Ilkka Mäkelä

Norjalainen matkatoimisto konkurssiin, omistaja häipyi Algeriaan

2 viestiä aiheessa

Joskus kannattaa olla varovainen.

 

Norjalainen Europa Direkte oli pitänyt ison mainoskampanjan ja myynyt sadoille norjalaisille pakettimatkoja, lentoja ja hotelleja täksi kesäksi. Ilmeisesti ensimmäistäkään matkaa ei ollut vielä tehty, kun norjalainen matkatakuurahasto haki yhtiön konkurssiin.

 

Yhtiön johtaja, jonka oleskelulupa Norjassa oli menossa umpeen, oli kuitenkin niin höveli, että soitti lähtevänsä Algeriaan  ;)

 

Nettisivuilla on pelkästään yhteystiedot takuurahastoon, ei muuta.

 

Pakettimatkat ostaneet luultavasti saavat ennakkomaksunsa takaisin ja luottokortilla maksaneet ehkä luottokorttiyhtiöistä rahansa pois, mutta pelkät lennot tai pelkän hotellin varanneet ja maksaneet taitavat jäädä ilman. Ja varatut lomamatkat tietysti peruuntuvat.

 

Herää tietysti kysymys, kuinka joku algerialainen on voinut perustaa matkatoimiston Norjaan ilman kontrollia, mutta nettiaikanahan kaikki on mahdollista...Sivut pystyyn ja rahaa sisään minkä jälkeen laskut jätetään maksamatta ja häippäistään Afrikkaan...

 

http://www.boarding.no/art.asp?id=22156

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä homma on hieman päivittynyt. Noin 600 norjalaiselta jää ilmeisesti lomamatkat väliin. Lennot piti aloittaa 30.06.

 

Hieman uudenlaista luovaa toimintaa oli keksitty. Matkatoimisto/omistaja oli varannut kuukausia aikaisemmin halpoja lippuja mm. Sterlingiltä, Norwegianilta ja Ryanairiltä tekaistuilla nimillä. Lippuihin vaihdettiin sitten uudet nimet ja yhdistettiin ne aikaisin tehtyihin hotellivarauksiin, ja kappas vain, kasassa olikin "pakettimatka" josta sitten laskutettiin asiakasta kalliimman päälle.

 

Norjan matkatakuurahaston mukaan "firman" pankkitilejä oli kesäkuun aikana tyhjennetty pelkästään yhden pankin konttoreista yhteensä 2,7 miljoonan Norjan kruunun verran. Rahat siis todennäköisesti pois maasta häippäisseen johtajan taskussa.

 

Vielä on ratkaisematta se, olivatko näillä konsteilla tekaistut "pakettimatkat" itse asiassa pakettimatkoja vai eivät, joten ei ole varmaa, saako kukaan rahojaan takaisin.

 

Sillälailla Norjanmaalla.

 

(Flygtorget.se)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään