Juha Paulavuo

Nigeria parantaa lentoturvallisutta 150 miljoonalla taalalla

6 viestiä aiheessa

Nigeria satsaa lentoturvallisuuteen 150 miljoonaa USD, kolmannes tästä menee Lagosin lennonjohtotornin uudistustöihin. Myös Lagosin kentän toisen kiitotien avaaminen mahdollistuu satsauksen myötä.

Reuters

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentoturvallisuuden parantaminen Nigeriassa on hieman vastatuulessa, koska 160 miljoonan dollarin kassa on käännetty  ;) tuntemattomiin taskuihin eikä mitään laitteita ole ostettu.

 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/7470829.stm

Kukas sen on kääntänyt, joku poliitikko vai kenties presidentti? Eihän siinä mikään auta jos presidentti tai joku pääministeri päättää, ettei lentoturvallisuuteen panosteta, niin silloin ei panosteta. Laitetaan nuo rahat ennemmin vaikka presidentin virkistyskassaan ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ainakin presidentin lentokonehalli on Abujan kentällä sen verran täynnä, että sinne ei mahdu uusia, mutta tilaa siellä löytyy, joten ainahan voidaan rakentaa uusi halli, johon voidaan sijoittaa muutama bisnesjetti vaikka kenkien kuljettamista varten. Matkalaukuille on jo omia koneita: turboproppeja, suihkareita ja koptereita.

 

Toivottavasti saataisiin eri jakso lähestymisille ja lähdöille, sillä alue on ihan jumissa ja vielä samassa tilassa lähestymisen kanssa ja kaikuvassa huoneessa, jossa puhelimet soi ja kaikki jaksot huutaa kilpaa. Ja tietenkin on ajoitettu niin, että kaikki laajarungot tulee ja lähtee yhtaikaa sekä siihen vielä: Arik, Aero ja VN domestic + bisnesjetit ymym. Radioliikenne on ihan omaa ja jokaiseen sanomaan vastataan Nigerian murteella: "That is correct"! ja kuormitetaan jaksoa lisää! Normaali 100 sanan sijasta paikalliset lennonjohtajat nostavat ammattitaitoaan puhumalla 100 tuhatta sanaa minuutissa. Ja aivan sama, mitä kysyt, vastaus on Stand by.

 

=> Tajuton kaaos ja toivoton yhtälö!

 

Vain yksi kiitotie on käytössä, ihan sama mikä tuuli. Vain yksi rullaustie on käytössä, joten ruuhka sen mukainen. Valoja ei 36 päähän ollenkaan rullaustiellä, no ei sitä käytetäkään!

 

Tuubit ovat mallia kiinteä, vain korkeus säädettävissä, mutta arvatkaa toimiiko korkeussäätö?

 

Yksi tai mahdollisesti kaksi puskutraktoria käytettävissä ja marshallia saa aina odottaa.

 

Sisätiloissa mikään ei toimi, ei hissit, ei ilmastointi ja miljoona ihmistä hengailee muuten vaan siellä.

 

Ei Lagosiin tarvita 150 miljoonaa! Ostetaan vain terroristeiltä lähes käyttämätön 20 kilotonnin lataus ja suoritetaan kontrolloitu räjäytys, kuten amerikkalaiset tekivät 2002 tammikuussa sattuneen asevarikkoräjäytyksen jälkeen. Tuosta kontrolliräjähdyksestä lensi rautaa paljon ilmassa päätyen mm. kahvipöydässä istuneen Lagosissa kauan asuneen suomalaispariskunnan pöytään pystyyn.

 

Lagos : The Centre of Excellence   (No hope!)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään