Matti Ollikainen

uninstalloin näytönohjaimen ajurin ja nyt ongelma

7 viestiä aiheessa

Eli asensin NO:n ajurin pois, ja nyt käynnistyksen jälkeen ruutu on pimeä. Wintoosa käynnistyy normaalisti taustalla, mutta muuta kuvaruudulla ei näy. Mikä neuvoksi?

 

Kone: Sony Vaio VGN-FE11H ja Win XP SP2

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos tarkoitat "safe mode" ja "normal mode" ym.. niin vastaus on että kyllä. BIOS:ista ei apua kande varmaakaan hakea, nyt pelkään että olen vahingossa poistanut graphic adapterin kokonaan, vaikka vain ajuri piti uudelleenasentaa. Etsiskelin myös Sonyn recovery-levyjä, mutta en vielä niitä löytänyt, itse asiassa en edes muista oliko paketissa sellaisia. No, nyt pitää vaan miettiä että mitä tehdä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt selvisi, ja aika iso urakka piti tehdä. Eli jouduin recoveeraamaan XP:n levyn kautta koko höskän, jotta pääsin Toosaan sisälle. Sitten vielä piti asentaa SP2 uusiksi, jotta pääsisi Windows Updateen... No nyt homma on kunnossa ja ainakin tiedän, mihin nappiin ei kande kajota.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisi riittänyt, että käynnistät Windowsin VGA-tilassa tai vikasietotilassa, poistat näyttöajurin kokonaan, käynnistät uudelleen normaalitilaan ja asennat oikean ajurin. Näyttöön tulee kylla kuva aina ilman ajuriakin, perus-VGA-tila on kaikissa näyttökorteissa samanlainen ja toimii millä järjestelmällä vaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hmmm... taitaakin tosiaan VGA-tilassa olla näyttisajuri käytössä, mutta resoluutio tiputetaan kaikille töllöille sopivaksi. Vikasietotilassa (Safe mode) sen sijaan ei mielestäni näyttisajuria käynnistetä ollenkaan. Kokeilitko sitäkin?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään