Ilkka Mäkelä

Älkää lukeko ilmailumanuaaleja, jos matkustatte jenkkiyhtiön lennolla

5 viestiä aiheessa

American Airlinesin koneessa Dallasista Newarkiin istui 5 matkustajaa, jotka lukivat jotain ilmailumanuaaleja lennon aikana.

 

Asiasta julkaistut uutiset hieman vaihtelevat, mutta ilmeisesti lennolla oli Federal Air Marshall, joka sai vinkin "epäilyttävästä toiminnasta" lentoemännältä, ja Air Marshall ilmoitti kapteenille, joka ilmoitti määräkentälle, jossa viranomaiset olivat konetta vastassa.

 

Newarkissa mainitut 5 miestä (Angolasta, Israelista jne) pidätettiin ja he joutuivat TSA:n/FBI:n kuulusteluun. Ilmeisesti he olivat vain oppilaita lentokoulussa tai mekaanikkokoulussa.

 

Miehet on ilmeisesti todettu vaarattomiksi ja vapautettu. Vähänkään ulkomaisen näköiset matkustajat ovat kuitenkin erityistarkkailussa?

 

Parempi taitaa olla lukematta manuaaleja ja olla pelaamatta FS:ää läppärillä matkustajalennoilla jenkkilässä.

 

Yksi linkki uutiseen:

 

http://www.msnbc.msn.com/id/11909506/

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitähän tähän taas sanoisi .....  iso "huoh" ..    :P

 

Joo, voi hyvä luoja.  Ei kai terroristi olisi niin tyhmä, että lukisi manuaalia lennolla...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Enpä ole lentänyt jenkkien koneissa mutta ainakin AY/SK/KF lennoilla olen monesti seurannut matkan etenemistä ilmailukartat leviänä. Onneksi olen kai niin viattoman näköinen maalaispoika eikä taideta täällä noin vainoharhaisia ollakaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lyhytaikainen MD-80-operaattori Southeast Airlines kilpaili syksyllä 2003 "isänmaallisuudessa" kertomalla, että heidän koneisiinsa asennettaisiin jopa 16 kameraa, jotka tallentaisivat matkustajien tekemisiä ja puhetta. Tallenteita yhtiö lupasi Osaman ja muiden neekeriarabien pelossa säilyttää 10 vuotta.

 

Eipä ottanut tulta. Eivätpä lähteneet bisnesmiehet ei-vielä-julkisia yrityskauppoja tekemään sellaisilla koneilla. Eivät lähteneet perheelliset vieraiden partnereiden seurassa pikkumatkoille, ei. Eikä mennyt yhtiöllä muutenkaan hyvin. Syksyllä 2004 patrioottinen yhtiö meni konkurssiin.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään