Tero Tuominen

Lentokoneen osia ja kypäriä salakuljetettu Venäjältä Suomen kautta

2 viestiä aiheessa

YLE:n uutisten ja Ajankohtaisen Kakkosen mukaan Venäjältä on Suomen kautta kuljetettu sotilaskoneiden osia ja lentäjien kypäriä.

 

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id35415.html

 

Aika raflaava tuo otsikossa oleva  "asekuljetuksia" kun vertaa kuvaan. Juutilaisen Jukka voi varmaan kommentoida mistä noissa kypäröissä on kyse...

 

EDIT: Ajankohtaisen Kakkosen video tulee tod.näk. tänne kunhan ohjelma loppuu, nyt tarjolla on vielä Lordia...

 

http://www.yle.fi/a2/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No...joo. Mitäpä tuohon osaisi sanoa  ;D.

 

Uusia kypäriä näkyi olevan joukossa. Miroslav ( Serbia-Montenegrosta ) on tainnutkin myydä poikien lentokypärät jo eBayn kautta, joten näyttävät tarvitsevan uusia. Itse tosin ostin Jugoslavialaisen kopion ranskalaisesta Gueneau-kypärästä Miroslavilta  ;).

 

Muuten laatikot näyttivät sisältävän itäkoneiden elektroniikkaa. Käsittääkseni Serbia-Montenegron ilmavoimat kärsivät varaosapulasta. Taisi olla muutama MiG-29 hangaarissa varaosapulan takia jonkun ilmailulehden mukaan.

 

Onhan naapurimaasta myyty suoraan tehtaalta tuliteriä T-72:a. Tullipapereissa taisivat esiintyä kolhoosin leikkuupuimureina ja myyntivoitot taisivat mennä suoraan tehtaanjohdon taskuihin. Sinänsä tässä asiassa ei ollut muuta uutta, kuin Suomen rooli läpikulkumaana.

 

Oma-aloitteisia kauppamiehiä on aina ollut itärajan takana ja tulee varmaan jatkossakin olemaan.

 

Tuoltahan noita löytyi haulla "Soviet Flight Helmet" peräti 16 kappaletta:

 

http://search.ebay.com/search/search.dll?cgiurl=http%3A%2F%2Fcgi.ebay.com%2Fws%2F&fkr=1&from=R8&satitle=soviet+flight+helmet&category0=

 

Ja tuolta lisää:

 

http://search.ebay.de/search/search.dll?cgiurl=http%3A%2F%2Fcgi.ebay.de%2Fws%2F&fkr=1&from=R8&satitle=pilotenhelm&category0=

 

Saksasta hankittuna hinnat ovat halvempia, tullivapaita ja postikulut kotia kannettuna yleensä 18,50 euroa ( Suomesta Saksaan paketti ei edes liikahda alle 20 euron )  ;).

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään