Guest OldCrow

RIAT 2006 - onko kokemuksia & vinkkejä aikaisemmista RIAT-näytöksistä?

17 viestiä aiheessa

RIAT 2006 pidetään Fairfordissa 15.-16. heinäkuuta. Osallistujalista on kunnioitusta herättävä:

 

http://www.milaviapress.com/calendar/fairford06.php

 

Varasin juuri hotellin Swindonista ja aika tyyristä oli; £388 neljältä yöltä. Hotelleilla näytti olevan RIAT 2006 paketteja myynnissä, kuten myös omani oli. Toisaalta noin 100 km junamatka päivittäin Paddingtonista ei innosta, joten se kompensoi hieman noita asumiskuluja.

 

Kysyn seuraavaa:

 

1. Onko kokemusta näytöstä edeltävästä päivästä eli perjantaista?

 

2. Onko kokemusta näytöksen jälkeisestä maanantaista?

 

Eli tarkoitus olisi mennä kuvaamaan saapuvia & lähteviä ilman suurta yleisöä. Ja aika moni noista ulkolaisista koneista on vain maanäyttelyssä, joten tulo- ja lähtöpäivät kiinnostavat melkein näytöspäiviä enemmän  ;)

 

RIAT 2006 sivut:

 

http://www.airtattoo.com/airtattoo/showcontent.asp

 

Erilaisia pakettitarjouksia näyttää olevan tarjolla.... Valitettavasti toi MACH 2 tarjous on jo loppuunmyyty  :P.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No, en ole käynyt siellä enää tällä vuosituhannella, mutta saapumis ja lähtöpäivät olivat ainakin aiemmin erittäin hyviä. Joskaan ihan kaikkia koneita ei saa kuvattua. Parkissa olevien koneiden kuvaaminen on paikkapaikoin hankalaa, ja ihmisiä on hirveesti ympärillä.

 

Paikalle La ja Su mahdollisimman aikaisin, portit on auki huomattavasti ennen ilmoitettua aukeamista, ja statiikki koneiden kimppuun. Poislähtö mahdollisimman myöhään, ja sama homma, valo on illalla kiva. Mä käytin aikoinaan siellä ravatessa just tota Mach 2 vastaavia lippuja.

 

Päivällä koneita lentää lähes koko ajan ja maa näyttelyssä on paaaljon katseltavaa. Mutta kuvaaminen statiikkaan ei ole makunautinto.

 

Kelit voi sitten olla oikeastaan mitä vaan. Itsellä +34 astetta ollut hikisin ja +10 astetta vesisateella ja kovalla tuulella kylmin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Jukka vinkeistä!

 

Huomasin noita RIAT 2005 kuvia selaillessani A.netissä, että tosiaan paljon oli ilta-auringossa otettuja kuvia maanäyttelyn osalta.

 

Saapumispäiviä näyttää olevan kolme, itse taidan ehtiä vain perjantaille. Lähtöpäivän kuvia näytti olevan myös paljon A.netissä. Näytti olevan poistumisia paikalta myös pareina ja poltot päällä. Tosin maanantai-iltana on jo paluulento, joten hilkulle menee noi lähtöpäivänkin kuvaukset. Potentiaalisia taitaa olla vain kolme ( pe-su ). Bussithan kulkevat non-stoppina vain la-su. No eiköhän noillakin tule jo pulaa muistikorteista.... Muistaako/tietääkö kukaan bussiyhteyksistä Swindon-Fairford varsinaisten näytöspäivien ulkopuolelta? Alla olevassa linkissä mainittiin cabien ohella paikalliset linjurit + patikointi...no nehän selviää kyllä paikanpäällä.

 

Tuolta löytyi vielä muutamia käytännön vinkkejä:

 

http://www.fairfordbase.org.uk/riat2006.htm

 

Täytyyhän se toi maailman suurin ilmailullisten "vihanpitovälineiden" näytöspaikkakin kerran elämässä käydä tsekkaamassa. Ja varautua aamiaisen ohella ( full english breakfast ) tuohon kissojen ja koirien mahdollisesti sävyttämään "full english weatheriinkin"  ;).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joskus aikoinaan (tais olla 1998) perjantaina pääsi vuorobussilla kyllä kentän lähettyville aamusta, mutta illalla poispääsyn kanssa oli ongelmia jo klo 18 jälkeen, eipä tullut älyttyä mennessä tarkistaa aikatauluja. Taksi ei ollut hirveän tyyris, mutta siinäkin oli joku "kuskin taskuun suoraan" systeemi...

 

Samassa bussissa oli muuten joku kaveri Kaarinan kaupungilta, hänelle terveisiä :D

 

Jos sattuu kantamaan puukkoa tai muuta teräasetta yleensä rinkassa, niin se kannattaa jättää pois. Tutkivat laukut aika tarkasti.

Mach 2 lippuun sisältyi ilmainen tavaroiden säilytys, joten tuolla voi poiketa isommankin kantamuksen kanssa.

 

Säätila saattaa vaihdella varsin paljon. Vaikka Swindonissa näyttää satavan, luo iso kiitorata oman mikroilmaston erinomaisella auringonporotuksella...

 

Vielä lisäys: Aikaisemmin perjantaina on päässyt erillisellä kuvausbussilla myös kiitoradan toiselle puolen, jonne parkkeerattu osa koneista.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Samassa bussissa oli muuten joku kaveri Kaarinan kaupungilta, hänelle terveisiä :D

 

 

Veikkaan että kyseessä oli kaikkien lentokone T-paitojen keräilijöiden äiti Kari Kandelberg!

 

Ja majoitusta kannattaa kysyä myös pikku Bed & Breakfest paikoista Fairfordista pohjoiseen ja muuhun suuntaan kuin Swindoniin. Hotellejakin Swindonin ympräistössä on monia eri hintoja. Osa porukasta majoittuu esim. Bristoliin ja kulkee joka aamu/ilta junalla edes takas, eli kannattaa laskea mikä on halvinta.

 

ja kuten Jukka sanoi, eli voi olla mitä tahansa. 1987 vettä satoi niin paljon että menin seisomaan kahden pakettiauton ahtaaseen väliin sateenvarjon alle ja luulin löytäneen suht hyvän suojan sateelta kunnes jalat vajosi mutaan (nurmikko jonka sade teki mudaksi). Vuonna 1989 oli taas niin kuuma että kun istuin platalla niin betonin väleissä olevat bitumi oli sulana ja shortseihin jäi ikuinen musta rantu bitumia!

 

Perttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä juuri tullut tiedote RIAT:sta:

 

We are writing to inform you that the MACH 2 FRIAT membership is now SOLD

OUT and that only 10 MACH 1 FRIAT memberships are now available.

 

Limited numbers are still available for the MACH 3 memberships. MACH 3

offers the serious aviologist the full RIAT treatment. From the moment the

first aircraft arrives to when the last departs, MACH 3 members will be

able to enjoy every twist and turn from the best seats in the house.  This

six day package offers members everything they need - and more - for a

memorable visit to RIAT. The package includes:

6 day fully inclusive package

Free admission to park and view Wednesday to Friday and on Monday

Enclosure access from Thursday to Monday

Priority seat in elevated grandstand

Complementary daily movement sheet

Free RIAT 2006 official souvenir programme

10% discount voucher against products purchased from the RIAT official

merchandise sales unit in the FRIAT enclosure

Surprise gift

Left luggage facility

Dedicated parking on Thursday, Friday & Monday

Exclusive FRIAT entry point at every gate (after security checks) on

public days

 

To avoid disappointment book your memberships now!

 

RIAT Customer Services

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos vinkistä Perttu!

 

Siis MACH 3:lla saa täyden palvelun paketin ( suomennettuna heikosti ):

 

- ke-pe & ma sisäänpääsyt Park & View-alueelle.

 

- to - ma aidattu alue (?) kuvaajia varten.

 

- ylärivin istumapaikat katsomossa ( mahdollistaa myös kuvaamisen seisten ? ).

 

- päivän "menut" plus muut tilpehöörit tavaransäilytyksellä ja omilla sisäänkäynneillä.

 

Onkos kellään vielä kokemusta noista istumapaikoista? Toisaalta seisominen käy selän päälle ja kyynärpäätaktiikalla paikan pitäminen eturivissä lippusiiman vieressä kuluttaa...niin jos pääsee laukomaan katsojien päiden yli... kuullostaa lupaavalta  ;).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aidattu alue pitää sisällään kallistetun katsomon, omat vessat, oman tarjoiluteltan missä ruokaa juomaa ja tilpehööriä. Myös tavarasäilytys alueella. Alueelle pääsee vain näillä MACH passeilla. Katsomossa voi seisoa vain ylärivillä joka täytetään ensimmäisenä varanneilla, mitä myöhempää varaa, sen alempana on. Et tavitse enää erillistä sisäänpääsylippua näytökseen, FRIAT passisi riittää. Näin ainakin ennen, FRIAT tuotetta on varmasti kehitetty viime käyntini jälkeen (ainakin hintaa on :P)

 

Istumapaikat olivat normaaleja muovituoleja siirrettävissä katsomoissa, niitä missä istuin kääntyy alas, kun käyt istumaan. Todella huonolla onnella, edessäsi on pitkäselkäinen henkilö, valkoinen lippis päässään. Kuviin tulee sillon alareunaan helposti vaaleata huntua. Kuvaaminen istualtaan on muuten helppoa, mutta painavien lasien kanssa voi illalla lihaksia särkeä. Jostain syystä kädet joutuu kovemmalle, vaikka periaatteessa ei pitäisi olla eroa seisooko vai istuuko. Pannatessa ei tietenkään voi käyttää kun selkää ja päätä, koska pakaroista alaspäin olet penkissä. Jos homma arveluttaa, niin heitä puutarhatuoli takakonttiin ja käy kentällä kokeilemassa.

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Jukka! Tämä selvensi homman. Perskuta rallaa...näin "oudossa" & tyyriissä näytöksessä ei ole tullut oltuakaan.... Näköjään lisätty koneita; B-1, B-52 ja MiG-29OVT.

 

Minä kiitän kaikkia neuvoja & vinkkejänsä jakaneita. Saa pistää lisää, jos vielä jotain tulee mieleen!

 

Täällä oli myös juttua katsomossa kuvaamisesta:

 

http://www.scramble.nl/forum/viewtopic.php?t=18493

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noista katsomopaikoista tarkennusta vielä (vaikka Jukka H. taisi tämän selväksi tehdä)

 

Alue rajautuu siis ... sallitun alueen rajalle... tarkoitan, ettei siihen pääse muuta porukkaa kuin Mach lipun ostaneet, voit siis olla katsomossa, taikka tällä istumakatsomon pituisella (oliskohan 70m liioittelua) ja n. 10m leveällä kaistaleella.

300mm linssi riittää hyvin kuvatessa kiitoradan koneita.

 

Koneiden rullaus tapahtuu kiitoradan toisella puolen jolloin pikku kummut voivat aiheuttaa kuvatessa ongelmia, renkaat ei näy kokonaan, siinä mielessä tuo korkeammalla oleva katselupaikka hyväksi.

 

Pääsyliput toimitetaan postitse vasta heinäkuussa. Itse käynyt tuolla muun turistihörhöilyn yhteydessä, jolloin lippujen käsiinsaaminen aiheuttanut hieman sydämentykytystä. Taisin muuten soittaa ja pyynnöstä lähettivät liput aikaisemmin.

 

Onhan noi liput tyyriitä, mutta itse olen "selitellyt" :-[ asian vertaamalla hintaa esim. konserttilippuihin, parin tunnin (jos et katso lämppäreitä) esityksestä saa maksaa 50- 80€. RIATissa toimintaa 9-17.. ja tauotta! koneet lentää minuutti aikataululla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos selvennyksestä. Juu...kaikkihan on suhteellista. Koska toi MACH 2 oli loppuunmyyty, niin piti ottaa sitten toi MACH 3:n. Käydään nyt kääntymässä  ;).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuonne  RIATiin olisi itselläkin tarkoitus lähteä. Samalla on tarkoitus kiertää Lontoon museoita ja  käväistä edellisenä viikonloppuna tuolla Duxfordissa, jossa näyttäisi olevan Flying Legends Air Show.

Olisiko kellään vinkkiä kohtuu hintaisista majapaikoista, kulkuyhteyksistä ja ”must see” jutuista ja paikoista? Kaipa tuolla on parempaakin tekemistä kuin potkia kiviä tai katsella maailmaa huurteisen lasin läpi.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Olisiko kellään vinkkiä kohtuu hintaisista majapaikoista, kulkuyhteyksistä ja ”must see” jutuista ja paikoista? Kaipa tuolla on parempaakin tekemistä kuin potkia kiviä tai katsella maailmaa huurteisen lasin läpi.

 

Yksi vierailun arvoinen paikka ilman muuta on RAFn Museo pohjois-Lontoossa ja toinen on tietysti Imperial War Museum Lontoossa. Myös Science Museum omaa näyttävän kokoelman ilmailuhistoriaa.

 

Noihin saa uppoamaan jo pari-kolme päivää :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Flypast lehdessä (muistaakseni toukokuun numerossa jossa Avro Schackelton kannessa) on täydellinen listaus Britannian ilmailumuseoista. Lontoon ympäristössä niitä on kymmeniä!! Toivottavasti muistan lehden oikein sillä lueskelin just Fly Pastia ja Aircraft Illustratedia.

 

T: Perttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noista katsomopaikoista tarkennusta vielä (vaikka Jukka H. taisi tämän selväksi tehdä)

 

Alue rajautuu siis ... sallitun alueen rajalle... tarkoitan, ettei siihen pääse muuta porukkaa kuin Mach lipun ostaneet, voit siis olla katsomossa, taikka tällä istumakatsomon pituisella (oliskohan 70m liioittelua) ja n. 10m leveällä kaistaleella.

300mm linssi riittää hyvin kuvatessa kiitoradan koneita.

 

Koneiden rullaus tapahtuu kiitoradan toisella puolen jolloin pikku kummut voivat aiheuttaa kuvatessa ongelmia, renkaat ei näy kokonaan, siinä mielessä tuo korkeammalla oleva katselupaikka hyväksi.

 

Pääsyliput toimitetaan postitse vasta heinäkuussa. Itse käynyt tuolla muun turistihörhöilyn yhteydessä, jolloin lippujen käsiinsaaminen aiheuttanut hieman sydämentykytystä. Taisin muuten soittaa ja pyynnöstä lähettivät liput aikaisemmin.

 

Onhan noi liput tyyriitä, mutta itse olen "selitellyt" :-[ asian vertaamalla hintaa esim. konserttilippuihin, parin tunnin (jos et katso lämppäreitä) esityksestä saa maksaa 50- 80€. RIATissa toimintaa 9-17.. ja tauotta! koneet lentää minuutti aikataululla.

 

Tänään kolahti postista RIAT:in vahvistus "Friends of The Royal International Air Tattoo 2006"-jäsenyydestä. Lupasivat postittaa jäsenkortin ja istumapaikkatiedot viikolla 24 eli noin kuukautta ennen tapahtumaa.

 

Ihan kiitettävää toimintaa  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja tänään ( kuukausi ennen H-hetkeä ) posti toi "kisaliput" kaulaan ja aimo annoksen tiedotteita ja mainoksia. Hyvin homma pelittää ainakin vielä....

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään