaaaa...), niin miksi herra kirjoittaja ei sitten muuta? Kenttää ei voida siirtää, joten vaihtoehtoja on nyt tasan yksi. Jos toi suhinakoneitten ääni noin paljon häiritsee, niin ei muuta kun muuttamaan.

 

Aika turhaa napinaa mun mielestä, tässä ne on vielä kaikenlisäks aika korkeella..... ::) + nää nyky masiinat ei ees pidä melua.

Joo kiitotie 15 ollut kiinni joo ja 80% laskuista tulllu 22Leftille  ;D, eli ihan päin vastasesta suunnasta....ja kun mietitään, minne nämä koneet suuntaavat kun nousu on 22R/L, niin eivät todellakaan mene Hämeenvaaran yli..... ;D

Ihme, että tämä on ees julkastu tämä valituskirje  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

ei tämä nyt niin ihmeellistä ole.. Vaasassa lehdessä oli pari vuotta sitten valitus, että miksi pitää lentää öisinkin.. Niinku mitä ihmettä Vaasaan taitta tulla ns. yön aikan yksi ta kaksi vuoroa ja kaiken lisäksi tämä kaveri asui alueella jonka yläpuolelta meni kone vähintään 3000 jalan korkeudessa....

 

Siitä tietää, että Suomessa on asiat suhteellisen hyvin, kun valituksen aiheetkin ovat tällaisia..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taitaa olla sama kaveri joka kirjoitti 7.6. tämän Vantaan Sanomiin:

 

------------------

ÖISTÄ MELUA

 

miten on mahdollista, että lennot Helsinki-Vantaan lentokentältä sallitaan kello 24 - 06

välisenä aikana.

Useimmissa maissa tätä on rajoitettu tai suorastaan kielletty, puhumattakaan

harjoituslennoista.

Tästä hyvänä esimerkkinä on 2.6. yöllä kello 3.00 - 5.45, kun lennonjohto

antoi luvan pienelle turrboprop-koneelle lentää Vantaan ympäristössä matalalla

häiriten asukkaiden yöunia.

Lähtöreititkin on suunniteltu siten, että lähtevä kone nousee pitkään pohjoista kohti

ja usein väärään suuntaan, jolloin Korso - Kerava saa nauttia metelistä.

Samoin AASIAAN lähtevä liikenne viettää parhaassa tapauksessa viitisen minuuttia

Espoon ja Helsingin keskustan suunnalla ja lentäen taas väärään suuntaan ennen kuin kaartaa vasemmalle

kohti AASIAA , venäjän ilmatilassa. Onpa varaa tuhlata energiaa.

-------------------------

;D

Jep jep, näitähän piisaa. Vantaan Sanomat ei tunnu "suodattavan" yleisönosastoa, sama kirjoittaja pääsee samankaltaisella jankkaamisella läpi pari kertaa kuukaudessa.. Taitaa olla ilmaisjakelulehden oikeat uutiset vähissä.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On se mielenkiintoista, että näitä valittajia aina vaan löytyy. Ei minun kotoa tuonne Hämeenkylään ole matka eikä mikään, enkä ole ikinä herännyt lentomeluun.

 

Tämä(kin) oli mielenkiintoinen kommentti:

 

jolloin laskeutuvat koneet herättävät 20-30 kertaa yössä

 

Harvoinpa yön aikana näin montaa konetta em. alueen yli lentää (Tai ehkä lentää, mutta suurin osa >FL350).

 

Janne

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Täytyy sanoa että kyllä ainakin tuossa pari viikkoa sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tulleessa Tukholman koneessa oli reilu 20% matkustajista Vantaalaisia. Eli vähemmistö selkeästi, Helsinkiläisiä sitten oli saman verran, eli varmaan Malmille laskeutuminen olisi ollut aiheellista. Jos vaikka katsottaisiin siellä Tukholmassa et mistä on eniten niitä matkustajia ja mennään sit sinne.  ;D

 

Ei vaan vähän enemmän tuonne asia linjalle tässä kun mennään niin tottahan se on että kun kolmas kiitotie tuli tuli mukana muutoksia lentoreitteihin joista sitten pääsivät nauttimaan hiukan uudet alueet verrattuna aiempaan. Eli siis tietysti voidaan sanoa että lentoliikenne on kasvanut, mutta kylläpä on autojenkin määrä samalla tavalla lisääntynyt aikojen saatossa samoin kuin pääkaupunkiseudulla asuvien ihimsten. Siis osittain ymmärrän että jos vaikka 90 luvun alussa on ostanut asunnon eikä ole yhtään tutustunut alueen suunniteltuun kehittymiseen on tuo melu voinut tulla yllättäen.

 

Ongelmahan on nyt siinä että moottoritielle voidaan rakentaa valli jolla saadaan ääntä ohjattua muualle kun taas ilmassa lentävän koneen maahan tuottamaa ääntä on jo vaikeampi torjua vallein tms ratkaisuin.

 

Tästä mieleeni juolahtaa aina se legenda jonka kuulin joitain vuosia sitten kun Falkullan alueelle valmistui uusia taloja joiden joissain yhtiökokouksessa oli otettu esille tarve saada Malmin lentoaseman meteli hävitettyä. Siinä voi tosiaan sanoa että kumpikohan oli ensin. 60 vuotta paikallaan ollut lentoasema vai se uusi talo.

 

Se myös on sanottava ettei totuus ihan unohdu että meitä ihmisiä on moneksi ja toiset eivät vain osaa nukkua muualla kuin siellä mökissään keskellä erämaan hiljaisuutta. Toisille kuten esim allekirjoittanut ei melusta niin väliä ole, ehkä jopa välillä uni tulee hiukan äänekkäämmässä paikassa paremmin kuin hiljaisessa.

 

Mutta eiköhän tässä taas päästä siihen että yleinen etu voittaa ja yksityinen joko muuttaa sinne Rekolaan tai vaikka Raanujärvelle.

 

Eräs mainoshan kuuluu Illaksi kotiin, eli kyllä se vaan on mukava vaikkapa sitten sen kuuden tunnin unet kotonaan olla kuin jossain hotellissa

 

:-[ ja taas tuli innostuttua

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voin vaan kuvitella tuon Vantaan valittajan. Reipas 70 vuotias mummon retale, joka asuu kiikarit ikkunalaudalla.  ;D

Nimenomaan voisi kuvitella, mutta ainakin nämä jotkut sankarit ketkä Malmin kentästä ovat valittaneet on kyllä ikäänkuin päällisin puolin ihan normaalin oloisia ihmisiä, joilla vääntyy joku ruuvi aina pois paikoiltaan kun tulee puhe tuosta kentästä. Eikä niitäkään itseasiassa montaa taida olla, samat pari tyyppiä noihin paikallislehtiin ainakin jatkuvalla syötöllä taisivat yhteen aikaan kirjoitella.

 

Tuo kirjoitus oli kyllä taas viikon huumoripläjäys. Oma suosikkikohta on kyllä ehdottomasti tuo "Lisäksi melusta aiheutuu sydänvaivoja, jotka tappavat ihmisen ennen aikojaan." - vähän on sellainen hytinä, että jos noin paljon stressaa koneista, on verenpaine sillä tasolla muutenkin, että taitaa se henki tosiaan vähän ennakkoon lähteä...

 

Mutta joo, useamman vuoden jo asunut mitälie reilun puolen kilometrin päässä 18:n alkupäästä eikä ole vielä kertaakaan yksikään kone häirinnyt. Okei, olen varmaan vähän poikkeustapaus siinä mielessä, mutta ei ole kyllä sen enempää häirinnyt välillä kuuluvat junien äänetkään. Tai autojen. En vaan käsitä sitä, että jos Malmin kenttä tuosta häviää, mitä sitten? Alkavatko nuo samat tyypit seuraavaksi valittamaan VR:lle, että junarata pitää purkaa kun siitä tulee melua? Aina sitä jostain kuuluu. Yngh.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Löysinkö tiilikasalta yleiso-osastokirjoittajan bongaamassa koneita? ;) Ainakin kovasti yritti huutaa koneille lentomelusta.

 

[ attachment removed ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näitähän riittää.

 

Ihan pienenä muistutuksena vaan kun puhutaan lentomelusta ja siitä valittavista: täytyy olla hyvin tarkkana ja koettaa erotella ne, jotka ovat täysipäisiä ja oikeasti ovat valmiita korjaamaan asenteitaan ja joiden kanssa voi neuvotella ja antaa tietoa ehkä alitajunnan luoman luulon tilalle niistä jotka valittavat valittamisen halusta ja joille ei järkipuhe toimi.

 

Tässä tapauksessa on varmaan kyse jälkimmäisestä, mutta muistakaa että tämä on herkkä asia ja kun tehdään yhteisesti työtä suvaitsevaisuuden eteen ei mennä esittämään turhaan nenäkkäitä tai vähätteleviä kommentteja väärään aikaan!

 

Nimim. 150m päässä junarata, yössä menee tuosta ohi alle kerran tunnissa juna - viikon siihen heräsin, en enää...

 

-ka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tere

 

Mun mielestä paras ratkaisi tähän olisi keskittää Suomen hävittäjälentotoiminta nyt aluksi vaikka pariksi kuukaudeksi Helsinki-Vantaalle. Sen jälkeen ei paljoo enää bussin sihinä herättäisi.

 

T: Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En tiedä olenko täysipäinen, mutta Hornetista lähtee minusta aivan perkeleellinen ryminä kaupunkimelun päällekin. Usein niitä on liikkeellä Tampereella pari-kolmekin yhtä aikaa. Jos ajatellaan kahta Hornetia suorilla moottoreilla ilman jälkipoltinta, on kyseessä nähdäkseni sama nettomelu kuin esim 1. sukupolven 707:lla, jotka on siviilisäädöksin lempattu ihmisasumusten liepeiltä jo kymmeniä vuosia sitten. Yötoiminta on sitten vielä oma lukunsa.

 

Eivät taida Rehnin Elisabetin mökkinaapureiden ja Valtioneuvoston päällä pahemmin kierrellä?

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu, Tampereella ainakin aina kun pyssy-yhtiö on harjoittanut yölentotomintaa (n. klo 22 asti) on seuraavana päivänä saanut lukea lehden yleisöosastolta taas jonkun hiton hallilan kotiyhdistyksen valituskirjeitä. Päläpälä ikkunat helisee ja kauhee kapula. Jos nyt muutama kone joskus ja harvoin lentää kodin yli niin tarviiko siitä nyt hernettä ottaa nenään...onhan se juu varmaan ärsyttävää jos kersat herää ja huutaa, minä en ehkä osaa objektiivisesti katsoa tätä koska juoksen itse aina ulos katsomana kun kuuluu Suihkarin ääntä :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ääntähän maailmaan mahtuu.....

 

Itse asuin 1974-1991 Martin- ja Vantaanlaaksossa eli suoraan nykyisen 04R lähestymislinjan alla. Nukuin aina ikkuna auki ja heti kun tuli joku tavallisuudesta poikkeava moottorinääni kuului niin ikkunasta tarkistamaan että .. aha C-5A laskussa... ja takas nukkuu. Itselläni ei ollut koskaan vaikeuksia nukkua koneiden äänien vuoksi, edes ikkuna auki.

 

... ja eläköön niitä ääniä.... Spantaxin Coronado, Il-18, B707, B727, DC-8, Tupolevit, DC-9 jne.......

 

Tulipa aikoinaan bongattua asuessamme Martinlaaksossa 6. kerroksen parvekkeeltamme isäni kanssa Aarno Lamminpartaan kaapattu Caravellekin kun se pyyhkäisi talomme yli laskuun 04:lle.

 

Perttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tommosten lentomelusta kärsivienhän kannattas ilmottaa kämppien vaihtoilmotuksia erinäisille ilmailufoorumeille..

Saatas ihmiset asumaan semmossiin paikkoihin jotta viihtyisivät paremmin. Mulle kyl kelpais mökki baanan päädystä, ei aina tarttis ajaa 50 kilometriä pitkinpoikin uuttamaata koneiden perässä ;)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juttelin kerran 22L:n lähestymisvalojen vieressä olevan talon isännän kanssa ja kysyin tietysti että kuinka se lentomelu häiritsee. Totesi "Ei se häiritse"  ;D

 

Yleisöosastolle kirjoittaja vois joskus kokeilla sellaista 24h kestävää matkaa josta kotiin tulo on yöntunteina ja kotimaahan tulo olis tampereelle. Siellä sitten yön tunteina olis mukava raahata matkatavaroita pitkin keskustaa ja aamulehdestä lukea valituksia lentomelusta.

 

Kyllähän jotkut saa jos jonkinlaisista asioista traumoja jos niin haluaa, meillä ilmailuharrastajilla on sitten muut ongelmat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...Tästä hyvänä esimerkkinä on 2.6. yöllä kello 3.00 - 5.45, kun lennonjohto

antoi luvan pienelle turrboprop-koneelle lentää Vantaan ympäristössä matalalla

häiriten asukkaiden yöunia. ...

Helsinki-Vantaan lennojohto antoi pienelle turboprop koneelle luvan häiritä asukkaiden yöunia :laugh:

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo on ihan typerä veto, että niiden pitäisi lentää Tampereelle.. Miksi Tamperelaisten yöunet on vähemmän arvokkaita...

 

New Yorkissa tapahtui kerran sellainen juttu, että eräässä kaupungin osassa moni ihminen heräsi keskellä yötä, koska heillä oli tunne, että kaikki ei ole kohdallaan. Useat heistä jopa soittivat poliisille, koska olivat varmoja, että jotain eriskummallista oli tapahtunut, kun asiaa tutkittiin selvisi, että joka yö kaupunginosan läpi ajanut äänekäs tavarajuna ei ollut tullut tänä yönä. Ihmiset olivat tottuneet meluun ja kun sitä ei kuulunut häiriintyi heidän yö-unensa....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen joskus ennenkin sanonut tästä mutta toistetaan nyt itseään. Melu on jännä juttu, se nimittäin ei ole aina suhteessa desibeli-lukuihin, tai no onhan se tietysti silloin kun äänenvoimakkuus ylittää tietyn kynnyksen, mutta muuten sanoisin että siihen vaikuttaa ennemminkin äänen laatu. Voi olla olemassa erittäin häiritsevää ääntä, mitä nyt itse sanoisin esimerkkinä... no minun piti korjata vessanpönttö tässä pari viikkoa sitten kun se alkoi vuotaa, vesi lirisi ja lorisi hiljakseen, se oli erittäin ärsyttävää ääntä ja jos sellaistsa kuuluisi koko ajan ympäristöstä (kuten lentomelu) niin minäkin valittaisin. Tunnen myös ihmisiä jotka ostivat pianon tai hanurin ja tulivat sitten kuukauden päästä valittamaan että kun pianon koskettimista kuuluu sellainen pikku "klonk" ääni kun se kosketin palautuu takaisin ylös ja hanurin bassokoneistosta kuuluu soitettaessa sellaista pientä metallista mekaniikan ääntä. Mitä enemmän nämä ihmiset näitä soitinten luonnollisia ääniä kuuntelivat, sitä enemmän ne alkoivat häiritä ja mitä enemmän ne häiritsivät sitä enemmän se suututti jne. jne.

 

Minusta tässä on siis ennemminkin kyse tästä että monet ihmiset luokittelevat ärsyttävät äänet meluksi ja hyvin usein on myös kyse siitä että mitä enemmän alkaa noita ääniä kuunnella sitä enemmän ne häiritsevät ja oravanpyörä on valmis. Lentokoneiden ääntä on helppo syyttää kun ne ovat vuosien varrella olleet kovaäänisempiä, tavalliset pulliaiset eivät taida tietää mitään uusista moottoreista jne.

 

No syynä voi myöskin olla se että kuulon heikentyessä tietyt taajuusalueet saattavat kadota kokonaan. Tämä puolestaan voi aiheuttaa sen että jotain ei kuule (luonnollisesti  ;D ) mutta myös sen että se mitä kuulee alkaa häiritä enemmän, äänestä tulee häiritsevämpää kun taajuusaluetta supistetaan. iTunesissa on ekvalisaattori, sillä voi minusta ihan hyvin testata kuinka ääni muuttuu kun taajuuksia muutetaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä muutama vuosi takaisinpäin olin eräänä lauantaina käymässä Tampereella sijaitsevassa Tullintorin ostoskeskuksessa. Se sijaitsee lähellä kaupungin rautatieasemaa. Olin pohjakerroksessa. Tavanomainen Hornet-melu ei vaimentunutkaan, vaan kasvoi, kasvoi ja tuntui päättyvän jumalattoman suureen jysäykseen, ikäänkuin aivan lähistöllä olisi tehty räjäyttämällä rakennuksen perustustöitä. Ostoskeskuksen lasikatosta kuului samalla tummansävyinen rasahtava jympsäytys. Primäärireaktio oli: "no voi hel .. nyt joku kahjo on ajanut mäkeen ja vielä aivan keskustassa". Vaan eipä kuulunut sireeneitä. No, seuraavan päivän Aamulehdessä seisoikin, että olipa ollut Aleksanterin kirkossa (matkaa vajaa 2 km) naimasäätyyn astuminen ja valtion Hornetilla oli (luvan perästä) lennetty matalalta kaupungin keskustan yli, nostettu nokkaa kirkon päällä ja pantu jälkipoltto päälle sillä sekunnilla kun hääpari astui ulos kirkosta. Ihan kaikki kuulijat eivät kai olleet tykänneet, ja oli hilkulla, etten itsekin kirjoittanut everstille, että seuraavalla kerralla ostat kyllä kakkulapion lahjaksi niinkuin kaikki muutkin, tai ainakin pistät julkisen hinnaston valtion jälkipoltinviihdepalveluista esille.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olin tässä pari viikkoa sitten keräilemässä nimiä Malmi-adressiin Malmilla. Ja tuli erään siltamäkeläisen isännän kanssa puheeksi myös Malmin lentomelu. Tai itse asiassa hän otti sen puheeksi ja sanoi, ettei Malmilta ole koskaan kantautunut häntä häiritsevää ääntä, mutta Finnairin suihkumoottoreiden koekäytöt ovat kyllä vieneet unet monena yönä. Kunnes ne kuulemma siirrettiin tehtäväksi päiväsaikana. Itse en asu niin lähellä EFHK:ta että olisin koskaan kuullut sieltä mitään, mutta kun tässä lentomelusta ja varsinkin yöaikaisesta lentomelusta puhutaan, niin kertokaapa te paremmin tietävät, paljonko suikumoottoreiden koekäyttö kiusaa paikallisia asukkaita ja onko siinä tapahtunut mitään muutoksia viime aikoina.

 

Hakusanoilla "suihkumoottorien koekäyttö" Google tarjoaa luettavaksi tällaista dokumenttia, joka on varsin tuore (päivätty 23.12.2005)

 

Siinä sanotaan, että

--------------------

Melu

Moottoreiden koekäyttö tehdään äänieristetyissä tiloissa, jolloin meluhaitta

on paikallinen eikä ulotu alueen ulkopuolelle. Muusta toiminnasta

ei aiheudu merkittävää melua.

--------------------

Onko tämä jo tämän hetkinen tilanne vai tulevaisuuden tavoite?

Ja tarkoittaako tuo, että moottorit koekäytetään äänieristetyssä tilassa lentokoneista irroitettuina vai lentokoneeseen kiinnitettyinä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä niitä koekäyttöjä on yölläkin. Kuumana kesäyönä hieman kiusallista jos on ikkunat auki mutta muuten operaatioista ei ole omasta mielestäni haittaa.

Toinen on talvipakkaset kun ääni kantaa hyvin kentältä mutta silloin ei yleensä ole ikkunat auki.

 

Asiasta joskus vaihdettiin ajatuksia tässä ketjussa:

http://www.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,27692.msg270835.html#msg270835

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itseäni tuo lentomelu ei ainakaan häiritse tavalla tai toisella, no, lapsesta aikuisiän alkuun asuin Martinlaaksosssa molempien 04:n linjojen välissä, ja muistan kuinka Aeroflotin ja Interflugin yms. Tupolevit saapuessaan ravistelivat ikkunoita, mikä kokemus kasvavalle juniorispotterille, joka jo sen aikaisen EFHK:n aitojen takana samaisia koneita kävi katselemassa ja rekkarit vihkoon ylös kirjaamassa, sitten työelämä vei mukanaan Kirkkonummen suuntaan, jossa enemmänkin yöunia häitsi silloin tällöin sota-alusten apudieseleiden jumputus laituria vasten, josta Hankolaiset varmaan edelleen valittavat paikallislehdissään, ja nyt taas asuessani Pähkinärinteessä 04:en linjojen alla, ei tuo meteli häiritse, vaan enemmänkin on mielenkiintoista spottailla koneet keittiön ikkunasta kahvia hörsiessä tai parvekkeella tupakoidessa..., ja jotenkin sitä kaipaa niitä aikoja kun nuo IL-18 olivat vakiovieraita täällä, ja nimenomaan niitä savuja jotka perässään vetivät..., nuorempi spotteripolvi ei tuollaisista taida mitään tietää, mutta tässä keski-ikäisen muistikuvia asiaan... ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään