Juha Ritari

Riponin solakot?

3 viestiä aiheessa

Tajuuks kuka miten Riponin solakot toimii? Kuvassa, joka on otettu tänään Vesivehmaalla, näkyy hyvin etureunasolakot ja niistä siivekkeille menevät rautatangot. Mikä on toimintaperiaate?

 

 

 

 

[ attachment removed ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuonne virtualpilotsien sivuille on hiljattain ilmestynyt mielenkiintoinen historiikki Riponista Vesivehmaalla. Siellä on kuvia myös koneen kunnostuksesta ja kasaamisesta sekä detaljikuvia. Veteraanien muisteloita myös. Solakoista löysin seuraavan maininnan:

 

- Riponin solakot yläsiivessä on kytketty mielenkiintoisesti. Alapinnalla kulkee putki/tanko siivekkeeseen  ja siiveke alhaalla on solakko auki. Tämä estää yläsiiven sakkauksen kaarrossa, mutta saattaa toimia myös ohjainvoimien keventäjänä solakon "honaistessa" itsensä ulos kun sitä raotetaan.

 

http://www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/ripon/

 

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitokset Jukalle kun opastit arvokkaalle tietolähteelle. Kivoja juttuja etenkin nuo joissa koneen kanssa touhunneet muistelevat. On Blackburnin äijät keksineet oivan virtausratkaisun, joka on voinut olla torpedolastissa tarpeen. Toivotaan että kunnostajilla säilyy hurmos päällänsä, on se hulppean näköinen lentokone ja ainoana maapallolla säilyneenä tulee varmasti kiinnostamaan väkeä yhä laajemmin kunhan tieto leviää pikkuhiljaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään