Harri Koskinen

Helsinki-Vantaan asematasolla käynnistyy toukokuussa laaja perusparannustyömaa

12 viestiä aiheessa

Ilmailulaitos

Helsinki-Vantaan lentoasema

Lehdistötiedote 12.4.2006

 

HELSINKI-VANTAAN ASEMATASOLLA KÄYNNISTYY LAAJA PERUSPARANNUSTYÖ

 

Helsinki-Vantaalla käynnistyy laaja lentokoneiden pysäköintialueen perusparannustyömaa. Rakennustöiden vuoksi kiitotien 2 käyttöön tulee rajoituksia, ja lentokoneiden laskeutumissuunnat muuttuvat toukokuun alusta syyskuun alkuun. Myös osa kotimaanterminaalin matkustajasilloista on tuolloin poissa käytöstä. Matkustajia kuljetetaan terminaalista lentokoneille tavallista enemmän lentokenttäbusseilla.

 

Työmaa sijaitsee asematasolla kotimaanterminaalin ja liikelentoterminaalin edustalla ja sen vaikutukset ulottuvat kiitotielle 2 asti. Tämän vuoksi nouseva ja laskeutuva lentoliikenne ohjataan kiitoteille 1 ja 3. Se vaikuttaa laskeutumissuuntiin, sillä normaalisti lähes puolet lentokoneista laskeutuu kiitotielle 2. Toukokuun 2. päivästä syyskuun 4. päivään tavallisesti luoteesta laskeutuvat koneet tulevat nyt kiitoteille 1 ja 3 valtaosin koillisesta. Lentokoneiden aiheuttamaa melua voi havaita enemmän Keravalla, Tuusulan Maantiekylän suunnassa ja Vantaalla Korson suunnassa sekä hieman enemmän Länsi-Vantaalla. Samaan aikaan lentokoneiden melu vähenee Tuusulan Myllykylän ja Nurmijärven Palojoen suunnalla.

 

Osa kotimaanterminaalin matkustajasilloista on tuolloin kiinni. - Lentokoneet ohjataan pysäköimään avoinna oleviin matkustajasiltoihin ja ulkopaikoille, kertoo johtaja Reijo Tasanen Ilmailulaitokselta.

 

Ilmailulaitos on jo viime kesänä valmistautunut perusparannukseen rakentamalla 13 uutta ulkopaikkaa lentokoneille. Kesäksi on myös vuokrattu lisää linja-autoja ja hankittu kuljettajia, sillä matkustajia kuljetetaan lentokoneisiin lentokenttäbusseilla tavallista enemmän. Peruskorjaus ei vaikuta matkustajien liikkumiseen terminaalissa. Seuraamalla opasteita ja aikataulumonitoreja matkustajat ohjautuvat automaattisesti oikeaan paikkaan.

 

Perusparannustöiden aikana uusitaan asematason asvalttipäällyste kotimaanterminaalin edustalta liikelentoterminaalin edustalle asti. Samalla uusitaan myös valo- ja sähköjärjestelmiä. Rullausväylille rakennetaan keskilinjavalot ja rullausteiden risteysalueita avarretaan. Lisäksi laajennetaan asematasoja 2 ja 3 sekä uusitaan viemäröintejä. Asematasolle 2 rakennettava uusi de-icing-alue eli jäänestokäsittelyn alue yhdistetään asematason 1 glykolinkeräysjärjestelmään. Asvaltointityö käsittää noin 150.000 neliömetrin suuruisen alueen. Kokonaiskustannukset ovat noin 8 miljoonaa euroa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kertoisiko joku tyhmälle, että mitä kiitoteitä nämä ykköset ja kakkoset tarkoittavat? Kakkosen arvelevan olevan kiitotie 15:sta, mutta mites muut? ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moips!!

 

Mihinkähän ohjaavat" Finnair Cargon" koneet? Niin siis seisontapaikoille.Ahdasta tulee kun on tuo työmaa.

 

-Jukka :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikö tämä ole hyvä uutinen spottaajien kannalta? No 33:lla on kiva spottailla laskeutuvia, mutta 15:sta laskeutuvia ei oikein kunnolla näe muualta kun tiilikasalta ja siitäkin o vielä matkaa 15

 

Eli koko kesän on 04R/22L ja 04L/22R käytössä mistä ainakin minä pokkarin kanssa liikkuva pidän :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moikka!

 

Juu.Spottereille ja muillekin katsojille mukavat ajat tiedossa.Ja nyt voisivat sitten alkaa toteuttamaan samoin tein spotteriterassia ;).

 

-Jukka :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös noi Kiitotiet ole niin kuin vanhemmuus järjestyksessä ? Juu siis itekki vaan olen spottailut lentokoneita pitäisi ostaa digipokkari ja sitten vaan 04L kallioille kököttelemään  ;) .

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja Keravan suunnassa asuville on tiedossa h....tillinen metelikesä kun kaikki laskeva liikenne tulee täältä päältä...

 

Kaikilla ei ole yhtä herkät korvat kuin sinulla, Emppu :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään