Jyri Karhumäki

n/a

8 viestiä aiheessa

Taitaa Jyri tarkottaa tätä kohtaa:Ceiling 10,000 feet (3.046 kilometers)

 

Huomattavasti kiinnostavampi alasampumis tapaus mielestäni on tää KAL:n Jumbon alasampuminen sillon 83. Se toki ammuttiin alas hävittäjällä.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ohivirtausmoottorin infrapunasäteily (pakokaasujen lämpötila) on totta kai pienempi, kuin perinteisen suihkumoottorin. Mutta kyllä lämpöhakuinen ohjus sen löytää ihan hyvin. Matkustajakone nyt tuskin pystyy ylipäänsäkään mitään asian hyväksi tekemään, jos ohjuksen maaliksi joutuu, kun ne ei edes käänny. Mutta missä nyt on ammuttu makustajakone alas?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"August 1988 An Angolan MiG-23 Flogger pilot fired two R-60 (AA-8 Aphid) missiles at a British Aerospace 125 Series 800 (OK-1) carrying the President of Botswana, J.K. Quett Masire, and his staff to a meeting of the Front Line States in Luanda Angola. One missile hit the right hand engine of the business jet, blowing it off the airframe. The second missile locked on to and hit the falling engine. The pilot of the business jet was incapicated when the cabin steward was blown forward, onto him. The co-pilot, Arthur Ricketts, made a succesful emergency landing on a bush strip at Cutio Bie.

" *Kyllä tossa motissa ainakin taitaa riittää lämpösäteilyä...*

 

Jyri, oliko tuo sinun kuvaamasi tapahtuma Afganistanissa? Jos oli niin yksi syy siihin miten 25 000ft(merenpinnasta tietty) korkeudella lentävään koneeseen ylettyy Stingerillä on se että paikan korkein vuorikin on noin 7,4km(mitä..noin 22.000ft?) korkea. Kyllä pienempikin nyppylä riittää....

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikö Italialaisen Boeing 727 onnettomuuden syy välimerellä ole kanssa selvittämättä? Ohjuksella ammuttu mutta oliko Libyan MiG-23 vai USN F-14... ???

 

No enpä ollut noistakaan ennen kuullut:

 

17-18/Jan/1991 In a night engagement, an Iraqi Mig-23 shoots down Italian Tornado.

 

17/Jan/1991 According to Gulf Air War Debrief, the first loss of the war was an USN F/A-18C (AA-403/BuNo.163484), from VFA-81 off the USS Saratoga, flown by Lieutenant Michael Speicher (KIA). This loss, originally attributed to an SA-6 missile, is now attributed to an Iraqi Mig-25PD.

 

Paha kill ratio tuli Hornetille sodassa 0:1 ;)

 

Hmm, Hornetit sai 1991 sodassa ainakin kaksi ilmavoittoa MIG.21sta. Ampuivat ne alas AIM-9llä ja AIM-7lla ja molemmat hornetit jatkoivat vielä ja pommittivat kohteensa MK-84lla. F-14 kuskeja otti päähän koska kärhämä tapahtu niitten takana vaikka jätkät oli ilmasuojana niille Horneteille.

 

Toi yks hornetti mikä ammuttiin alas todellakin taisi joutua MIG-25 saaliiksi. Kyseessä oli Hornettien SEAD tehtävä varustettuina HARM ohjuksilla. Johtokoneen kaveri sai tutkalla kiinni kohteen nousemassa lentokentältä lähellä Bagdadia. Kohde näytti nousevan jyrkästi noin 1,4machia niin lähellä että jälkipolton pitkistä liekoista pystyi kertoman että kyseessä oli MIG-25. Heti kun Hornet sai sen tutkalukitukseen kääntyi oletettu MIG vastapäivään niin että Hornet menetti tutka lukituksen, mutta pystyi seuraamaan tätä sen JP lieskoista. AWACS ei havainnut kohdetta(muut AWACSit näki, mutta ne oli eri taajuudella) eikä voinut antaa tulenavauslupaa. Mig yritti selvästi pysytellä pois Hornettien aseiden ulottuvilta ja etsiä tutkallaan mitätahansa kohdetta edestään päästäkseen ampumaan. Kun MIG sammutti JPn menetti johto Hornet kosketuksen ja kun se ei enää löytänyt sitä uudelleen jatkoi se ennaltamäärätylle kohtelleen. Vähän ajan kuluttua Honet kuski huomasi kello 4.30 asemassa välähdyksen mutta ei välittänyt siitä koska ympärillä oli ITtä. Paluu matkalla huomasi sitten että yksi kaveri puuttuu porukasta. Myöhemmin tutka/AWACS nauhojen ja haastatteluiden perusteella voitiin päätellä että melkovarmasti se yks Hornet joutui sen MIG-25n saaliiksi joko ohjus osumasta tai törmäyksestä. Pentagon ei vaan halunnut kesken sodan julkistaa tämänlaista tietoa.

 

Tämä teksti perustuu Robert Wilcox:in kirjottamaan kirjaan Wings of fury jossa on melko yksityiskohtaisesti kerrottu kaikista viimisen 35vuoden ajan ilmataisteluista misä jenkit on ollu osallisina. Kirja on kirjotettu vuonna 1996. Ostin sen parivuotta sitten Englannista.

 

Toi Italiaanojen Tornadon menettäminen oli uusi juttu. Aiemmin olin kuullut että jätkillä oli vaikeuksia päästä Persianlahdelle koska jätkät ei osannut oikeen ilmatankata :P Kun sitten pääsivät vihdoin ja viimein sotatoimialueelle ammuttiin ensimmäinen kone heti alas. Way the go. Mutta mulla ei tarkempaa tietoa noista...täytyypi penkoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään