Guest nohuh

Kirjallisuutta ilmailuun?

9 viestiä aiheessa

Mitä kirjoja suosittelette ilmailuun liittyen? Mistä voisi opiskella yleisiä asioita mitä tarvitsee esim. lentolupakirjan suorittamiseen? Tähän on varmaan jonku kurssimateriaali? Onko ko. materiaali esim. kirjastoista saatavilla tai ostettavissa jostain? Entäpä muu materiaali tekniikkaan, VFR lentoihin ym.?

 

Tulipas paljon sekavia kysymyksiä.

 

Kiitos

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja ainaskin Jyväskylän kirjastosta löytyy 5 kirjan sarja PPL:teorioihin (sisältää myös hieman mittariteorioita). Kirjasarja ei varsunaisesti ole "opetukseen" vaan juuri sellaisilla jotka haluavat tietoa asiasta(mutta kävisi minun mielestäni melkeinpä opetukseenkin). Nämä kirjat ovat lontoonkielisiä.

 

Ja jos osaa etsiä esim. DC++:lla, niin sieltä saattaa jotain löytyä............... ;)

 

Vili-vilperi

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos englanniksi haluaa opiskella/tutustua, niin nykymaailman aikaan homma hoituu CD-rompuiltakin, tosin ei ihan halvalla.

 

Linkin lopussa kirjapakettikin tietokonesysteemeiden lisäksi:

 

http://www.transair.co.uk/Category.asp?SID=1&Category_ID=551

 

Lisää kirjoja:

 

http://www.transair.co.uk/Category.asp?SID=1&Category_ID=446

 

Tosin ilmeisesti haluat tutustua suomenkieliseen materiaaliin.

 

Nämä ovat kuitenkin näyttönä siitä, miten asioita tehdään maailmalla, vaikkakin esim. lakipykälät voivat erota suomalaisista.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eksyinpä threadiin jossa on VFR-oppaan linkki!Ei varsinaista opetusmateriaalia, mutta asiat oli aika hyvin tiivistetty sinne!Kannattaa kuitenkin katsoa:http://www.ilmailulaitos.fi/ais/vfr/

 

Edit: linkki vaihdettu suoraan linkkiin..

 

Vili-vilperi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä kirjoja suosittelette ilmailuun liittyen? Mistä voisi opiskella yleisiä asioita mitä tarvitsee esim. lentolupakirjan suorittamiseen?

 

 

Risto teki hyvän kysymyksen. Taitaa tosin olla, että  aiheeseen liittyvää kokonaisesitystä ei ole suomeksi olemassa. Erityiskirjallisuuta toki löytyy (moottorioppia, rakenteita, radiolaitteita, aerodynamiikkaa, fysiologiaa, sääoppia jne).

 

Jokainen lupakirjan suorittanut kuitenkin tietää, miten moniulotteisesta oppimistapahtumasta lentämään oppimisessa on kysymys. Tätä oppimisprosessia on oppilaan näkökulmasta käsitelty kirjallisuudessa  hämmästyttävän vähän.

 

Itselleni tulee mieleen kaksi poikkeusta. Ensimmäinen on Matti Paasivuoren aikoinaan 70-luvun Tekniikan Maailmassa julkaisema juttusarja, jossa hän kuvasi oman yksityislentäjäkoulutuksensa alusta loppuun. Sarjassa taisi ilmestyä yli 20 osaa.

 

Toinen on hyvin viehättävä teos vuodelta 1966, Kai R. Lehtosen "Lentäjien koulu". Kirjoittaja on tunnettu pedagogi, kymmenien historian oppikirjojen tekijä ja aktiivinen ilmailija. Ei ihme, että kirjassa osattiin lähestyä  lentämisen opiskelua  aidosti juuri oppilaan näkökulmasta.

 

40 vuotta vanha teos sijoittuu Malmin maisemiin ja avaa mielenkiintoisen ikkunan takavuosikymmenien herrasmiesilmailuun. Monet asiat ovat muuttuneet, mutta yllättävän paljon on säilynyt myös samana. Lento-oppilaana oleminen on  edelleen yhtä kiehtova ja kivulias prosessi, kuin 60-luvullakin.

 

Lehtosen kirjan kohtaloksi muodostui sen luokittelu "poikakirjoihin" ja joutuminen vääriin hyllyihin. Jos kirja osuu antikvariaatissa käsiin, kannattaa ostaa!

 

Kukahan kirjoittaisi Malmille sijoittuvan, 2000-luvun "Lentäjien koulun"?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minä kun luulin, että tulee kasa kirjoja joita suositellaan :)

 

Täytyy tutkailla teidän antamia vinkkejä kirjallisuudesta!

 

Erikoista, että aiheesta on heikosti (suomenkielistä) kirjallisuutta  :-\

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään