Marko Kinnunen

Kuumailmapallolennon SM-kilpailut Tikkakoskella

6 viestiä aiheessa

Kävin lauantai-iltana mutkan Tikkakosken suunnalla josko siellä näkyisi pallukoita ilmassa, ja olihan siellä muutama.

Olisi pitänyt olla aiemmin liikkeellä koska startti jäi näkemättä. Mitäs jahkasin kotona lähteäkö vai ei..

 

[ attachment removed ]

 

[ attachment removed ]

 

[ attachment removed ]

 

[ attachment removed ]

 

Muutama lisää tuolla

 

Kisahan on päättynyt tänä aamuna, voittajasta ei ole tietoa mutta eiköhän se tuonne, http://www.pallo.net/, ilmesty aikoinaan.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

MATTI TÄHTINEN KUUMAILMAPALLOLENNON SUOMEN MESTARIKSI 2006

 

 

 

Tikkakoskella Jyväskylän maalaiskunnassa tänään päättyneiden kuumailmapallolennon SM-kilpailujen voittajaksi on lentänyt Matti Tähtinen. Toiseksi kilpailussa sijoittui Markku Sipinen ja kolmanneksi Jan Fröjdman. Kilpailussa lennettiin yhteensä neljä lentoa, joiden aikana suoritettiin 12 tehtävää.

 

 

 

Kuumailmapallolennon SM-kilpailujen viimeinen aamu valkeni sähköisissä tunnelmissa. Kisan paras lentosää antoi odottaa paljon viimeiseltä lennolta. Moni sijoitus oli vielä täysin avoin, ja hyvä menestys kilpailussa vaatisi onnistuneita suorituksia viimeiseen tehtävään asti.

 

Balloon Club Polariksen Matti Tähtinen lähti viimeiselle lennolle johdossa. Kilpailut järjestäneen Sisä-Suomen Kuumailmapallokerhon Markku Sipinen oli toisena ja Planmeca Aviation Clubin Jan Fröjdman kolmantena.

 

Kilpailun johtaja Inkeri Kortelainen hyödynsi hyvän sään asettamalla lennolle kolme tehtävää. Kilpailijoiden tuli ensin etsiä oma lentoonlähtöpaikkansa siten, että lentäminen Jyväskylän lentoasemalla sijaitsevalle maalille onnistuisi mahdollisimman tarkasti. Tämän jälkeen pilottien tuli jatkaa lentoaan vielä kahden tarkkuuslentomaalin yli. Lennon ensimmäisen tehtävän vaikeutta lisäsi, että maalin yli tuli lentää tarkkuuden lisäksi myös

mahdollisimman oikea-aikaisesti.

 

Lennon ensimmäisellä tehtävällä tarkimmin maalin ylitti Suomen Kuumailmapallokerhon Jari Suhonen tuloksella 79,88 metriä. Toisessa tehtävässä parhaan tuloksen teki Balloon Club Polariksen Pertti Leppäkoski 25,10 metrillä. Lennon viimeisen tehtävän maali oli jälleen Suhosen heiniä. Tehtävän voittopisteet irtosivat 7,75 metrin tuloksella.

 

Yhteistuloksissa viimeinen lento ei tuonut muutosta kärkikolmikon sijoituksiin. Tampereelta kotoisin olevan Tähtisen voittopisteet olivat lopulta 9580. Paikalliset tuulet hyvin tuntenut Tikkakosken Markku Sipinen nappasi hopeaa yhteispistein 8950. Pronssia sai sipoolainen Jan Fröjdman pistein 8301.

 

Tähtinen on menestynyt kilpapilotti SM-tasolla, sillä hänellä on aikaisemmilta vuosilta kolme kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Lisäksi Tähtinen on edustanut Suomea useaan otteeseen kansainvälisissä arvokilpailuissa. Sipinen sai nyt ensimmäisen SM-mitalinsa sekä järjestäneen kerhon parhaan sijoituksen kautta aikain SM-tasolla. Fröjdman saavutti pitkän kilpailu-uransa 9. SM-mitalin.

 

Kilpailua johtanut Kortelainen oli tyytyväinen kisan kulkuun ja järjestelyihin. Kilpailun keskuksena toiminut Jyväskylän lentoasema tarjosi loistavat puitteet kilpailun läpiviemiselle. Oikutellut sää teki tehtävien asettamisen vaikeaksi, ja Kortelainen haluaakin kiittää koko johtotiimiään ja erityisesti kisan turvallisuudesta ja sääpalvelusta vastannutta Arto Kupiaista. Myös järjestänyt kerho, Markku Sipinen ja Jyväskylän lentoasema saavat kiitosta kisan mahdollistamisesta Tikkakoskella.

 

Nyt käyty SM-kilpailu oli karsintakilpailu ensi vuoden Suomen kuumailmapallolennon maajoukkueeseen. Parhaiten menestyneet pilotit muodostavat maajoukkueen, josta valitaan osallistujat elokuussa 2007 Saksan Magdeburgissa järjestettäviin kuumailmapallolennon EM-kilpailuihin.

 

Lisätietoja kuumailmapallolentämisestä ja palloilla kilpailemisesta löytyy Suomen Ilmailuliiton kuumailmapallolennon nettisivuilta www.pallo.net.

 

 

 

LOPPUTULOKSET (4 lentoa, 12 tehtävää)

 

Sija Pilotti              Kerho                            Pisteet

1    Matti Tähtinen       Balloon Club Polaris              9580
2    Markku Sipinen       Sisä-Suomen Kuumailmapallokerho   8950
3    Jan Fröjdman         Planmeca Aviation Club            8301
4    Pertti Leppäkoski    Balloon Club Polaris              7598
5    Martti Haapala       Profin Balloon Team               7228
6    Jari Suhonen         Suomen Kuumailmapallokerho        6702
7    Jukka Kujala         Diners Club Balloon Team          6626
8    Vesa Lensu           Sisä-Suomen Kuumailmapallokerho   4081
9    Risto Peltokangas    Sisä-Suomen Kuumailmapallokerho   3100

 

 

PALKITUT

 

SKIPK:n kiertopalkinto (mestarille): Matti Tähtinen

Kuumaa Huumaa –malja (toiseksi sijoittuneelle): Markku Sipinen

Herrasmiespilotin palkinto: Matti Tähtinen

Sauhun malja: Vesa Lensu

Herrasmiestarkkailijan palkinto: Jutta Tähtinen

 

 

 

LISÄTIETOJA

 

Kilpailusta netissä http://www.pallo.net/sm/2006/

Kilpailun johtaja Inkeri Kortelainen 0400 368 608

SIL:n lajipäällikkö Jorma Sucksdorff 045 657 6166

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla