Tatu Kantomaa

Apua mahdollisen laptopin hankinnassa ja nyt valinnassa

27 viestiä aiheessa

Niin, kuten kysymys kuuluu niin tarvitsisin hiukan vihjeitä tässä asiassa. Selailin noita vanhojakin aiheita, mutta katson tämän olevan aika konekohtainen tai käyttäjäkohtainen kysymys.

 

Ensinnäkin, en haluaisi maksaa läppäristä älyttömästi, tulen hyvin toimeen ilmankin, mutta joskus tuntuisi helpommalta kun voisi tehdä töitä muuallakin kuin kotona.

 

Kysymyksiä ja "faktoja"

 

* Kone olisi lähinnä musiikkia varten tai siis musiikki softaa varten. ProTools, Sibelius, Reaktor... vievät muistia aika lailla joten sitä varmaan kannattaisi sitten asentaa kunnolla, syövät myös prosessoritehoja.

 

* FS on ainoa peli minkä omistan, eikä sen tarvitse olla kannettavassa ollenkaan. ProTools on tietyllä tapaa graafinen ohjelma, piirtää Wav filujen sisällöt ja Sibelius on nuotinnusohjelma, tuskin niihin kuitenkaan mitään älyttömiä näytönohjaimia tarvii?

 

* Onko muita osia kuin näyttis, mistä voisi ehkä tinkiä?

 

* Äänikorteista en niin tiedä, ProToolsin mukana tulee tietty hardware palikka joka yhdistetään usb:llä koneeseen. Totta noihin kannettaviinkin saa nykyään ihan ok äänikortteja?

 

* Ja viimeisenä sitten tällainen: PC taitaa olla helpoin/paras valinta kun pöytäkonekin on PC? Ja varmasti kaikkia projekteja tulee tehtyä sitten molemmilla koneilla.

 

* Jotain muuta, mitä? En tiedä näistä koneista juuri mitään, onko jotain mikä toimii kannettavissa täysin eri tavalla kuin isommissa pöytäkoneissa?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos saisit softista mäkkiversiot ja -lisenssit, kannattaisi ehdottomasti vilkaista Applen tuotteita. Hintaa toki on, mutta voisit oikeasti keskittyä musiikkiin, eikä sinun tarvitsisi miettiä tietokonetta. Isomman kannettavan kelvatessa suosittelen MacBook Prota, sellainen tässä minullakin on käytössä. Jos toivot pienempää, kannattaa odotella hetki: uusia malleja on tulossa lähiaikoina. Minkä tahansa kannettavan hankitkin, kannattaa kuitenkin käydä ensin tutustumassa kyseiseen laitteeseen paikan päällä ja tunnustella, olisiko kyseinen laite juuri se oikea.

 

Applella on muuten omat markkinointisivut ammattikäyttäjille.

 

 

 

P.S. Tarvittaessa Intel-mäkeiltä taipuu Windowsikin. ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Dänks.

 

Jos saisit softista mäkkiversiot ja -lisenssit

 

Nämä löytyy kyllä, kaikki ohjelmat saan helposti siirrettyä mäkkiin. Eipä silti, ei mulla ole kyllä ollut mitään ongelmia PC:n kanssa noissa ohjelmissa, kaikki toimii niin kuin pitääkin, mutta joku siinä mäkissä kuitenkin on kun siitä niin paljon näissä yhteyksissä puhutaan.  :P

 

EDIT

 

Listahintoja: MacBook Pro

    * 15,4" 1,83GHz - 209.990 ->  2.328,08 €

    * 15,4" 2,0,GHz - 269.990 ->  2.994,57 €

 

Ei oikein nuo hinnat hymyilytä tai sitten ne naurattavat hysteerisenä...

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En minä ainakaan alkaisi mäkkiä pitää PC:n lisäksi, mutta jos on harrastusta kovasti siihen suuntaan, että haluaa opetella eri järjestelmiä, niin voihan sitä.

 

Läppärissä maksaa eniten näyttö, ja siitähän sinun ei juuri kannata tinkiä. Kyllä tuommoinen 1400x1050-resoluutio on ihan asiaa kun raitoja on ruudulla paljon. Voit tinkiä myös tietoliikenneyhteyksistä, jos et niitä tarvitse. Ilman Bluetoothia ja WLANia kone voi olla pikkuisen halvempi. Tosin Intelin Centrino-määrityksiin sisältyy WLAN, joten se yleensä tulee kunnon mobile-Pentiumin kylkiäisenä. Jos aiot käyttää konetta muuallakin kuin sähkötöpselin ääressä, kannattaa prosessori- ym. valinnassa kiinnittää huomiota vähävirtaisuuteen. Justiin noissa Centrinoissa on akkukesto erinomaisen hyvä. Läppäriin saa kunnon äänet USB-liitäntäisellä äänikortilla, joten sen puolesta ei ole ongelmaa, vain suppeampi valikoima.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin, kuten kysymys kuuluu niin tarvitsisin hiukan vihjeitä tässä asiassa.

 

Kannettava hyötykäyttöön. Päivityksenä edellisiin, että käyttömuistia mielummin jo 2 GB. Liittimissä ja väylissä suuntaus äänipuolellakin näyttäisi olevan USB2:een. Firewire on edelleen hyvä vaihtoehto mutta sen kanssa on ilmennyt yhteensopivuusongelmia tiettyjen äänikorttien kanssa. Vanhan USB1:n väylänopeus ei riitä alkua pidemmälle, kun on tarvetta monen yhtäaikaisen raidan toistoon/nauhoitukseen korkealla näytteenottotaajuudella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yksi asia joka uusein unohtu kun kannettava on kysessä, ihme mutta totta on paino ja virtatarve.  Kannatta tarkista kompnentien Watti tarveitta esim toi uusi Amd Turon MT40 käytä vaan 25W kun  Turon ML40 käytä 35 (vastava AMD64 pöytäkonessa käytä joku 50-60W) toinen virtasyöpö on näytöojain.  Asia on niin että mikä vaheman komponentit tarvi virta ne käy vileamppa ja akku on pienemppa ja kone on kevyemppi ja voi jopa pitä sylissä ::)  On tullut vastan "Kannettavat" joka paina kun synti ja kuumene niin että pöytällä on pakko pita. :-\

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Yksi asia joka uusein unohtu kun kannettava on kysessä, ihme mutta totta on paino ja virtatarve. ...  On tullut vastan "Kannettavat" joka paina kun synti ja kuumene niin että pöytällä on pakko pita. :-\
Kyllähän tämä MacBook Pro hieman tahtoo lämmetä, mutta akkukesto on mukavat neljä tuntia normaalikäytössä ja painoa 2.5kg. ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu, toi uusi kannettava Dual core omppu ei kalpene PC rinnalla  :o  aika mahtava paketti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu, toi uusi kannettava Dual core omppu ei kalpene PC rinnalla  :o  aika mahtava paketti.

Aivan, ja jos oikein mieli tekee, niin siihenhän sujahtaa windowskin heittämällä rinnalle.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mulle taitais käydä vielä ihan PowerPC läppärit.. toki intel mäkit on nameja mutta hinta on suolainen.

puolet pois niin saa vielä ihan käytettävän ja hyvän Applen G4 läppärin.

jos Applen konetta katselee niin kannattaa ehdottomasti käydä liikkeessä, lähimmän löytää http://www.apple.com/fi/buy/locator/index.html osoitteesta.

 

iBook

http://store.apple.com/Apple/WebObjects/fistore.woa/6324041/wo/XW6A6bXWJDTy2HWNUK628teDZX6/0.PSLID?mco=36BE2C61&nclm=iBook

 

Powerbook

http://store.apple.com/Apple/WebObjects/fistore.woa/6324041/wo/XW6A6bXWJDTy2HWNUK628teDZX6/0.PSLID?mco=82070D65&nclm=PowerBook

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mulle taitais käydä vielä ihan PowerPC läppärit.. toki intel mäkit on nameja mutta hinta on suolainen.

 

Kuten jo aikaisemmin totesin, tästä olen samaa mieltä.

 

jos Applen konetta katselee niin kannattaa ehdottomasti käydä liikkeessä, lähimmän löytää http://www.apple.com/fi/buy/locator/index.html osoitteesta.

 

;D Lähimmän joo... eipä se mitään löytänyt tai sitten tein jotain väärin.

 

Mac shoppi on Reykjavikissa, ei siinä mitään. En vain luota yksinomaan myyjiin enää tässä elämässä... aina kun jotain ostan kyselen kavereilta ja esim. täällä foorumilla, riippuu tietysti tuotteesta, ennen kuin menen mitään ostamaan.

 

 

Näissä nettiostoksissa on se että tuote pysähtyy tulliin jossa maksetaan vähintään arvonlisävero, 24.5% ja tämän jälkeen tulli, en tiedä paljonko se on, mutta taidetaan päätyä aika lailla samaan hintaan kun kaupassa. No tätäkin voipi tutkia hiukan lisää kun on aikaa.

 

Kiitos Snorri tuosta sinun virta- ja painojutusta. Olen kuullut että joillakin on ollut ongelmia AMD prosessorin ja ProToolsin kanssa joten en tiedä uskaltaako sitä nyt sitten edes harkita.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

(Taas tällainen tosi fiksu kommentti, mutta joka tapauksessa...) ...älä osta ainakaan Fujitsu-Siemensin tuotetta. Omani ehti olla mulla viikon, kun lähti ekan kerran takuuhuoltoon. Prossutuuletin ei pyörinyt. Parin viikon päästä sain koneen takaisin ja muuten ihan ok, mutta nyki silloin tällöin katsellessa DVD:tä, pelatessa jne. Sitten alkoi iskeä yhä useammin blue screeniä. Valittaa näyttiksen ajureita, mutta ne eivät suostu päivittymään. Tukipalvelusta tuli kylmä ohje: "asenna windows uudestaan, ja jos ei toimi niin lähetä kone huoltoon". Taas..

 

Ei tätä tietenkään voi yleistää jokaiseen firman tuotteeseen, kaverini on ihan tyytyväinen omaansa. Mutta ei tällaisiakaan kappaleita saisi markkinoilla pyöriä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aivan, ja jos oikein mieli tekee, niin siihenhän sujahtaa windowskin heittämällä rinnalle.

 

Tai ikkunaan...Parallels maksaa huimat 39USD ja toimii todella nopeasti...itse ajan tosin fedoraa gnomella ikkunassa, koska tarvin sitä yhden softan takia. Kerrassaan hieno softa!

 

Snorri jo hieman heittikin, että ei macbook pro kalpene PC:n rinnalla. Itsellä oli pelikoneena AMD 2800+, Radeon 9800 Pro, 1GB jne ja boot campin kautta macbook pyörittää ainakin IL-2:sta, BF1942:sta ja BF Vietnamia sujuvammin kuin tuon desktop...

 

Ihana laite.

 

-Kähmy

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko teidän mielestä jommassakummassa näistä jotain järkeä?

 

Mitac MiNote 8317

* ATi RS480 + ULI M1573 (En oikein ymmärrä näistä...  :-\ )

* AMD Turion 2,0 (MT-37)

* 17" WXGA näyttö, 1440 x 900

* ATi Radeon Xpress 200

 

Tai sitten toisenlainen

 

Dell Latitude520

 

* Intel Core Duo T2300 - 1.66 GHz 667MHz FSB

* 15" WXGA näyttö

* Intel GMA 950 näytönohjain ( varmaankin? Tiedot ovat islanniksi, mutta näin ymmärrän)

 

 

Näin pääpiirteissään. ProTools softan kanssa on joillakin ollut ongelmia ATi Radeon X200 näytönohjaimen kanssa ja tuntuu ettei kukaan käytä AMD Turion prossua näissä hommissa. Samoin Digidesign/ProTools ei tuo Intel Celeron prossua mutta tästä ei nyt sitten vissiin ole kysekään tässä tapauksessa? AMD kone on suhteessa halvempi kuin Intel, muistia vähintään 1 giga ja vakiona tulee 4 -6 usb porttia, firewire, langaton netti + kortti jne.

 

Olisko kellään mitään sanomista näistä?  ;D

 

 

EDIT

 

Piti vielä sanomani että tämä kannettavan hankinta onkin paljon vaikeampaa kuin luulin.... :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No jos nyt sen verran kommentoin, että jos koneessa on radeon x200 tai vast. jaetulla muistilla pyörivä näyttis, niin kannattaa keskusmuistia olla vähintään tuo giga, kun siitä kerran lähtee se 128 pois. Tuntuu 512:ssa jo vähäsen liikaa.

 

Nuo prossujen ym. kirjain-/numerosarjat ihmetyttää välillä, kun kukaan ei kerro suoraan tehoja, mutta ne saa usein selville googlella käyttämällä prossun nimeä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tehoa ei voi kertoa suoraan prosessorin mallimerkinnässä, koska se koostuu niin monesta tekijästä. On ihan hyvä, että kellotaajuutta lakattiin käyttämästä mallimerkintänä, koska se johti siihen harhakuvaan, että suurempi kellotaajuus tarkoittaisi tehokkaampaa prosessoria. Syy muutokseen on tietenkin, ettei kellotaajuutta voi enää niin paljon nostaa.

 

Tuo Dell vaikuttaa sen tapaiselta kuin mitä itsekin olen hommaamassa, pienemmässä koossa vain, eli Toshiba Portégé M400-105. Dual-Core Centrino vaikuttaa hyvältä idealta tällä hetkellä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Dellin minä ostin. En kuitenkaan tuota mistä yllä mainitsin vaain Inspiron 6400. Tässä on Core Duo T2400 1.83 GHz prossu ja näyttö on 15" laajakulma. Se 17" on kyllä minusta jo niin iso että minulle se ei oikeastaan enää merkinnyt kannettavaa.

 

Kaikki toimii aivan loistavasti enkä pöytäkoneeseen verrattuna kyllä paljon huomaa eroa näissä musiikkiohjelmissa, pöytäkone on 2.8 GHz Pentium.

 

Ainoa mikä ei toimi on ProTools, sitä varten piti poistaa se multicore asetus BIOSista, en kyllä varsinaisesti mitään eroa huomaa muuta kuin sen että tiedän sen olevan pois päältä. Ilmeisesti koneesta saa jotenkin irti tehoja enemmän multicore päällä, tietääkö joku asiasta enemmän?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Dual core -prosessorissa on kaksi prosessoriydintä, eli se on melkein sama kuin kaksi eri prosessoria. Ilmeisesti tuo BIOS-asetus poistaa toisen ytimen käytöstä, jolloin kone näyttää yksiprosessoriselta. Jos ProToolsissa on sitten joku käpy, mikä estää sitä toimimasta moniprosessorikoneessa. Siinä tapauksessa varmaankin patchi tulee pian.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Täysin OffTopic;

 

etusivulla lukee tästä otsikosta tämän verran: "Apua mahdollisen lap"

ja oma mieli jatkaa lausetta:

"sen tekoon" :)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Morooo...

 

En viitsinyt uutta topiccia aloittaa, joten toivotaan, että täm äei huku ihan heti massaan takasin. Elikkäs koulu alkaa tuossa elokuun lopulla ja oon tähän asti saanut venytettyä kannettavan ostoa. Nyt olisi kuitenkin aika se hankkia ja ajattelinkin kysäistä, että mikä olisi semmoinen vehje millä hoitelisi kaikki kouluhommat sekä kattelisi leffoja ja varmasti hieman pelailuakin tulisi tehtyä.

 

Olen katsellut koneita laidasta laitaan ja päätynyt hintaluokkaan ~1100-1400€. "Kaikista" mielenkiintoisimmalta omasta mielestäni näyttää tämä Asuksen kone http://www3.gnt.fi/scripts/DBMNet.dll?TuoteTiedotST?TUOTEKOODI=A6JA-Q028P&V=3&ID=5055154&HINTA=1395&LANG=0&.

 

Mutta tänään sitten huomasin Mustan Pörssin tarjouksen missä olis FS Amilo PA 1510-11 hintaan 1099€. Tuosta en sitten tiedä onko tuo MP:n tarjous juuri tuo kone kaikkine yksityiskohtineen? http://www.fujitsu-siemens.fi/home/offers/amilo/amilo_p.html

 

Mitä mieltä noista? Ja jos tuo FS:n kone on heikko niin mikä olisi ko. lafkalta jokin varteenotettava vaihtoehto tuolle ASUKselle? Tietenkin myös muitakin vaihtoehtoja otetaan tuossa hintaluokassa mukaan  :thmbup:

 

-Fobba-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitään ihmeellisiä pelikoneitahan läppärit eivät ole koskaan, mutta jos sitäkin puolta mahdollisimman hyväksi haluat, niin katso näytönohjainta. Geforce Go tai Mobility Radeon tarjoavat vähän 3D-vääntöäkin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jaahans... kumpikohan kieltää läppärin käytön lentokoneissa ensin, Ruotsi vai USA?  :P

 

No minä olen kuitenkin ollut tyytyväinen DELL Inspiron 6400 koneeseen eikä se ainakaan vielä ole näyttänyt mitään räjähtämisen merkkejä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään