Guest Henksu

Seinäjoki / EFSI

4 viestiä aiheessa

Lentoaseman tiedot

Seinäjoki

ICAO-koodi: EFSI

IATA-koodi: SJY

 

Lentokentäntie 60

60760 POJANLUOMA

Puh.+358-(0)6-4219 611

Fax.+358-(0)6-4219 699

Avoinna arkisin klo 5:00–19:30

 

www-osoite

http://www.seinajoenlentoasema.fi/

Kiitotiet:

14/32 (1543x30 m)

 

Radiotaajuudet:

AFIS 123.600

 

 

Seinäjoen lentoasema on kohtuullinen paikka lentokoneiden kuvaamiseen. Parhaimpiin kuvauspaikkoihin pitää olla lupa (pääsy aidan sisäpuolelle) mutta kuvata voi mainiosti myös aitojen ulkopuolelta.

 

Seinäjoelle liikennöi säännöllisesti Finncomm yhteistyössä Golden Airin kanssa. Finncomm lentää tällä hetkellä kaksi vuoroa ATR42-koneilla ja loput vuorot Golden Airin Saab 340-koneilla. Vuoroja on keskimäärin 4-5 päivässä. Kesäisin EFSIllä on yleisilmailutoiminta ja eritoten purjelentotoiminta vilkasta. Myös erilaiset charterit ja ambulanssilennot ovat jokaviikkoista herkkua kesäisin.

 

Paras paikka kuvata koneita EFSIllä on platalle johtavan autoportin luona. Korkea aita haittaa hieman kuvausta mutta jos saat kamerasi aidan rakoon niin mahdollisuudet ovat loistavat. Varsinaisia laskeutumis/nousu kuvia ei siitä paikasta saa.

 

Aitojen ulkopuolella ei ikinä ole kuvaamista moitittu ja se on rengonharjusäätiön pitämässä turvainfotilaisuudessakin hyväksytty. Aitojen sisäpuolella pitää olla ID tai ilmailija kulkulupa (anottava erikseen). Vaikka tuo lupa olisikin, joskus tulee sanomista mutta eivät he varsinaisesti estä kuvaamista.

 

 

Kuvauspaikat

 

efsi.jpg.59684d081173f0ef712c0301608d0d79.jpg

 

 

1. Asematasoportti. Lentokentäntietä ajaessasi ennen käännöstä oikealle kohti parkkipaikkoja, jää portin luo. Siitä kohdasta saa parhaiten kuvia. Koneiden parkkeeraussuunta ei ole vakio, joten siitä voi saada mielenkiintoisiakin kulmia ja valaistuksia.

 

 

 

 

2. Lähestymislinja. Jalasjärventietä ajaessasi kun käännyt lentokentäntielle, käänny heti vasemmalle pienelle "huoltotielle" joka menee lähestymisvalojen alle. Siinä et ole tukkona tielle ja saat hyviä kuvia, jos keli suo. Koneet harvoin kiertävät kiitotielle 14 (väh. 10kts tuuli että tulevat). Vastavalo on usein ongelmana tässä paikassa, joten aamut ovat parhaat, tosin laskevan ilta-auringon valossa saisi mielenkiintoisia yritelmiä.

 

2.jpg.0c06b655eaf5530a118681e8ebcecec0.jpg

>1.jpg.96ed75dcebcc8caad8eb54ab7c85ca81.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Bonjour!

 

Tuossa eilen pyörittiin "puolipäivää" Kitinoja Teemun kanssa ympäri EFSIä, etsien uusia spottauspaikkoja, kun kentän ympäristö - sisäänajoteineen - on muuttunut jo aika päiviä sitten..

 

Uusi sisäänajo kentällehän tapahtuu Jalasjärvi-Seinäjoki -tieltä Teboilin (Peräseinäjoentielle) kohdalta. Vanha sisäänajotie on katkaistu, toimien nyt huoltotienä kiitotie 14. pään kiertäen. Tämä huoltotie on "valahtanut" niin alas, että aiemmassa kartassa kohdaksi 2 merkitty spottauspaikka on toimimaton ja siksi poistimme sen tästä kokonaan. Tätä samaista huoltotietä kun jatkaa ohi EPIK:n kerhorakennuksen, löytää monta hyvää kuvauspaikkaa (2) aidanraosta (isoreikäinen aita tuolla puolella) sekä erilaisilta kivikasoilta aidan yli.

 

Jos taas sisäänajotieltä kääntyy tornin alta heti oikealle ja jatkaa lentokonehallien ohi, löytää ihan kelvollisia lähestymiskuvaukseen sopivia paikkoja (3).

 

Yllätyimme itsekin, miten mielenkiintoisen kuvauspaikan (4) löytää, jos Seinäjoen keskustasta päin tullessa kääntyy jo pari sataa metriä ennen lentokenttää vasemmalle, Honkakyläntielle, jota pitkin ajelee vajaa parisen kilometriä. Pienellä vaivalla ja laillisesti pääsee hienosti ihan lähetysmislinjan alle, miltei kiitotie 32. kynnykselle, josta saa varmasti onnistuneita lähestymiskuvia. 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Suhtautuminen EFSIllä on varsin myötämielistä, eikä kentän laidalle ole raahattu ylimääräistä rojua tielle. Myöskään liikkumiskieltoja ei yllä esitettyihin paikkoihin ole.

 

Jotenka nyt vaan kaikki kuvaamaan Seinäjoen (Finncomm) Kansainvälisen (Finncomm) mielenkiintoista ja (Finncomm Finncomm) vaihtelevaa liikennettä  ;D

 

-Tony-

 

PS: se Teboilin kahvi on sitte tosi.. no,  :thmbdn:

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siellä joku jo näyttikin löytäneen nelospaikan yks päivä.  :)

Vielä kun saataisiin jatkeen myötä sitä liikennettä.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään