Jukka Joutsijärvi

GeForce4-kortti ja DirectX9.0

6 viestiä aiheessa

Onko kellään jolla on Ge Force 4 kortti(4200,4600,4800) mitään negatiivisia kokemuksia DirectX9.0:sta? Lähinnä onko se aiheuttanut esim ongelmia FS2002 tai 2004 kanssa tai esim tiputtanut pc:n suorituskykyä? Kyselen koska päivitin koneeni muilta osin mutta jätin Ge Force 4Ti 4600 kortin paikalleen ja nyt pähkäilen kannattaako päivittää DirectX8.1 joka toimii hyvin, 9-versioon,koska korttihan ei tue 9-versiota. Eli onko kellään tullut ongelmia päivityksen jälkeen?

Samalla tässä laitan uuden PC kokoonpanoni näkyville ja 3DMark 2001SE pisteet,voitte kommentoida ovatko pisteet kokoonpanoon nähden oikean suuntaiset, itse odotin kyllä kovempia pisteitä mutta ehkä juuri kortti olisi pitänyt vaihtaa ATI:ntehokorttiin. Virtasen Karilta sen verran kysyisin jos luet tämän et taannoin kerroit että P4 HT prossu ei toimi täydellä teholla koska WindowsXP Service Pack1 hidastaa sitä..? Onkohan kuinka monen prosentin hidastuksesta keskimäärin kyse eli jos se Service Pack2 ilmestyy ensi keväänä niin paljonkohan tehoja on nykyiseen kokoonpanooni tulossa lisää? Ja Karilla oli kuulemma joku harakiriohjelma joka korjaa asian XP:ssä, oletko itse asentanut ko ohjelman ja toimiiko ongelmitta?

 

Mun kokoonpanoni on:

Emo Asus P4C800 Gold (Canterwood) 800MHz suoritinväylä,800MHz Dual Channel muistiväylä,

Intel Pentium 4, 3.0 GHz HT, FSB 800

Muistia 1Gt DDR DIMM PC400 (2 kpl 512Mt kampaa=dual channel)

WindowsXP Home Edition Service Pack1

AsusV8460 Ultra GeForce4 Ti4600 AGP 128Mt näytönohjain

Kiintolevyjä 2 kpl 7200rpm Hitatchi(ei kirjoitusvälimuistia)

-DirectX 8.1

-NVIDIA Deto 43.45 ajuri(oli ensin 45.23 mutta oli hitaampi eli vissiin optimoitu DirectX9.0?!)

 

-näyttötila1024x768x32

-Antialisointi ei

-Frame Buffer:Double

-Texture format:compressed

-Z-buffer depth 24bit

-Pure Hardware T&L

-Alla ei pyöri muita ohjelmia.

-ajurissa laitettu texture quality-asetus päälle

 

Pisteet 3DMark 2001SE: 14177 pistettä?!?!

 

Onkohan normaalit pisteet kokoonpanoon nähden,ainakin te pc-expertit jotka näitten kanssa touhuatte enempi,kommentit tervetulleita.

 

Kiitos Jukka

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Uudella Detonator FX driverilla vänhät GeForet toimi DX9 kanssa. Minulla on GF2 Titanium ja kaverilla GF4 4800 ja ei ollut minkalaisi ongelmia ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Virtasen Karilta sen verran kysyisin jos luet tämän et taannoin kerroit että P4 HT prossu ei toimi täydellä teholla koska WindowsXP Service Pack1 hidastaa sitä..? Onkohan kuinka monen prosentin hidastuksesta keskimäärin kyse eli jos se Service Pack2 ilmestyy ensi keväänä niin paljonkohan tehoja on nykyiseen kokoonpanooni tulossa lisää? Ja Karilla oli kuulemma joku harakiriohjelma joka korjaa asian XP:ssä, oletko itse asentanut ko ohjelman ja toimiiko ongelmitta?

 

Pisteet 3DMark 2001SE: 14177 pistettä?!?!

 

Onkohan normaalit pisteet kokoonpanoon nähden,ainakin te pc-expertit jotka näitten kanssa touhuatte enempi,kommentit tervetulleita.

 

Tuosta P4HT/SP1 ongelmasta ei ole kuin toisen käden tietoa, ja Microsoftin beta-päivitys on vain engelska-versiolle joten on jäänyt testaamatta, ei ole ollut ylimääräistä aikaa pykätä enkku-XP:tä tätä varten. Mutta ilmeisesti kyse on selkeästä hidastumisesta kun kerran ongelma on tunnustettu ja korjaus luvattu.

 

3DMark pisteistä. Pisteitähän tulee paljon sen mukaan mitä ominaisuuksia näytönohjain tukee, nuo pisteet eivät kerro pelinopeutta vaan ovat yhdistelmä nopeudesta ja ominaisuuksista. Itse en niinkään noista pisteistä edes perusta, mielestäni 3DMark on hyvä testi varmistamaan että kone toimii. Ja asetusten virittelyssä saa vähän vinkkiä mihin suuntaan meni kun vertaa aikaisempiin omiin testeihin samalla kokoonpanolla. Jos 3DMarkkia haluaa käyttää nopeusvertailuun kahden koneen välillä pitää testituloksista kaivaa esiin peliosioiden FPS-lukemat ja verrata niitä.

 

GF4Ti4400 ja 4200 ovat toimineet testeissäni DX9:llä uusimmilla ajureilla hyvin, sen suhteen ei ole ollut ongelmia.

 

GF4Ti4600 on aika hyvä kortti simukäytössä, tosin Radeon 9800Pro tai XT on aivan omaa luokkaansa, mutta myöskin hinta on suolainen. Mutta näytönohjain on helppo vaihtaa jos alkaa siltä tuntumaan ettei nykyinen riitä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei ole tuottanut dc9 muita ongelmia kuin "herkensi" sauvaa... Piti lisätä null zonea sillä on hieman jousitus jo löystynyt ja...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko kellään jolla on Ge Force 4 kortti(4200,4600,4800) mitään negatiivisia kokemuksia DirectX9.0:sta? Lähinnä onko se aiheuttanut esim ongelmia FS2002 tai 2004 kanssa tai esim tiputtanut pc:n suorituskykyä? Kyselen koska päivitin koneeni muilta osin mutta jätin Ge Force 4Ti 4600 kortin paikalleen ja nyt pähkäilen kannattaako päivittää DirectX8.1 joka toimii hyvin, 9-versioon,koska korttihan ei tue 9-versiota.

========================clip==========================0

Kiitos Jukka

 

 

 

Moikka. :)

 

Niin miksi se ylipäätänsä pitäisi päivittä dx9 versioon, kun rauta ei kuitenkaan tue sitä ja kerran dx8.? pelaa hyvin ?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään