Jaakko Rissanen

Ilmailukauppoja Moskovassa?

4 viestiä aiheessa

Moi,

 

löytyykö Moskovasta ilmailuaiheisia kauppoja? Aikaa löytyy mahdollisesti myös yhdelle visiitille jollekin kaupungin kentistä, mitä suosittelette?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kirjakauppa "Transportnaja kniga", Krasnyje vorota-metroaseman idänpuoleisen sisäänkäynnin vieressä.

 

Suurten sota/ilmailumuseoiden yhteydessä on myös kirja/mallikauppoja:

- Neuvostoarmeijan keskusmuseo (paljon lentokonekamaa näytteillä sekä sisä- että ulkotiloissa), osoite Ploshshad Kommuny (tämä on mainittu kaikissa turistioppaissa, kuten myös seuraava):

- Suuren Isänmaallisen Sodan museo, Poklonnaja gora

- Frunzen ilmailu- ja avaruusmuseon (os. Krasnoarmejskaja ulitsa) yhteydessä Moskovan ehkä suurin ilmailukirja/mallikauppa. Huom: kauppa ei sijaitse museon pääsisäänkäynnin yhteydessä, vaan "nurkan takana", museon avaruusosaston vieressä.

- Zhukovskin ilmailumuseo (TsAGIn ent. rakennuksen yhteydessä), Ul. radio; pieni ja viehättävä museo (joskus myös kirjoja myytävinä)

 

Laitakaupungilla löytyy myös muita erikoiskauppoja, mutta ne on (kielitaidottomalle) suhteellisen vaikea löytää.

 

hyvää matkaa

cfg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hei,

sitten kielitaitoiselle pari lisävinkkiä:

 

- toinen hyvä malli/kirjakauppa sijaitsee Sokolniki-metroaseman vieressä. Valitettavasti en muista kaupan nimeä, mutta se sijaitsee n.100 m pohjoiseen metroaseman idänpuoleisesta sisäänkäynnistä, puistossa olevassa erillisessä pienehkössä rakennuksessa (eli kun tullaan metrosta ylös vasemmalle, oikealla puolella on taas McDonalds). Kun kävellään ko. kauppaan ohitetaan useita isoja kauppoja, ja jalkakäytävällä myydään/korjataan polkupyöriä; siis ulkona!).

 

- sitten ehdottomasti paras ja halvin (!) paikka hankkia ilmailukamaa on AINOASTAAN maanantai-iltaisin (klo 17-19) toimiva militaria-alan kirpputori. Osoite on "Dom kultury Moskvoretshe" (os. Kashirskoje shosse 48), eli metroasema Kashirskoje mistä sitten kaksi bussipysäkinväliä eteläänpäin. Tässä viikoittaisessa tapahtumassa voi tavata lähes kaikki alan merkkihenkilöt, kirjoittajia ja ilmailutoimittajia jotka myyvät omia tuottteitaan halvemmalla kuin muualla! Tarjolla on sekä uusia että vanhoja julkaisiuja, malleja ja mallailutarpeita, videoita, mitaleita, uniformuja, valokuvia, joskus jopa vanhoja ohjekirjoja ja ohjesääntöjä jne. Tämä venäläisittäin "pienoimallikerho" toimii siis valitettavasti vain maa iltana.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään