Perttu Karivalo

Ruusut ja Risut - kommentteja kiitos

57 viestiä aiheessa

Terve kaikki Kauhavalla näytöksestä nauttineet.

 

Jos mielessä on kehitysehdotuksia näytöksen, kuvaajapassin, ym järjestelyjen suhteen niin laittakaahan kommenttia tai suoraan mulle privana. Mielellään kuulen myös niistä asioista jotka olivat mielestänne hyviä eli positiivisia.

 

Pidämme lomien jälkeen loppupalaverin jossa analysoimme näytöksen ja kehitämme seuraavaa vuotta. Kaikki palaute on tärkeää näytöksen kehittämiseksi.

 

Luonnollisesti lentonäytös tehdään suurelle yleisölle, ei niinkään kuvaajille, mutta kaikkien näkökannat pyritään ottamaan huomioon.

 

T: Perttu

 

Display Office

Midnight Sun Airshow

Kauhava AB

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ensinnä, kiitokset mahtavasta näytöksestä!!

Esiintyjäkaarti oli hyvä. Ainahan niitä toivois enemmän, mutta tässä oli namipalaa jo ihan mukavasti!

Säänkin sait tilattua kohdalleen ;) ;) Kuvvajapassista en edes nauttinut, "normaalin rahvaan" mukana sai näytöksen kestäessä pirun hyviä kuvia myös....

 

Ainoa nega: liikennejärjestelyt. Nyt lähtiessä liikenne jumiutui pahoin Kauhavan läpi, ja kaikki vain yhden T-risteyksen tähden. Ratkaisuksi olisi riittänyt pussi STOP-merkin päälle, pari varoitus-kylttiä ja yksi-kaksi liikenteenohjaajaa, ja liikenne olisi soljunut huomattavasti nopeammin risteyksestä.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ampumavallin voisi niittää. Se korkea ruohikko oli oikeasti rasittava.

 

Sun täytyy syödä enemmän kaurapuuroa niin kasvat pidemmäksi.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuvaaja/press kortit ensi kerralla normi ID-kortin kokoisiksi (kuten Lappeenrannassa), niille löytyy kunnon taustoja. Näin pääsee eroon tuollaisista hakaneula virityksistä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ampumavallin voisi niittää. Se korkea ruohikko oli oikeasti rasittava.

 

Se on teidän persjalkasten ongelma ;D

 

Muuten oli kyllä näytös kohdallaan ja hienon sään olitte tilanneet myös ;) Mutta sen verran pitää risuja antaa, että kyllä yleensä on näytöksiin omilla koneilla tulleet ilmaiseksi päässeet sisään. Kenties seuraavalla kerralla olisi mahdollista myös järjestää koneparkki vaikkapa rullaustien varteen kiitotien oikealle puolelle (eli ei siis väärälle puolelle)? Ainakin tämä olisi toivottavaa, jos ei jatkossakaan ole tarkoitus järjestää kyyditystä takaisin koneille. Nythän niitä autoilevia "mortteja" oli ihan kielletty kuljettamasta koneilla tulleita enää takaisin koneille näytöksen jälkeen. Tosin tämä ei varmaan ole näytöksen järjestäjän päätettävissä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ensinnä kiitokset hyvin järjestetystä showsta, ensikertalaisena toteaisin näin.Lääniä oli ainakin tarpeeksi että kaikki mahtui.. ::)

Laukut olisi pitänyt tarkastaa tai edes jonkunlainen turvatarkastus tehdä....

Eikä niin vähän meni lopussa nuorison rälläämispaikaksi,ikävää katsoa keskenkasvuisia räkäkännissä...J >:(

Majoitus+lippupaketti oli LOISTAVA  Härmänkuntokeskuksessa

Valitettavasti pitkä ajomatka kotiin(400km)ei mahdollistanut olla toista päivää paikalla.

Mutta ensi vuonna varmasti pitempään..

kiitokset!. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mutta sen verran pitää risuja antaa, että kyllä yleensä on näytöksiin omilla koneilla tulleet ilmaiseksi päässeet sisään.

 

Vuonna 1996 tultiin omalla koneella näihin karkeloihin. Koneet piti parkkeerata siviilipuolelle ja sieltä kävellä koko kenttäalue kinttupolkuja kiertäen varsinaiselle festivaalialueelle, jonka rajalla oli rahastajat. Koska en halunnut pulittaa lipun hintaa (100 mk), kävelin takaisin koneelle ja katselin sitten ohjelman sieltä. Varsinkin, kun ei yleisöalueen karnivaalimeininki jaksanut kiinnostaa.

 

Plussapuolelle tuli yllättäen rahansäästön lisäksi se, että mm. veli venäläisen vehkeet vetivät esityksessään suoraan pystyyn juuri pääni yläpuolelta, joten tulipa nähtyä ja kuultua kunnon saundit ja jälkipoltinten lieskat läheltä - kuitenkaan kärähtämättä  :P

 

Kieltämättä tuli mieleen se, että omalla koneella tulevat olisi pitänyt päästää sisään ilmaiseksi, kuten kaikissa muissa ilmailunäytöksissä missä omilla koneilla aikoinaan kävimme - Hanko, Turku/Blue Angels, Lappeenranta jne ja toisaalta myös Malmin näytökset 90-luvulla - mutta kun ei niin ei.

 

Tämän voisi tosiaan järjestää toisinkin. Esimerkiksi rajoituksin "lupakirjanomistaja plus 3 matkustajaa ilmaiseksi". Tai sitten postittamalla ennakkoon ilmoittautuneille omalla koneella tulijoille nimellä varustetut vapaaliput.

 

Vapaalippuja jaoin aikoinaan itse tusinan verran Malmin näytökseen 1995.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ensikertalaisena mukana ja ihan toimivalta kokonaisuudelta vaikutti näytös. Mukavaa oli.

 

Pari miinusta mitä mieleen tuli:

-Kuvaajapassin rakenne heiveröinen. Hakaneula oli herkkä aukeamaan omia aikojaan, mutta kortti kuitenkin sattui pysymään narunsa päässä.

-Äänentoisto vallilla oli heikohkosti toimiva. Pertun selostus näytöksien aikana kuului ainakin omiin korviini lavalle sangen vaimeasti. Tietysti ääni hukkui täysin kun joku kone mekkaloi rullaustiellä. Foorumin lukijat eivät ehkä hirveästi lisäfaktaa puheesta irti saa, mutta tavallisia pulliaisia paikan päällä kaiketi suurin osa kuitenkin oli joita kiinnostaisi jotakin kuullakin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Laitoin itsekin jo aiemmin tänään privana noista samoista asioista eli että "Lentäjien Juhannus" ei oikein palvele ainakaan harrasteilmailijoita jotka saapuvat omalla koneella.Eli juuri liput ja älyttömässä paikassa paikoitus vaikka tilaa toisella puolellakin olisi ollut.

 

Näytös oli sen sijaa todella hieno, ja Red Arrows ei jätä kylmäksi. Musiikilliset esiintyjät nyt voi jättää kommentoimatta, makunsa kullakin (ne nyt oli kuitenkin ihan toissijainen juttu että tuonne tuli lähdettyä).

 

--

Sami

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hakaneulaviritelmä hajos tosiaan heti alkuunsa, mut eipä tuo menoa haitannu. Olis ollu ihan asiallista jos kuvaajalavalla ois ollu jonkinlaiset kyltit siitä että lava on varattu kuvaajille / lehdistölle. Tällaisenaan se veti aivan liikaa "rahvasta" puoleensa ;) Järkkärit hoitivat hommansa kyllä varsin mallikkaasti silloin kun paikalla sattuivat olemaan. Näytökset eivät jättäneet kylmäksi ja aikataulutus oli sopivan tiukka. Se jäi kans mieleen et korvatulpat ja ohjelma piti käydä erikseen kerjäämässä kun eivät portilta antaneet mukaan, mut tää on pientä. Aina löytyy pientä naristavaa mutta kaikenkaikkiaan oikein hyvin järjestetty näytös!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo kyllähän ne korvatulppia tyrkyttivät kun käytiin noutamassa/maksamassa kuvaaja/press -kortteja

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Esitys oli loistava, siitä kiitokset! Tokihan se A-10 ollut kiva nähdä ilmassakin, mutta lienee tottuminen siihen että jenkkikoneet eivät enää osaa lentää...  ;)

 

Ainoa rutina tulee samasta asiasta kuin mistä Mikakin valitti, ruuhka Kauhavan läpi ajaessa. Minulla meni hieman reilu tunti kentältä että pääsin tielle 19 (20% ajoajasta ja n. 3% ajomatkasta). Vastaisen varalle täytyy kehitellä vaihtoehtoisia reittivalintoja (kartalta katsoen niitä olisi ollut). Nyt kun paikallistuntemusta ei ollut, en uskaltanut lähteä seikkailemaan sivuteille joutuisamman reitin toivossa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

:) Hyvät esiintyjät voivat melkein pelastaa huononkin järjestelyporukan. Nyt vaan siihen ei mielestäni tarvetta ollut. Järjestelyt sekä esiintyjät olivat huippu luokkaa. Pääpiirteissään tilaisuus oli mielestäni hyvin onnistunut. Aikataulutus järjellinen. Myös muut kuin lentävät esiintyjät erittäin hyviä.

 

Kaksi vuotta sitten paikalla myös olleena jo kiinnitin huomiota järjestysmiesten nopeuteen ja kohtalaisen suureen määrään. Tosin tuolloin en muista nähneeni näin paljoa 'siviili' järjestyksen valvojia, pääasiassa SP nauha käsissä oli. Joka tapauksessa yhdistelmä Juhannusjuhlat, myynnissä oleva olut ja siideri sekä Suomalainen temperamentti usein nostaa nyrkit esiin jossain vaiheessa iltaa ja näin näytti jälleen käyneen. :( Mutta niistä nujakoista tuli loppu erittäin nopeasti.  :)

 

Järjestysmiesten toiminnan merkitys korostuu tuollaisessa tilaisuudessa jossa ollaan lentokentällä ja missä hiprakassa keksittyjen kepposten tuloksena voisi sattua pahempiakin vaurioita kuin vieressä olleen silmänympärystän mustuminen. Tästä ei ainakaan minulla ole muuta kuin positiivista sanottavaa.

 

Lentonäytös oli mielestäni fiksusti koottu, säätila sopivasti tilattu. ;)

Paras tietysti oli Red arrows jonka kuuluttajan kertomat katseen suunnat pitivät ohjelman hyvin havaittavana. ::)

 

Finnairilla tulleena “jouduin” ohjelman hakemaan portilta mutta tuo 30 ylimääräistä askelta ei mielestäni uhraus edes ollut. Korvatulppia olisi ollut kyllä tarjolla, mutta valveutuneella lentonäytösyleisöllähän on omat suojat jo tullessa mukana.

Tässä vielä erityinen kiitos Finnairin henkilökunnalle ja varsinkin ohjaamoon jossa taidettiin nauttia oikeen kunnolla MD:n kyvyistä, varsinkin juhlapaikalle tultaessa. Ainakin kyydissä olleelle tuo oli nautintoa.  ;D

 

Jotenkin mielessä on sellainen asia, että tällä kerralla oli kiinnostavaa ohjelmaa huomattavasti enemmän kuin 2004. Silloin kerkesin myyntikojut sekä kahvilan että ravintolan palvelut tarkemminkin syynäämään nyt hyvä kun pari makkaraa kerkesi syömään kun kokoajan tuota ohjelmallista puolta oli jossain menossa. Lentäjien juhannusjuhlathan nämä olivat eikä markkinat että siltä pohjalta edelleen plussaa. 

 

Kuvaus paikoista ja muista siihen liittyvistä ei näin pokkarimallisen kameran käyttäjänä osaa muuta sanoa kuin että hyvän kukkulan olitte siihen kiitoradan vierelle kasanneet näytöstä varten  ;D 

 

Jos nyt hakemalla hakee jotain parannettavaa on se äänentoistossa. Kaksi seikkaa siihen, Ensinnäkin äänentoistolaitteiden määrä oli melko vähäinen, vaikkakin ne ämyrit olikin sijoitettu varsin mallikkaasti. Siltikin ensimmäistä näytöstä seurasimme siinä bravojen ja CAM in edessä ja Pertun ääni kuului melko heikosti, tähän tuli toisessa osiossa parannus kun menimme mäen päälle. Toinen ja ehkä eniten häirinnyt seikka oli Lauri Tähkän sound check arrowsien aikana joka tuntui tulevan kaikista ämyreistä hiukan jopa häiriten näytöksen loistavaa selostusta. Silti Midnight hawksien esityksen aikana musiikki kuului hyvin.

 

Hymm tulipa pitkä mietintä asiasta.  :-[

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuvaus paikoista ja muista siihen liittyvistä ei näin pokkarimallisen kameran käyttäjänä osaa muuta sanoa kuin että hyvän kukkulan olitte siihen kiitoradan vierelle kasanneet näytöstä varten  ;D

 

Tuota kommentoisin niin, että ensi vuodeksi voisi korjata ne pari kuvauslavalle johtavien portaiden rikkinäistä askelmaa. Samoin tänä vuonna kuvauslava vaikutti jo melko ahtaalta myytyjen kuvauslippujen määrään verrattuna. Ehkä myös platalle kuvauslavan ja rullaustien väliin pysäköidyille tankkiautoillekin voisi miettiä jotakin muuta paikkaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuota kommentoisin niin, että ensi vuodeksi voisi korjata ne pari kuvauslavalle johtavien portaiden rikkinäistä askelmaa. Samoin tänä vuonna kuvauslava vaikutti jo melko ahtaalta myytyjen kuvauslippujen määrään verrattuna. Ehkä myös platalle kuvauslavan ja rullaustien väliin pysäköidyille tankkiautoillekin voisi miettiä jotakin muuta paikkaa.

 

...juu kuvauksessa eniten harmitti ne omiin kuviin tunkeneet palomiesten nupit ja kirkkaat takit/haalarit. Jöpöttivät valmiuspaikoissansa ja ukot autojen katolla. Muutama brankkari pääs meikäläisen kokoelmiin... >:(

 

Muuten jää vahvasti plussan puolelle!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

(Kaverin tunnuksilla ja suostumuksella kirjoittanut Kimmo Mehtonen)

 

Tervehdys kaikille!

 

Yks parhaita juhannuksia minulle, vaikka olen ollu Kauhavalla 03 ja 04 vuonna tiimini kanssa. Joka vuosi ollaan myös kuvattu sekä videolle että stillinä.

Itse ryhmän "johtajana" olen käyny kuvaamassa Pirkkalassa lähes kaikki lennoston harjoitukset, jotka näkee Kimmo's Air Action 2005 DVD:ltä. (tämä ei ollut mainos, vaikka kyseinen 100 min. kooste on myös myynnissä halukkaille)  :)

 

Risut: A-10 ei lentänyt (emme edes nähneet niiden saapumista Kauhavalle tai lähtemistä)

Lentonäytös sais alkaa vasta 22.00 tai sen jälkeen. Saa parempia JP-kuvia/näyttää paremmalta.

Juomapuolen hinnat kovat!!!!

 

Ruusut: Loistava kokonaispaketti, Härmän kuntokeskuksen lippu+majotus hyvä setti.

Kokko oli paras mitä me ikinä ollaan nähty!!!!

 

Toiveet: Ranskalainen Mirage F-1 pari

Saksalainen (käy muunkin maalainen) Tornado tai Tornado-pari

Jos sais jotain jenkkikoneita lentonäytökseen esim. F-14, F-15, F16 Thunderbirds, F-18 Super Hornet (nähty Jyväskylässä), F-18 Blue Angels, kaikki venäläiskalusto käy esim: Suhoit, sekä vanhoja sotaratsuja esim. mersu, spit....jne ja erilaisia helikoptereita esim: MI-24Hind, Kamov KA-52.

 

P.S. Kuinka sinne Hawkin kyytiin pääsee? 8) 8)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

P.S. Kuinka sinne Hawkin kyytiin pääsee? 8) 8)

 

 

Juoksemalla kovaa, laskemalla rinnettä alas tai soittamalla Mambassa. ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juoksemalla kovaa, laskemalla rinnettä alas tai soittamalla Mambassa. ;D

 

Tai voittamalla pari rallin maailmanmestaruutta.

Milläs muulla?

Formula ykkösia ajamalla ei taida päästä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tai voittamalla pari rallin maailmanmestaruutta.

Milläs muulla?

Formula ykkösia ajamalla ei taida päästä?

 

Mika Salo on ollut kyydissä.......

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

(Kaverin tunnuksilla ja suostumuksella kirjoittanut Kimmo Mehtonen)

 

Risut: A-10 ei lentänyt (emme edes nähneet niiden saapumista Kauhavalle tai lähtemistä)

Lentonäytös sais alkaa vasta 22.00 tai sen jälkeen. Saa parempia JP-kuvia/näyttää paremmalta.

 

 

Tämä A-10 oli asia johon järjestäjät eivät voi vaikuttaa. Jenkit päättivät että lentäminen ei onnistu koska ei ole lähettää mekaanikkoja irroittamaan lisäsäiliöitä ja piste. Sillä ei ole merkitystä mitä me ehdotimme. Jenkkien tapauksessa pitää olla tyytyväinen että saimme edes 2 x A-10 paikalle.

 

Lentäjien Juhannus on koko perheen juhla, ei kuvaajille rakennettu. Nykyiset lentonäytösajat tukevat koko perheen mahdollisuutta nähdä ja osallistua lentonäytökseen.

 

(Kaverin tunnuksilla ja suostumuksella kirjoittanut Kimmo Mehtonen)

 

Toiveet: Ranskalainen Mirage F-1 pari

Saksalainen (käy muunkin maalainen) Tornado tai Tornado-pari

Jos sais jotain jenkkikoneita lentonäytökseen esim. F-14, F-15, F16 Thunderbirds, F-18 Super Hornet (nähty Jyväskylässä), F-18 Blue Angels, kaikki venäläiskalusto käy esim: Suhoit, sekä vanhoja sotaratsuja esim. mersu, spit....jne ja erilaisia helikoptereita esim: MI-24Hind, Kamov KA-52.

 

Näistä toiveista on usein ollut keskustelua ja tässä yleisesti. Thunderbirdsit ja Blue Angels ei kauhean suurella todennäköisyydella esiintymään Kauhavalla sillä maailman ja heidän mittakaavassa Kauhavan juhannusjuhlat on yksi hilibililentonäytös jossa on vain 10 000 ihmistä. He eivät yleensä esiinny kovin paljon alle 100 000  ihmisen näytöksissä. F-14 ei tule koska kone ei ole enää käytössä, ja aikaisemmin edellytti sitä että olisi tukialus jossain lähellä. Sama koskee kaikkia laivaston koneita. Ranskan F-1 pari on lopetettu tietääkseni kun kaverit ajoivat yhteen ja tuli miestappiota. Mersu tai Spitti saadaan kyllä näytökseen mutta kustannus on luokkaa 30 -40 000 euroa. Näytöksen järjestäjä joutuu laskemaan että tuoko 30 e lipun hinnalla mersu tai spitti yli 1000 ihmistä lisää jotka muuten ei tulisi näytökseen.

 

Teemme koko ajan pitkäjänteistä työtä saadaksemme ulkomaisia sotilaskoneita näytökseen ja se millä me saamme niitä on ammattimainen ote näytöksen järjestelyissä, tarjoamme unohtumattoman elämyksen keskiyön auringon alla, ja olemalla realisti sen suhteen mitä voisimme saada näytökseen ja mitä emme.

 

Toiveita saa aina esittää ja niitä kyllä pyritään ottamaan huomioon pitämällä kuitenkin mielessä realistisuus.

 

T: Perttu

 

PS: ja mielellään otan vastaan edelleen kommentteja näytöksestä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paljonko muuten oli väkeä aattoiltana seuraamassa lentonäytöstä?,ei taida ihan vetää väkeä kun nuo rokkifestarit...

 

Tarkat luvut on vielä laskennassa mutta luokkaa 10 000+

 

Perttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla