Yrjö Haapala

USA:n ilmavoimien sivusto vuoti Air Force Onen tietoja

1 viesti aiheessa

MikroPC.net - ti 11.4.2006 kertoo:

 

Yksityiskohtaisia tietoja Yhdysvaltain presidentin lentokoneesta löytyi ilmavoimien verkkosivuilta. Sivuilla oli koneen pohjapiirros sekä tietoja ohjustentorjuntajärjestelmästä ja koneen happisäiliöiden sijainnista. Ilmavoimia tietojen löytymisestä sivustolta varoitti San Francisco Chronicle -lehti viime viikolla.

 

Nimellä VC-25A tunnetun modifioidun Boeing 747-200B -koneen maksimilentokorkeus on julkisten lähteiden mukaan 13,7 kilometriä. Kolmikerroksisessa koneessa on erillinen presidentin työhuone, makuuhuone, viestintätilat ja oma pienoissairaala. Suurin osa koneen huonekaluista on käsin tehtyjä.

 

Konetta kutsutaan usein myös Lentäväksi Valkoiseksi taloksi ja tilaa siinä on 70 matkustajalle ja 26 miehistön jäsenelle. Suurimman osan kakkoskerroksesta vie neuvotteluhuone. Vuonna 1990 valmistunut kone voidaan tankata ilmassa.

 

”Selvitämme kuinka tiedot joutuivat sivuille ja kuinka ne saadaan sieltä pois”, kertoo presidentin lentotoiminnasta vastaavan Andrewsin lentotukikohdan 89. lentueen everstiluutnantti Bruce Alexander. Ilmavoimien selvittäessä salaamiskäytäntöjään levisi verkossa tieto useilla muillakin sivustoilla sijaitsevista teknisistä konetta käsittelevistä pdf-dokumenteista.

 

Koneesta on myös olemassa identtinen kopio huoltojaksoja varten. Koneessa on muun muassa 85 puhelinta ja suoja ydinräjähdyksen aiheuttaman emp-pulssin varalta, listaa TheAviationZone-sivusto lukuisten muiden sivustojen tavoin.

 

Presidentin käytössä oleva kone käyttää ilmavoimien sivujen mukaan radiokutsua 'Air Force One'. Varapresidentin käytössä puolestaan on radiokutsu Air Force Two, jonka takaa löytyy useimmiten Boeing 757-200 -muunnos. Myös C-40 Clipper -malli on joskus liikenteessä Air Force Threenä.

 

Juha-Matti Laurio

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään