Heikki Knuutila

Finnair odotetusti tappiollinen

4 viestiä aiheessa

Se, että tulos oli 21,7 miljoonaa tappiollinen oli odotettavaa. Huolestuttavinta kuitenkin ehkä oli se, että liikevaihto laski yli 6 %.

 

Tässä tärkeimmät luvut:

Liikevaihto: 1557,6 (1656,4 vuonna 2002)

Liiketulos: –41,0 (24,5 )

Tulos rahoituserien jälkeen: –21,7 (54,4 )

 

En ole vielä ehtinyt lukea koko tulostiedotetta. Lisäksi Finnair ilmoitti, että Finnair Ground Handling yhtiöitetään omaksi yhtiökseen jonka Finnair omistaa 100%. Kielisikö myytniaikeista ja toiminnan keskittämisestä pelkkään lentotoimintaan?

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Kielisikö myytniaikeista ja toiminnan keskittämisestä pelkkään lentotoimintaan?

 

Eikös siihen pelkän lentotoiminnan harjoittamiseen ole pyritty jo monta vuotta. On myyty autoja, lentokoneita, ATK-toimintoja on ulkoistettu jne.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin, tätä on aikamme, firma potkii 450 henkeä ulos, tuottaa tappiota ja maksaa osinkoa osakkeenomistajilleen. http://www.talouselama.fi/doc.te?f_id=551562

 

Fokuksen ulkopuolelta:

Monen saunakaljan ääressä olen pohtinut uutisvuotoa odotellessa: Sen kymmenen vuotta mitä olen työelämässä ollut: Jos työmaailma muuttuu tätä tahtia kun se on tuona aikana muuttunut raaemmaksi jne, niin eipä käy kateeksi lapsia kun he aikanaan tähän samaan alkavat... Onneksi sentään nykyään saan työskennellä ympäristössä jossa työstään pitää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"Ydinliiketoimintaan keskittyminen" taitaa olla aikamme yhden sortin uskonto, joka aikanaan havaittaneen osittain virheeksi: kun oma substanssiosaaminen ulkoistamisen jälkeen pikku hiljaa rapautuu, alkaa alihankkijoiden harrastama rahastaminen, kas kun tilaajalla ei ole jäljellä paljon muita kuin numeronikkareita. Toinen kehityskulku on sitten se, että ulkoistetun toiminnon tilaamisen hallitsemiseksi ryhdytään vähitellen kokoamaan tilaajapuolelle asiantuntijakaartia ja ennen kuin huomataan, on taas koossa jonkinlainen ulkoistettavissa oleva porukka... ;D

 

Mutta pääasiahan on se, että aina on liikettä johonkin suuntaan... ;)

 

T: Vesa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään