Ilkka Mäkelä

Norjan ja Ruotsin nettisivut turvallisesta VFR-matkalentämisestä

1 viesti aiheessa

Ajattelin linkittää tänne pari nettisivua Norjasta ja Ruotsista, ensinnäkin koska niistä on hyötyä sinnepäin lentäville ja toiseksi, koska niissä selitetään useita lyhenteitä, lentosuunnitelman täyttämistä, sääsanomia (METAR ja TAF jne) ja myös annetaan esimerkkejä sellaisista maiden alueista, joilla on odotettavissa huonoa tai hyvää lentosäätä.

 

Norjalaisten VFR-oppaan on laatinut Norsk AeroKlubb. Siellä on ehdotettu jopa pilotin henkilökohtaista terveyschekkilistaa (IMSAFE) ja muutenkin varoitetaan Norjan erityispiirteistä.

 

Ruotsalaisten VFR-sääopas on osa H50P-ohjelmaa, jolla on pyritty puolittamaan Ruotsin yleisilmailuonnettomuudet 10 vuoden aikana. Laatijoita useita, alkaen ilmailuviranomaista plus nippu kuninkaalisia lentokerhoja jne. Huomio kiinnittyy mm. siihen, että siellä on alueellisia esimerkkejä matkalennoista, jotka ovat sään suhteen kinkkisiä.

 

http://www.aopa.nl/Documents/vfrguideNorway.pdf

 

http://www.luftfartsstyrelsen.se/upload/Inspektionen/Information%20till/Flygbranschen/S%C3%A4kerhet/H50P_Flygv%C3%A4der.pdf

 

Suomestakin toki löytyy http://www.finavia.fi/ais/vfr/  ja ansiokas http://www.lentopaikat.net/

 

mutta turvallisen VFR-lennon suunnittelusta en ole tainnut vastaavia suomalaisia nettisivuja löytää. Käytännössä asiat opitaan vasta lupakirjakurssilla.

 

OK, Norjan ja Ruotsin sivut ovat vieraan miehen kielellä, mutta jos sieltä löytyy jotain mielenkiintoista vaikkapa parin lukemiskerran jälkeen, niin mielellään saa kommentoida.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään