Tero Tuominen

Lentoetsintäharjoitus Malmilla sai oikean tehtävän

2 viestiä aiheessa

Suomen Lentopelastusseura ry tiedottaa

 

13.5.2006

 

LENTOETSINTÄHARJOITUS SAI OIKEAN TEHTÄVÄN

 

Suomen Lentopelastusseura ry järjestää etsintäharjoituksen Helsinki-Malmin lentoasemalla 13.-14. toukokuuta. Mukana harjoituksessa on kouluttajien lisäksi 33 lentomiehistöihin kuuluvaa. Etsijöiden käytössä on neljä lentokonetta.

 

Alunperin tarkoituksena oli harjoitella toimintaa kuvitellussa etsintätilanteessa Helsingin itäpuolella. Katoamistapaus Porvoon seudulla kuitenkin toi mukanaan oikean tehtävän. Porvoon poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että sunnuntaina 7.5.2006 kaksi nuorta miestä lähti aamupäivällä kanoottilla liikkeelle Kulloonlahdesta, lähellä paikkaa, jossa Mustijoki virtaa mereen. Heitä ei ole kuluneen viikon aikana löydetty.

 

Nyt harjoituksen etsintäalueet on määritelty seudulle, jossa melojien arvioidaan olevan. Lauantaina kello 9 - 18 välisenä aikana tehdään kaikkiaan 10 etsintälentoa alueelle. Kello 19 - 21 välisenä aikana lennetään kerran lämpökameraa apuna käyttäen. Mikäli kanoottia tai miehiä ei lauantaina löydy, etsintää jatketaan sunnuntaina.

 

Jokaiselle lentotehtävälle on määritelty oma etsintäalueensa. Lennoista tehtään raportit Lentopelastuskeskukseen Tampereelle. Samaan harjoitukseen osallistuvat tekevät myös 10 matalalentosuunnistusta kumpanakin päivänä. Kaikki toiminta taltioidaan satelliittinavigointilaitteilla. Näin lentomiehistöjen toiminta voidaan jälkikäteen koulutusmielessä analysoida tarkasti.

 

Suomen Lentopelastusseura ry aloitti toimintansa 12. maaliskuuta 2006. Se koordinoi ilmailuyhdistysten lentoetsintä- ja palolentotoimintaa. Aiemmin tämä yhteiskuntaa avustava vapaaehtoistoiminta oli osa Suomen Ilmailuliiton työkenttää. Tänä vuonna on järjestetty jo kolme harjoitusta: Tikkakoskella, Rissalassa ja Kauhavalla. Ensi viikonloppuna lennetään Rovaniemellä.

 

Nyt meneillään oleva koulutustilaisuus liittyy kahden uuden ilmailuyhdistyksen, Malmin Ilmailukerhon ja Finnairin Lentokerhon, tukikohtien perustamiseen viranomaisten avuksi.

 

Suomen Lentopelastusseuran päätukija on Raha-automaattiyhdistys RAY. Toiminnassa on mukana 1240 vapaaehtoista ja 52 ilma-alusta yhteensä 50 tukikohdassa eri puolilla Suomea.

 

 

www.lentopelastus.fi

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja http://www.lentopelastus.fi -sivuilla oleva uutinen kertoo, että etsintä tuotti tulosta. Vielä kun kadonneista miehistäkin saataisiin havainto...

 

 

TUNTOMERKKEIHIN SOPIVA KOHDE LÖYDETTY

 

Etsintäharjoitus tuotti tulosta alueelta C 2 kelloaikaan 16:00.

Malmin Ilmailukerhon lentopelastusohjaajaoppilas Sanny Jethani opettajanaan Martti Siippola sekä tähystäjinään Esa Haakana ja Jarkko Korhonen löysivät tuntomerkkeihin sopivan kanootin. Kanootti oli vedetty pusikkojen läpi kalliolle, eikä sitä ole voinut havaita merelle päin.

Tämän vuoksi saumaton yhteistyö eri operatiivisten joukkojen välillä on ensiarvoisen tärkeää.

Kohdetiedot lähetettiin Porvoon poliisille sähköpostilla.

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään