Guest ohjvg

Finnair ja AA uuteen yhteistyöhön

4 viestiä aiheessa

Finnairin ja AA:n tiedote:

-------------------------------------------------

 

 

1.4.2006

 

AA ja Finnair uuteen yhteistyöhön jo kesäkuussa

 

Finnair ja sen oneworld-kumppani American Airlines (AA ), Yhdysvaltalainen maailman suurin lentoyhtiö, aloittavat codeshare-yhteistyön Yhdysvaltojen länsirannikon sisäisillä lennoilla ja Finnairin Euroopan-reiteillä jo kesäkuussa.

 

Finnairin lentonumero tulee Yhdysvaltojen sisäisillä lennoilla AA:n reiteille San Fransiscosta Seattleen, Las Vegasiin ja Los Angelesiin. Kyseisille reiteille on tähän asti ollut yhteys Finnairin New Yorkin lennoilta.

 

Yhdysvaltojen länsirannikon pääasiassa matkailuturismi on alkanut elpyä pitkään jatkuneen hiljaisuuden jälkeen ja AA on toivonut jo pidempään Finnairin aloittavan uudelleen suoran liikenteen San Fransiscoon.

 

Tähän mennessä liikennöinti on hoidettu vaihtoyhteyksien kautta New Yorkin kautta ohuen liikenteen vuoksi. Finnair samoin kuin AA ovat kokeneet käyttämiensä kaukoreittikoneiden Boeing 777 ja MD11 olevan liian suuria kyseiseen liikenteeseen. Liikennevirta on kuitenkin osoittanut elpymistä erityisesti turistimatkailun osalta ja näin ollen molemmat yhtiöt ovat olleet jo pidempään kiinnostuneita markkinasta, joka tällä hetkellä on saksalaisen kilpailijan, StarAlliance:en kuuluvan Lufthansan hallussa.

 

Ohuen reitin suoraksi muuttamisen on mahdollistanut amerikkalaisen lentokonevalmistaja Boeingin uusi konetyyppi 737-700LR. AA on ollut Boeingin pitkäaikainen asiakas ja heillä on 737NG konemallista hyviä kokemuksia. AA muuttaa tulevaisuudessa osan jo olemassa olevista tyypin koneista LongRange eli pitkänmatkan versioiksi. Tällä AA pyrkii säästöihin monilla ohuilla Keski- ja Etelä-Amerikan kuin myös Hawaii:n reiteillä, jotka lennetään jatkossa pienemmillä ja taloudellisemmilla koneilla.

 

737-700LR koneet varustetaan perinteiseen turistiluokkaan sekä 8 paikkaisella AA:n kaukolentojen Business-luokalla, joka vastaa Finnairin uusien Aasian liikenteen Business-luokan istuimien matkustusmukavuutta. Matkustamohenkilökunta tulee yhteistyössä Suomesta, jolloin asiakkaiden palvelu sekä englanin että suomen kielellä olisi mahdollisimman vaivatonta.

 

AA:n lentonumero puolestaan tulee Finnairin lennoille Helsinki-Amsterdam-Helsinki ja Helsinki-Frankfurt-Helsinki. AA tulee myymään näitä lentoja jatkoyhteytenä sen omille San Fransisco-Amsterdam ja San Fransisco-Frankfurt -lennoille.

 

-----------------------------------

Lisätietoja AA:n uutissivuilta

http://www.aa.com/content/amrcorp/pressReleases/main.jhtml;jsessionid=SSWC3PZ551NC1EAJJNLU1D2QBFFSWVMD?anchorEvent=false

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

737:lla Atlantin yli suomalaisten emojen kanssa....mikäs päivä se tänään olikaan?  ;D

 

P.S. Kannattaa jatkossa ainakin raa'immat typot mm. kaupunkien nimistä poimia pois jos ja kun pressiä jäljittelet ;)

 

 

 

Joo, Francisco tietysti... Hätäpäissä tehtyjä huolimattomuuksia... Myönnettäköön. Kirjoitin ton ihan vaan pikaisesti huumorimielellä Salon mieliksi. Ehkä joku lyö vielä tänään paremman pommin... Omani oli ihan vaan parin minuutin ilman ajatusta tehty tuotos - eikä selvästikään kovin uskottava...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pörssiyhtiö harvemmin ilmoittaa mistään lauantai-aamupäivällä. ;D

 

Ja jos luet tarkkaan tekstisi tuotoksen niin siitä puuttuu kokonaan selvästi ja suoraan kirjoitettu lause suorien lentojen avaamisesta San Franciscoon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään