Heikki Knuutila

Kevytilmailu

6 viestiä aiheessa

Kevytilmailu - Light Aviation ry (KILA) oli venemessuilla esittelemässä toimintaansa. Ja täytyy sanoa, että heidän tarjouksensa, jossa tarjottiin 2 lentolupakirjaa, lentokone (IKARUS C42 ) ja laituri yhteishintaan 78 000 € oli melkoisen houkutteleva. Tuolla hinnalla messuilta irtosi harva vene ja jos vähänkin isompaa mielee niin saa vähintään tuplata tuon hinnan.

 

Onko täällä forumilla ketään, joka on kevytilmailun kanssa ollut kosketuksissa tai jopa lentäisi? Muutenkin kun noita hinnastoja katsoo, niin kevytilmailu on varsin huokea tapa päästä ilmailuharrastukseen kiinni. Itse ajattelin tutustumiskurssin käydä jossa on pieni pätkä teoriaa ja yksi lyhyt lento. Hinta 80 €.

 

Lisää informaatiota täältä: http://www.kevytilmailu.net/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siitä vaan kiinni kuin sika limppuun. Ns. ultrakevyet ovat kasvaneet parissa vuosikymmenessä oikeiksi lentokoneiksi - vaikka ei niillä vieläkään lennä ihan yhtä kovissa tuulissa kuin esimerkiksi moottoripurjehtijoilla. Niitä alkaa olla jo koneporukoilla ja kerhoilla siellä täällä Suomessa, joten kurssin jälkeenkin saa koneita vuokralle. Tilanne muuttuu lähivuosina vielä enemmän ultrille myönteisemmäksi kun viranomaiset ahdistavat perinteiset ilmailulajit nurkkaan. Vuosina 2006-2007 lekobensiini saa alvin ja huoltomääräykset kiristyvät, kentät viedään alta ja mitä vielä. Ultrilla köyhä Suomen kansa toivottavasti pysyy vielä pilven syrjässä kiinni.

 

Verrattuna moottoripurjehtijoihin esim. kokeilemani Eurostar oli näppärä käsitellä (lyhyt kärkiväli) ja yhtä nopea kuin valtaosa mopuista ja jotenkin moottorikonemaisempi myönteisellä tavalla. Vaikka kehnommissa keleissä lentäminen kyllä on takkuista ja varmaan hiukka arvaamatonta, on ne niin keveitä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vuosina 2006-2007 lekobensiini saa alvin ja huoltomääräykset kiristyvät,

 

Eikös lentobensalla kuitenkin ole jo alvi? Ja eikös se ole haittavero, joka sitä lentobensiiniä uhkaa tulevaisuudessa?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siitä vaan lentämään, sanon minäkin. Ultralla lentäminen on ihan hauskaa puuhaa. Itse aloitin mopulla mutta nyt on jo noin sata tuntia ultratiimaa. Suurin osa siitä on tullut Mäntsälän Ilmailukerhossa (http://www.milk-ilmailukerho.net/ ) joka nimestään huolimatta toimii lähinnä Helsinki-Malmilla ja Hyvinkäällä. Kerhon uusi lupakirjakurssi on juuri alkamassa.

 

Niin, ja onhan tässä tullut touhuttua erään aika hienon lentokoneen kanssa :D josta enemmän osoitteessa http://www.ronimex.com/Suomi/dynamic.htm .

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tjaa, paha mennä sanoon, mutta veroja tuloo sano.

Uusimmassa Ilmailulehdessä kerrotaan surullista tarinaa AVGAS-100LL:n haittaveron portaittaisesta noususta. :'(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään