Harri Koskinen

EFHK:lta nyt suoraan 110 kohteeseen

1 viesti aiheessa

Vaikka tässä tiedotteessa ei ole uutta tietoa foorumilaisille, niin laitetaan se kuitenkin esille, koska siinä on mainittu EFHK:n kohteiden nykyinen määrä ja yhtiöiden määrä.

 

 

 

Ilmailulaitos

Helsinki-Vantaan lentoasema

Lehdistötiedote 20.3.2006

 

 

Helsinki-Vantaalle uusia lentokohteita ja lisää vuoroja

 

Helsinki-Vantaalta avautuu kesäkaudella ennätysmäärä uusia reittejä, ja nykyisille reiteille tulee lisää tarjontaa. Lentoasemalta pääsee nyt suoraan 110 kohteeseen eri puolille maailmaa. Kevään uusia lentoyhtiöitä ovat Air Berlin, Sterling ja Turkish Airlines.

 

Helsinki-Vantaan lentokohteiden määrä on kasvanut viime vuodesta. Uusia kohteita on tullut kymmenen. Suorilla lennoilla pääsee nyt 110 kohteeseen eri puolille maailmaa 40 eri yhtiön lentokoneilla. Myös vuorotiheys on kasvanut. Viikossa on keskimäärin 1.000 lähtöä ulkomaille ja 700 lähtöä kotimaahan.

 

Maaliskuun 19. päivänä liikennöinnin aloitti uusi lentoyhtiö Turkish Airlines. Yhtiö avasi uuden, kolmesti viikossa liikennöitävän suoran reitin Helsinki-Vantaalta Istanbuliin. Vuorot operoidaan Airbus 320 -koneella. Halpalentoyhtiö Sterling lentää maaliskuun 27. päivästä alkaen Helsinki-Vantaalta kahdeksaan eurooppalaiseen kaupunkiin, joista uusia kohteita ovat Edinburgh ja Bologna. Kevään kolmas tulokas on Air Berlin, joka aloitti helmikuussa liikennöinnin Düsseldorfiin ja lisää toukokuussa tarjontaansa Berliiniin.

 

Kevään ja kesän uusia kohteita Euroopassa ovat myös Finnairin liikennöimät Edinburgh, Krakova, Pisa ja Geneve. Lisäksi Finnair avaa kesäkuussa uuden reitin Japanin Nagoyaan ja myöhemmin syksyllä Intian Delhiin. Blue1 laajentaa tarjontaansa kaikkiaan kymmeneen Euroopan kohteeseen, joista uusi kohdekenttä on Lontoon Stansted. Matkustajat voivat hakea kohteita, reittejä ja lentoyhtiöitä aikataulupalvelusta osoitteesta www.helsinki-vantaa.fi

 

Viime vuonna Helsinki-Vantaan kautta kulki 11,1 miljoonaa matkustajaa. Tämän vuoden tammikuusta helmikuuhun matkustajamäärät ovat kasvaneet yli kuusi prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Eniten ovat kasvaneet kansainvälisen reittiliikenteen matkustajamäärät. Kansainvälisen AETRA-matkustajatyytyväisyystutkimuksen mukaan Helsinki-Vantaa valittiin kuudetta kertaa palvelutasoltaan yhdeksi maailman parhaimmista lentoasemista sekä arvioitiin AEA:n (Association of European Airlines) tilastossa toista kertaa Euroopan täsmällisimmäksi lentoasemaksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään