Kalle Laakso

Kone takkuaa, ongelmana emolevy?

4 viestiä aiheessa

Moikka,

Taas on hetki vierähtänyt siitä kun viimeksi jotain ongelmiani täällä itkin mutta alkaa taas tuo kompuutteri riepoa hermoja. Menen suoraan asiaan.

 

Niin, olen tässä viime kuukaudet harrastanut aika aktiivisesti Battlefield 2 pelaamista ja lie onko syy uudessa pelin päivityksessä vai missä mutta nyt tuntuu kone pirun hitaalta. Nyt lähiaikoina joutunut laskemaan pelin asetukset alimmalle tasolle (ennen pyöritteli about medium asetuksilla) ja reson joutunut tiputtamaan pienimpään myös.

 

Sitten yritin taas pitkästä aikaa käynnistellä FS2004:sta mutta eipä sitä lennetty. Hirveetä mössöä kaikki tekstuurit. Graffoja jouduin laskemaan ja vaikka tiputin AI-tason 20% esim. EFHK:lla tökkii kuin spurgun päässä. Eli FPS jotain 6 eikä mitään toivoa pelata.

 

Vuoden sisällä kävi about samoin, alkoi tökkimään kaikki pelit (missä vaadittiin vähän 3D kiihdytystä) mutta winukka ja ohjelmat toimi ok. Noh, vietiin kone huoltoon ja sanoivat emolevyn hajonneen. Noh, emo vaihdettiin mutta miten taas? Voisiko taas syynä olla emolevy? Mietin myös olisiko lämmöllä tms mitään vaikutusta mutta mielestäni ihan yhtä hidas on ollut nyt sekä kylminä ja lämpiminä päivinä...

 

Eli mietin olisiko siellä jotain hardwarea särki.. Millä tavalla voisi esim havaita/paikallistaa ongelman lähteen? Sen verran sanon että olen ajanut kaiken maailman virus-scannit, spyware/adware scannit sekä trojalaisia etsivät scannit. Pari troijalaista löytyi mutta niiden poistaminen ei mitään vaikuttanut. Onko kellään näillä tiedoilla mitään epäilyjä tms?

 

Laitan tähän loppuun vielä koneen tiedot:

P4 3GHz, 1Gt 400 MHz DDR RAM, 128 mt Radeon 9800 Pro, emolevy joku Intelin paska.

 

Juu ja tiedän että näyttis on paska, uusi hankinnan alla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joskus viallinen virtalähde tuppaa polttaan emoja, mutta kuvauksen perusteella en osaa sanoa mitään erityistä. kokemusta tosin on siitäkin että konkkia on alkanut räjähtään joka vaikuttanu suorituskykyyn.

Käyhän se kone oikeilla arvoilla, esim. ettei ole BIOS päässyt jostain syystä nollaan arvoja eli prosu ja muistit toimis alhaisilla asetuksilla.

 

lämmöt vaikuttaa, mutta jotenkin tuntuu että nyt ei ole siitä kyse.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

BIOSin katsoin ja mielestäni ihan oikeilla arvoilla toimivat:

 

Processor Speed 3GHz

System Bus Speed 800MHz

System Memory Speed 320 MHz

 

Total memory 1024

 

Noista system speedeistä en kyllä varma ole mutta en sitten tiedä kuinka olennaisia ovat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään