Ville Jalonen

Ulkomaat-vaatimukset

5 viestiä aiheessa

Ihan kiinnostuksesta ajattelin kysyä että mitens on ulkomailla näkövaatimukset liikenne lentäjillä,siis varmaankaan kaikissa maissa ei ole samat vaatimukset Suomessa ja siis esim.värinäön suhteen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Euroopan sisällä on kaikissa maissa samat JARin vaatimukset. Mikäli nyt olen käsittäny oikein sen systeemin, paremmin tietävä saa tarkentaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, periaatteessa samat, mutta mielestäni ainakin Porissa sijaitseva Suomen Ilmailuopisto ei mielestäni ota rajatapauksia, vaan katsovat tarkkaan sen hetken terveys/ym. tilanteen ja "ennustavat" tulevaa (jos tilanne terveyden/näön kannalta oletettavasti huononee, sisään ei oteta). Mites muuten Pilot Factory ja Salpauslento? Hinta älytön, mutta "ennustetaanko" niissä? Hakijoita kuitenkin riittää niin Ilmailuopistoon valitaan (tietenkin ;D) vain parhaat.

 

Mutta mites esim. Italiassa ja sen suunnan maissa, ainakin henk. koht. fiilis on, ettei siellä olla aivan yhtä tarkkoja kuin täällä. Tietävämmät kertokoot.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin, tuli muuten mieleen, että mites Euroopan vaatimukset eroaa sitten esim. Aasiasta? Saako siellä liikennelentäjän paperit helpommin/vaikeammin kuin täällä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En nyt muista noita USA:n vaatimuksia naon suhteen medikaaleissa(1. ja 2. luokka), mutta tietyissa tapauksissa on mahdollista saada waiver, mikali nako on korjaamattomana heikompi kuin sallittu, mutta linsseilla korjattuna tayttaa vaatimukset.

 

Mita tulee varisokeuteen, niin olen tavannut yhden lentajan, jolla oli puna-vihersokeus ja hanelle oli myonnetty waiver, joten oli saanut 1.luokan medikaalin. Silloin kun tapasin hanet, han toimi lennonopettajana ja 135 pilottina, mutta kuulemma oli hakeutumassa Alaska Airlineksen palvelukseen.

 

USA:ssa ainakin voi hankkia liikennelentajan paperit, vaikka olisikin naossa vikaa...eri juttu sitten palkkaako mikaan lentoyhtio tallaista pilottia. Kaipa tuo on yhtiokohtainen juttu.

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään