Mika Koso

Windows XP ongelma

16 viestiä aiheessa

Hei,

 

Viimeiset päivät, kun olen käynnistänyt pöytätietokoneeni kotona, niin alussa se on pitänyt ihmeellistä ääntä. Epäilen, että kyseessä voisi olla CPU:n tuuletin. Avasin koneen tänään ennen käynnistämistä ja kaikki näytti olevan kunnossa ja poistin samalla hieman pölyjä pois. Olen hankkinut viime heinäkuussa uuden AMD prossun ja tuulettimen (Nexus).

 

Ongelma on, että Windows XP Pro jämähtää paikalleen saman tien käynnistyksessä eli sininen viiva lopettaa liikkumisen, mutta Safe Mode onnistuu. Koska sain eilen päivityksen, niin olen myös koittanut restore pointtia kaksi päivää taaksepäin, mutta ei tulosta. Osaako kukaan sanoa, mihin tämä viittaa?

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hei,

 

Jaa-a, ainakin safe-mode antaa mennä sisälle, joten onko kuitenkaan kiintolevyn rikkoutuminen kyseessä.  ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei voi olla kovalevyn rikkoutumisesta tosiaan kiinni, koska jos kovalevy olisi hajalla ei Windows käynnistyisi edes siniseen viivaan asti. Kuinka kauan olet odotellut tuota käynnistymistä. Itselläni on joskus ollut noita ja tuntuu jäävään jumiin mutta muutaman minuutin päästä lähtee käyntiin.

 

Oletko ajanut scandiskia ollenkaan? Saattaisi auttaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hei,

 

Asiaa, chkdsk komennon jälkeen koko härpäkkä ei suostu käynnistymään edes safe-mode tilassa vaan jämähtää paikalleen. Onpa hienoa, pitänee asentaa koko käyttis varmaan uudelleen vai onko mitään muuta tehtävissä :-\

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei hyvä. Tiedän kyllä että tuo ei ollenkaan mukavaa tuo Windowsin uudelleen asentelu. Itse asentelin juuri kun hankin uuden emon ja prossun. Ajattelin että menisi vähän kuin plug-and-play menetelmällä, mutta eihän windows noiden päälle mitään ymmärtänyt ja heitti bluescreeniä heti biosin ruudun jälkeen. Hukkasi samassa myös C-osion, D kyllä löytyi mikä sijaitsee samalla levyllä.

 

Voisiko kyseessä kuitenkin olla tapaus jonka aiheuttaa tuo CPU:n tuuletin. Tarkoitan siis lähinnä sitä että prossu ei toimi oikein ja windows ei näin pysty toimimaan oikein->kaatuminen.

 

Tuo windows kuitenkin vaikuttaa tavallaan toimivan eli käynnistyy mutta jää jumiin. Tällöin ei tarvitse kaikkea asentaa uusiksi vaan ajat vain Windowsin levyltä korjaavan asennuksen, jos tuokaan ei auta asennat vain päälle. Päälle asentaminen ei ole paras vaihtoehto mutta korjaa ainakin ongelmat eikä muistaakseni menetä mitään tietoja eli ei tarvitse asentaa kaikkia laitteita ja ohjelmia uusiksi. Tuohan ei tavallaan olisi paha muuten kuin että noin 30min arvokasta elämää menee hukkaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tervehdys,

 

Näinhän se on, mutta ehkäpä joku super-guru täällä osaa vastata tähän ongelmaan: CPU tuuletin *ettuilee? On vaan meinaa aika sattuvaa, että kone kuulosti kuin heikosti käynnistyvä auto kovalla pakkasella, joka kuitenkin pienen kaasuttelun jälkeen lämpenee normaaliin käyntiääneen...

 

Ei helvete, mutta kun on tärkeitä sähköposteja  >:( Muusta viis, noh...onhan se Flight Simulator myös siellä ja itse asiassa ajattelin lentää lennon sunnuntaina, mutta taitaa jäädä kaukaiseksi haaveeksi. Aika absurdi tilanne omalta kannaltani katsottuna...

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko sinulla käytössä Outlook vai mikä sähköpostin ohjelmana? Nuo viestit on nimittäin aika helppo ottaa talteen.

 

EDIT: Kun DOS sinulla ilmeisesti käynnistyy ainakin

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Katselepa DOSin komentoja netistä, jos Windows ei suostu toimimaan. Helpottaa tietysti jos sinulla on kovalevy mitä et aio formatoida tarpeen tullessa. Voit silloin kopioida viestit talteen sille kovalevylle. DOSsissa kun ei polttavat asemat toimi.

 

Outlook Expressissä menee mailit seuraavan kansioon (en usko että poikkeaa paljon Outlookista). Minulla on näin:

D:\Documents and Settings\Jalonen\Local Settings\Application Data\Identities\{12345678-9101-12A3-456D-1AB22055501A}\Microsoft\Outlook Express

 

Eli menee seuraavasti. Asema määräytyy Windowsin asennuksen mukaan, eli minulla on Windows ollut D:ssä. Sitten tulee Käyttäjänimi. Kolme seuraavaa kansiota on varmaankin vakiot joiden jälkeen tulee joku ihme numero- ja kirjainyhdistelmä. (Muutin omani siltä varalta että tuo perustuu sarjanumeroon). Sitten kun olet päässyt viimeiseen kansioon niin tuolta löytyy sitten dbx tiedostoja esim. saapuneet.dbx. Kokoa voi olla vaikkapa 100mb:tä yhdellä tiedostolla.

 

Pääset dosissa seikkailussa hyvin alkuun sillä, että komennolla cd .. mennään edelliseen kansioon, seuraavan mennään cd kansionnimi (esim. cd tiedostot). Kopionti menee seuraavasti, jos kopioitaisiin tuo saapuneet.dbx tiedosto G aseman kansioon backup.

 

Copy D:\Documents and Settings\Jalonen\Local Settings\Application Data\Identities\{12345678-9101-12A3-456D-1AB22055501A}\Microsoft\Outlook Express G:\Backup

 

Vähän on hukassa tuo DOSsi itsellä mutta näin se muistaakseni menee. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon se ilman formatointia tehtävä Windowsin asennus eli esim. vanhan päälle. Tällöin voisit ottaa kaiken tärkeän talteen helposti ja sitten formatoida koko roskan jos ei tunnu vieläkään toimivan kunnolla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin .. ja vaikka Windowsin joutuisit asentamaan uusiksi, niin tiedot eivät ole kadonneet. Jos kovalevy on kunnossa..  Koska kun asennat xp:n uusiksi, niin valitse alussa korjaava asennus (=älä formatoi kovalevyä tai muuta), ja mitään tietoja ei pitäisi kadota. Tosin tuon jälkeen pääosa ohjelmista on kuitenkin aivan sekaisin ja vaatii uudelleenasennuksen (rekisteri sekaisin), mutta saat tärkeät tiedot talteen. (jonka jälkeen voit vaikka tehdä uuden asennuksen täysin levy tyhjentäen)

 

Tai toinen vaihtoehto on asentaa xp kokonaan uudelle/tyhjälle kovalevylle, ja kun on asennettu, niin kytket vanhan levyn rinnalle kiinni (slaveksi) ja voit sieltä kopioida sitten tiedot pois.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos Safe modeen meno onnistuu, niin vika voi olla jossakin driverissa tai ohjelmassa, joka ladataan residentiksi. Aja MSCONFIG ja poista sillä ruksit kaikkien residenttien ohjelmien osalta. Luvaton residentti eli virus on aina mahdollinen.

 

Windowsin päälleasennus ei sotke mitään ja oletusarvoisesti mitään ei tarvitse uudelleenasentaa. Hämäävästi Windowsin asennusohjelmaa CD:ltä käynnistettäessä alkurotinoiden (minuutteja) jälkeen tulee vaihtoehto "mene korjaustilaan". Eipä se mikään isompi korjaustila kuitenkaan ole, vaan pelkkä aivokuollut komentotulkki aivan perustason toimiin. Ohitetaan "korjaus" ja mennään edeten asennukseen. Silloin, mikäli ainakin tärkeimmät XP:n systeemitiedostot löytyvät, on mahdollista aloittaa "repair this installation of Windows" tms, nyt en muista tarkalleen sanamuotoa. Auttaa lähes aina.

 

Muuten DOS-komentojen ajo DOS-buutilla vaatii, että XP ei ole asennettu oletusarvoisella NTFS-tiedostojärjestelmällään, vaan FAT32:lla. Lisäksi DOS-komennot eivät tue pitkiä tiedostonimiä, joten parhaassakin tapauksessa nimet on katkottu  ~ -merkeillä ja numeroilla.

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tervehdys,

 

Koitin MSCONFIG työkalua ja poistin käytöstä phqg.exe filun + F-Bot.exe, joka ei löytänyt viiruksia. Katselin "services" & "startup" kohtia, mutta onko nämä oikeat kohdat? Ainakaan en löytänyt mitään epäillyttävää näistä kohdista, paitsi juuri tuo phqg.exe filu. Hmm, onko Jarmolla lisäohjeita liittyen MSCONFIGIN käyttöön?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No menee hieman ohi aiheen, mutta itse koin saman ongelman tänään, mutta onneksi sain helposti ratkaistua sen. Koitin käynnistää monta kertaa, mutta ei auttanut aina jäi sininen palkki jumiin.

 

Sain sen jälkeen homman pelittämään kun otin virtalähteestä virran pois ja sitten johdon pois virtalähteestä. Muutaman sekunnin jälkeen johto paikalle ja Windows käynnistyi helposti.

 

Joskus näissä voi olla helppokin ratkaisu (onneksi)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Outlookin kansio on <levy>:\Documents and settings\<käyttäjä>\Local settings\Application data\Microsoft\Outlook. Omat kansiot ovat tiedostossa outlook.pst ja mahd. arkistokansiot tiedostossa archive.pst. Ne sisältävät viestien lisäksi myös, osoitekirjan, kalenterin, tehtävät ja muistilaput, mutta ei tiliasetuksia. Local settings -kansio on piilotettu, eli piilotettujen kansioiden näyttäminen pitää laittaa päälle.

 

Kiintolevyä ei tarvitse formatoida uudelleenasennuksessa, mutta hyvä olisi saada Windows-, Programs- ja Documents and settings-kansiot tyhjäksi. Jos et saa profiilistasi tiedostoja talteen muuten, niin Windowsin päälleasennuksella saat luultavasti koneen käyntiin. Sitten voit kopioida tiedostot talteen ja tehdä asennuksen uudestaan kunnolla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään